نماینده مجلس: بازاریابی و صادرات محصولات کشاورزی دغدغه مسئولان باشد

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی یکی از دغدغه های مهم این کمیسیون بحث صادرات محصولات کشاورزی دانست و گفت: این مهم باید به دغدغه اول مسئولان ذیربط تبدیل شود.

 به گزارش اگزیم نیوز، جلال محمودزاده در نشست کمیسیون کشاورزی شرق استان کرمان افزود: باید هر زمان با افزایش تولید روبرو شدیم برای فروش و بازاریابی محصولاتمان برنامه داشته باشیم که در این ارتباط در کمیسیون کشاورزی برای صادرات محصولاتی از جمله خرما برنامه هایی در نظر گرفته ایم و از نمایندگان ایران در کنسولگری های کشورهای مختلف دعوت شده و رایزنی اقتصادی خواهیم داشت.

وی گفت : یکی از اهداف سفر این کمیسیون به استانها  از جمله کرمان مشاهده مشکلات هر استان از نزدیک است تا بتوانیم در جلسات این مشکلات را بررسی کرده و گام های اساسی در جهت رفع این موانع برداشته شود و در قانون گذاری و نظارت مجلس مورد بهره برداری قرار گیرد .

به گفته او در رابطه با صادرات محصولات کشاورزی استان کرمان از جمله سیب زمینی ، پیاز و خرما قطعا باید گام های مثبت تری برداشته شود تا مشکلات مازاد این منطقه را با برنامه ریزی رفع کنیم .

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد:در مجلس شورای اسلامی در کمیسیون تخصصی زمان قانون گذاری از بخش خصوصی دعوت نمی شد که از مجلس هشتم به بعد مصوبه ای به منظور دعوت از تشکل های مردم نهاد و بخش خصوصی تصویب شد.

محمودزاده تصریح کرد: یکی از مصوبات کمیسیون خرید تضمینی محصولات کشاورزی بوده است زیرا قبلا برای اینکه قیمت محصول تعیین شود شورای اقتصاد ورود می کرد اما اخیراً با خرید تضمینی محصولات استراتژیک از جمله گندم وزیر جهاد کشاورزی نیز حضور دارد.

در بحث آبیاری تحت فشار در بودجه سال ۱۴۰۰ بیش از یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان کمیسیون به بودجه افزوده شده است همچنین برای  نوسازی باغات و نخیلات مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان ، ۲ هزار میلیارد تومان برای خوراک پتروشیمی از منابع وزارت نفت و مبلغ یک هزار و ۴۰۰ میلیارد به منظور خرید مالچ در بودجه قرار داده شده است.

آفت زنجره و خشکیدگی خرما دو تهدید اصلی معیشت نخل داران 

 نماینده مردم شهرستان های بم ، نرماشیر،فهرج و ریگان در مجلس شورای اسلامی در این نشست گفت : ۲۵۰هزار هکتار نخیلات در شرق استان کرمان وجود دارد که ۹۵درصد محصولات این مناطق را نخیلات تشکیل می دهد و سالانه حدود ۲۰۰هزار تن خرما برداشت از نخیلات منظقه برداشت می شود ، در صورتی که کل محصول خرمای کشور حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن است.
حجت الاسلام موسی غضنفرآبادی اظهارداشت: برند خرمای مضافتی بم به گونه ای معروف است که استان ها و شهرستان های همجوار سعی می کنند خرمای خود را با نام خرمای بم به فروش برسانند .
نماینده شهرستان های بم،نرماشیر، فهرج و ریگان بیان کرد: عمده مشکلات نخل داران آفت زنجره و خشکیدگی خرما است که نخیلات را تهدید می کند و زنجره خرما می تواند یک نخل را از پای در آورد.
او تاکید کرد:مشکل دوم نخل داران بحث صادرات و فروش آن است این در حالیست که به ۵۰ کشور صادرات انجام می دهیم اما متاسفانه گاهی موانع صادراتی ایجاد شده باعث میشود کشورهای دیگر جای خرمای بم را در بازار می گیرند .
به گفته موسی غضنفرآبادی، کشاورزی شرق استان و بخش عظیمی از آبیاری ما سنتی است زیرا کشاورزان معتقدند آبیاری قطره ای برای نخیلات جواب نمی دهد و این امر نیازمند ترویج بیشتر است.
نماینده مردم شهرستان های شرقی استان اظهارداشت : تقریبا یک سوم خرمای مضافتی بم غیرقابل خوردن است که می توان با ایجاد صنایع فرآوری و تبدیل آن به الکل ، غذای دام و فرآورده های دیگر استفاده کرد که متاسفانه امکانات کافی وجود ندارد.

شهرستان بم در فاصله ۱۹۵ کیلومتری استان کرمان و یکی از قطب های اصلی تولید خرمای مضافتی در کشور ایران است.

کد خبر 39530

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 6 =