به گزارش اگزیم نیوز، «محمدعلی دهقان دهنوی» امروز (یکشنبه) در مراسم آیین رونمایی از «بازار تامین مالی جمعی» و «شاخص صکوک فرابورس ایران» در جمع خبرنگاران افزود: مجموعه کارهایی که در حوزه بازار سرمایه انجام می شود، متعلق به مجموعه معاونت علمی فناوری ریاست جمهوی است، زیرا بازار سرمایه یکی از حوزه و فضاهایی است که بحث نوآوری در آنجا بسیار مورد توجه قرار دارد.
وی اضافه کرد: یکی از محورهایی که در پیشبرد حوزه علمی و فناوری کشور تاثیر دارد، آینده کشور و توسعه اقتصادی را رقم می زند و زمینه استفاده از ظرفیت و پتانسیل های عظیم نیروهای جوان و دانشمند کشور را فراهم می کند، تامین مالی این نوع فعالیتها است.
دهقان دهنوی گفت: مجموعه بازار سرمایه آمادگی دارد که در کنار معاونت علمی و فناوری به شکل همراه و هماهنگ منابع مالی لازم برای فعالیتهای نوآورانه، دانش بنیانی و مبتنی بر فناوری های جدید را که در قالب ابزارها و نهادهای مختلفی راه اندازی می شوند را تامین کند.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: این موضوع که راه اندازی تامین مالی به مدت پنج سال طول کشیده است، جای تقدیر دارد، اما به اینکه چندین سال این فعالیت طول کشیده، انتقاد وارد است و باید پرسید به چه دلیل این اقدام پنج سال طول کشیده زیرا معنای آن این است که به مدت پنج سال از خدمات تامین مالی دورمانده ایم.
دهقان دهنوی اضافه کرد: بنابراین باید به سمتی برویم که ایده و روش های تامین مالی فعالیت ها به سرعت در بازار سرمایه شکل بگیرد و اجرایی شود.
وی ادامه داد: ماهیت و خاصیت تامین مالی بدین صورت است که اگر قرار باشد راه اندازی آن به مدت پنج سال طول بکشد، در آن زمان ایده ای جدید به مرحله اجرا می رسد که ممکن است شیوه قبلی کنار گذاشته شود.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه بحث تامین مالی جمعی به گونه ای است که در سطح جهانی در مراحل رشد قرار دارند، گفت: کشورهای مختلف در حال ورود به این اقدام هستند و این بدان معناست این بخش در هر کشوری که راه اندازی شده، در مرحله گسترش قرار گرفته است.
وی گفت: باید فضایی ایجاد شود تا شرکت های کوچک و متوسطی که زمینه تامین مالی آنها در بازار سرمایه وجود دارد بتوانند از طریق تامین مالی جمعی نیازهای خود را فراهم کنند.
دهقان دهنوی اظهار داشت: این به معنای آن است که بازار سرمایه در حال ارائه خدمات به گروهی از تولیدکنندگان و صاحبان کسب و کار در کشور است که در گذشته وجود نداشته است، پس این فعالیت ارزشمند تلقی می شود.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه باید به طور حتم بر روی آموزش و فرهنگ سازی بکارگیری این تامین مالی کار شود، افزود: افرادی که وارد تامین مالی جمعی می شوند و سرمایه های کوچک خود را وارد بازار می کنند باید به طور کامل مطلع باشند که در حال ورود به چه فرآیندی هستند.
به گفته وی، باید علاوه بر فراهم بودن چارچوب لازم برای گزارش دهی، شفافیت اطلاعاتی وجود داشته باشد تا سرمایه گذاران بدانند که در حال پذیرش چه ریسکی هستند.
دهقان دهنوی تصریح کرد: زمینه ای باید فراهم شود تا افراد مطلع شوند که با چه ویژگی هایی می توانند وارد این بازار شوند، همچنین از ریسک های آن مطلع شوند تا از این طریق بستر لازم برای گسترش این تامین مالی در کشور فراهم شود.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به راه اندازی شاخص صکوک اشاره کرد و گفت: سال های گذشته که صحبت از شاخص صکوک بود فعالیت آن محدود و فقط به عنوان ابزاری به آن نگاه می شد که در بیرون از کشور راه اندازی شده است و از آن در داخل کشور برخوردار نبودیم.
وی خاطرنشان کرد: امروز بازار سرمایه و عرضه این ابزار تامین مالی در بازار به سطح و عمقی رسیده است که می توان برای آن شاخص تعریف کرد.
دهقان دهنوی گفت: جای خوشحالی وجود دارد که بازار تامین مالی صکوک به این حجم از انتشار اوراق صکوک و عمق رسیده که می توان برای آن شاخص تعریف کرد و اطلاعات خوبی در اختیار سرمایه گذاران و تحلیلگران قرار داد.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ابراز امیدواری کرد که بتوانیم این مسیر را دنبال کنیم و ضمن نوآوری و ابزار جدیدتر، زمینه گسترش فضای تامین مالی در کشور و توسعه نقش بازار سرمایه و جایگاه آن را در کشور را برای تامین مالی بخش واقعی اقتصاد در همه حوزه ها فراهم کنیم.
نظر شما