افزایش مطالبات غیر جاری بانک‌های چین به ۸۰۰ میلیارد دلار

موسسه رتبه‌بندی S&P ۵۰۰ برآورد کرده است که سیاست‌های جدید بانکی که از سوی بانک مرکزی چین اعلام شده، میزان مطالبات غیرجاری در این کشور را تا سه برابر افزایش داده و به ۸۰۰ میلیارد دلار خواهد رساند.

به گزارش اگزیم نیوز از بلومبرگ، موسسه رتبه‌بندی S&P 500 برآورد کرده است که سیاست‌های جدید بانکی در چین باعث خواهد شد سهم مطالبات‌ غیرجاری بانک‌های این کشور سه برابر شده و به ۶.۳ درصد برسد و حجم این مطالبات نیز تا حدود ۸۰۰ میلیارد دلار افزایش یابد.

بانک مرکزی چین در روزهای گذشته از نخستین بسته از تسهیلات ویژه خود که به منظور مقابله با ویروس کرونا در قالب یک خط اعتباری که به طور هفتگی در اختیار بانک‌های این کشور قرار می‌گیرد، رونمایی کرد.

شیوع ویروس کرونا باعث کاهش قدرت خرید مردم و همچنین کاهش تولید در صنایع این کشور شده است و دولت مرکزی قصد دارد تا با ارائه مشوق‌ها و وام‌های حمایتی با درصد سود کمتر به صنایع برای مقابله با زیان‌های احتمالی کمک کند.

به دنبال پیامدهای منفی شیوع ویروس واگیردار کرونا در برخی استان‌های چین، کمیسیون تنظیم‌گری بانک و بیمه ژجیانگ از بانک‌های این استان درخواست کرده تا در رابطه با «وام‌های بد»، از سختگیری خود کاسته و اهداف سودآوری را کاهش دهند. 

ژجیانگ یکی از استان‌های اقتصادی قدرتمند چین است که شرکت‌های مهمی مانند هلدینگ گروه Alibaba هم در آن مستقر هستند.

همچنین در اقدامی مشابه، از بانک‌های منطقه جیانگ‌سو هم خواسته شده تا با بنگاه‌های خرد و کوچک که تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفته‌اند در رابطه با مطالبات غیرجاری آنها (از جمله مطالبات معوق و سررسید شده)، مدارا شود. 

اقتصاددانان بانک و موسسه مالی بین المللی بارکلیز تحت رهبری «کریستین کلر» در یادداشتی متذکر شده‌اند: سرعت شیوع بالای این ویروس ضرورت اتخاذ تدابیر گسترده را در راستای جلوگیری از گسترش آن الزامی کرده است. حتی اگر این تدابیر برای جلوگیری از شیوع کرونا موفقیت آمیز باشد، باز هم آثار منفی را روی فعالیت اقتصاد جهان بر جای خواهد گذاشت و این آثار تنها به فعالیت سه ماه نخست سال در چین محدود نمی‌شود.

کاهش رشد اقتصادی چین، بانک مرکزی این کشور را بر آن داشته تا رشد اقتصادی را بر کنترل بدهی ترجیح بدهد و در این راستا متعهد شود تا اقداماتی اضطراری را به منظور تزریق پول به نظام مالی و اقتصاد کلان کشور اتخاذ کند.

براساس اعلام معاون رییس کل بانک مرکزی چین، براساس این بسته تسهیلاتی ویژه، ۹ بانک بزرگ چین و برخی از بانک‌های محلی در ۱۰ استان و شهر این کشور برای دریافت این تسهیلات ویژه که در قالب وام نقدی پرداخت می‌شود، واجد الشرایط اعلام شده‌اند.

بانک‌های واجد شرایط باید درخواست بنگاه‌ها برای دریافت این تسهیلات را ظرف مدت تنها ۲ روز بررسی کرده و از محل خط اعتباری بانک مرکزی چین به آنها پرداخت کنند. بانک مرکزی چین تاکید کرده است که نرخ بهره این تسهیلات، کمتر از نرخ سود سالانه وام‌هایی است که در اختیار بنگاه‌ها قرار می‌گیرد.

بانک مرکزی چین پیش‌تر اعلام کرده بود که نسبت به استفاده مستقیم این وام‌ها در بخش تولید و فعالیت‌های تجاری مرتبط با مقابله با ویروس کرونا، اطمینان حاصل خواهد کرد.

عمق رکود اقتصادی چین به سرعت مهار کرونا و به تبع آن به سرعت برداشته شدن محدودیت‌های مسافرتی و آغاز به کار خط تولید کارخانه‌ها بستگی دارد.

طبق گزارش مجمع جهانی اقتصاد تاکنون حدود ۴۰ هزار نفر به ویروس کرونا آلوده شده‌اند و نزدیک به هزار نفر جان خود را در اثر این بیماری از دست داده‌اند. برخی از شهرهای مهم چین، به دلیل این ویروس به حالت نیمه تعطیل و توقف امور تبدیل شده‌اند. میلیون‌ها نفر چینی برای اولین بار از خانه کارهای مرتبط با شغل خود را انجام می‌دهند. 

تقریباً تمامی مناطق چین به این ویروس آلوده شده و تاکنون حداقل ۲۷ کشور جهان هم با نمونه‌هایی از بیماران مبتلا به این ویروس، برخورد کرده‌اند.

 

کد خبر 32368

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 1 =