بررسی آمار صادرات ذوب آهن و فولاد مبارکه اصفهان، فولاد خوزستان، هرمزگان، آذربایجان، خراسان، کاوه جنوب، صبا فولاد و بناب در ۱۱ ماهه امسال در مجموع رقم ۶ میلیون و ۵۱۳ هزار و ۱۲۳ تن را نشان می دهد و در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته رشد ۲۸ درصدی دارد.
جمهوری اسلامی ایران اکنون در بین ۱۰ فولاد ساز شاخص جهان جای دارد و پیش بینی شده امسال حداقل در مجموع ۱۰ میلیون تن صادرات از بخش فولاد محقق شود.
آمار صادرات فولاد شرکت های مورد بررسی در بهمن ماه ۹۸ نیز رقم ۶۲۸ هزار و ۹۹۳ تن را نشان می دهد که در مقایسه با بهمن ۹۷ رشد ۶۸ درصد را ثبت کرد.
بالاترین میزان رشد صادرات در بهمن ماه امسال مربوط به فولاد آلیاژی ایران (یزد) با رقم چهار هزار و ۱۴۱ درصد در زمینه میلگرد است و مجموع صادرات فولاد خوزستان هم نسبت به بهمن ۹۷ کاهش ۱۹ درصدی را نشان می دهد.
همچنین در بررسی مجموع صادرات ۱۱ ماهه فولاد سازان یاد شده، فولاد بناب در زمینه میلگرد با افزایش یکهزار و ۸۴۹ درصدی صادرات نسبت به دوره مشابه پارسال بیشترین رشد را داشته و فولاد خراسان در زمینه میلگرد هم با افت ۷۸ درصدی در مقایسه بادوره مزبور روبرو شد.
علاوه براین واحد های صبا فولاد ( در زمینه بریکت گرم) و فولاد بناب (سایر اقلام فولادی) در 11 ماهه 98 به ترتیب با رشد 395 و 373 درصدی بالاترین افزایش عملکرد صادرات را داشتند.
فولاد خوزستان در مجموع صادرات 11 ماهه با افت 16 درصدی روبرو شد و فولاد اکسین هم در زمینه ورق عریض صادراتی نداشت.
ایران براساس سند چشم انداز 1404 دستیابی به ظرفیت 55 میلیون تنی را هدف گذاری کرده که از این میزان بالغ بر 40 تا 45 درصد را به امر صادرات اختصاص خواهد داد.
شرایط تحریم ایران موجب شده که عملکرد وزنی صادرات شرکت های مورد بررسی ثبت نشود.
منبع: ایرنا
نظر شما