رئیس اتاق مشترک ایران و عمان در گفتگو با خبرنگار اگزیم نیوز گفت: بررسی هایی که در سال 93 در حوزه روابط اقتصادی بین المللی کشور صورت گرفت حاکی از آن بود که علی رغم سطح بالای روابط سیاسی ایران و عمان، روابط تجاری و اقتصادی دو کشور در سطح پایینی قرار دارد، علت آن هم فقدان یک خط کشتیرانی بین دو کشور بوده است.
محسن ضرابی افزود: در سال گذشته با شرکت های کشتیرانی دولتی و خصوصی اعم از کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران مذاکراتی در حوزه خطوط کشتیرانی ایران و عمان صورت گرفت و طی سفری که هیات تجاری عمان (شامل 57 شرکت تجاری) در اردیبهشت سال جاری به ایران داشتند، توافقنامه ای مبنی بر راه اندازی خط مستقیم کشتیرانی میان ایران و عمان امضا گردید و صاحب این خط کشتیرانی (شرکت خدری جهان دریا) متعد به بازرسی و پیگیری این طرح بصورت 15 روز یک بار شد و همچنین متعهد شد خدمات حمل و نقل مورد نیاز شرکت ها را به آنها ارائه نماید.
ضرابی در ادامه گفت: با پیشرفت طرح خط کشتیرانی ایران-عمان، حجم مبادلات تجاری دو کشور افزایش قابل توجهی پیدا کرده است. وی با اشاره به خبر اخیر مبنی بر راه اندازی خط کشتیرانی ایران و عمان با یارانه دولتی افزود: به جهت سابقه کم تجارت با عمان و نوپا بودن این خط کشتیرانی، دولت تصمیم به حمایت از این طرح گرفته است تا این شرکت بتواند به فعالیت خود رد این زمینه ادامه دهد؛ لذا سوبسید خود را در قالب یارانه ی صندوق توسعه تجارت به خط کشتیرانی ایران-عمان ارائه نموده است.
رئیس اتاق مشترک ایران و عمان گفت: در آینده نزدیک امیدواریم تعداد کشتی های این خط افزایش یابد و همچنین ارتباط بندر شهید رجائی چابهار با بندر صحار عمان برقرار شود. به گزارش اگزیم نیوز، ضرابی با تاکید بر بندر دوقوم به عنوان یکی از مهم ترین بنادر عمان گفت: درصدد افزایش ارتباطات بندری و بویژه ارتباط با بندر دوقوم عمان هستیم. وی افزود: این بندر بدلیل پروژه های در دست احداث و ساخت و سازهایی که در حال حاضر دارد، به لحاظ صادرات مصالح و مواد اولیه ساختمانی نیز حائز اهمیت است.
ضرابی همچنین از احداث خط کشتیرانی مسافربری ایران و عمان در ماه های آینده خبر داد و افزود: در اوایل سال آینده این ارتباط برقرار خواهد شد که از بندرعباس و سایر بنادر جنوبی ایران به مقصد بندر مسقط و برعکس ایجاد خواهد شد؛ احداث این خط به لحاظ صنعت گردشگری نیز اهمیت بالایی خواهد داشت.
نظر شما