به گزارش اگزیم نیوز به نقل از گمرک؛ در ۹ ماهه سال ۹۸ بیش از ۲۷ هزار میلیارد ریال کالای قاچاق و ۴۸۰ تن انواع مواد مخدر توسط مرزبانان اقتصادی کشور در گمرک کشف و ضبط شده است.
سخنگوی گمرک با اعلام این خبر گفت: گمرک جمهوری اسلامی ایران در ۹ ماهه سال ۱۳۹۸ با بهرهگیری از روشهای نوین، موفق به کشف کالاهای قاچاق، خودرو، سوخت، مواد مخدر، روانگردانها و مشروبات الکلی شد.
سید روحاله لطیفی درخصوص کشفیات انواع مواد مخدر صنعتی و سنتی افزود: براساس آمار، در ۹ ماهه نخست سال ۹۸ میزان مواد مخدر کشف شده ۴۸۰ تن و ۵۸۶ کیلوگرم بوده است که در این میان پیشساز مواد مخدر صنعتی در صدر کشفیات قرار داشته و مابقی مربوط به اقسام دیگر مواد مخدر بوده است.
وی درخصوص جایگاه گمرک ایران در مبارزه با قاچاق کالا و مواد مخدر اضافه کرد: کشفیات مذکور در حالی صورت گرفته که براساس ارزیابی سازمان جهانی گمرک، گمرک ایران در سالهای اخیر یکی از گمرکات برتر جهان در کشف و مبارزه با قاچاق کالا و مواد مخدر شناخته شده است که به نظر میرسد تأکید مسئولان گمرک بر بهرهگیری از سامانههای الکترونیکی و تلاش کارکنان و کارشناسان گمرک موجب افزایش کشفیات شده است. در این راستا کشف ۲۲۸ کیلوگرم شیشه جاسازی شده در سقف کانتینر یخچالدار از مبدأ افغانستان به مقصد امارات متحده عربی با بهرهگیری از دستگاه ایکسری و کشف ۱۳ کیلو و ۲۰۰ گرم مواد مخدر گل در باک خودروی سمند در هفته گذشته قابل ذکر است.
سخنگوی گمرک تأکید کرد: در مجموع میزان کشفیات گمرک در حوزه مواد مخدر در سالجاری در مقایسه با مدت مشابه در سال ۹۷. افزایش ۳۹۰ درصدی را نشان میدهد.
لطیفی درخصوص دلایل افزایش کشفیات قاچاق توسط گمرکات گفت: روند رو به رشد الکترونیکی شدن گمرکات، تجهیز مبادی ورودی وخروجی به انواع دستگاههای ایکسری کامیونی، چمدانی و پالتی، اضافه شدن سگهای موادیاب و در عین حال گسترش تبادل اطلاعات و تجربیات با کشورهای همسایه، آموزش ارزیابان و کارشناسان گمرکات پرریسک و مرزی و نیز هماهنگی و پشتیبانی خبری و اطلاعاتی سایر دستگاههای مسئول، باعث شده تا کشفیات در زمینه قاچاق کالا و مواد مخدر افزایش یابد.
وی اضافه کرد: مرزبانان اقتصادی کشور به عنوان پرسنل گمرک معتقدند افزایش موفقیتهای گمرک در مبارزه با مواد مخدر میتواند آثار و منافع قابل توجهی برای کشور، همسایگان منطقهای و دیگر کشورها داشته باشد.
لطیفی گفت: همچنین از سویی دیگر در سالهای اخیر قدمهای بسیار مهمی در زمینه رفع نقایص، قانون مبارزه با مواد مخدر و قوانین و مقررات مرتبط با آن توسط گمرک ایران برداشته شده است که پیگیری و احصاء قرصهای ترامادول در شمار مواد مخدر و تعیین مجازات برای مرتکبین، رفع ابهام درخصوص مواد شیمیایی مخلوط با پیشسازهای مواد مخدر، اصلاح رویه رسیدگی به پروندههای قاچاق پیشساز مواد مخدر و ممنوع کردن صادرات، واردات و ترانزیت فسفر قرمز بخشی از این پیگیریها است.
وی افزود: بررسی آمار کشفیات گمرک بیانگر این است که در سالجاری کشفیات مت آمفتامین (شیشه) در مرزهای ایران و افغانستان در مقایسه با سال گذشته روند بسیار افزایشی داشته است بهطوری که رشد کشفیات حدود ۵۰۰ درصد بوده است که از این حیث قابل تامل است.
سید روحاله لطیفی ادامه داد: کشفیات پیشساز مواد مخدر صنعتی از مبدأ کشورهای شرق آسیا و همچنین اروپایی و در مسیر ترانزیتی از ایران یکی دیگر از نکات قابل توجه است که گمرک جمهوری اسلامی ایران در راستای مسئولیت ملی و بینالمللی خود مانع از رسیدن سوداگران مرگ به منافعشان شده است.
دبیر شورای اطلاعرسانی گمرک درخصوص کشفیات قاچاق کالا در رویه واردات گفت: براساس بررسی آماری کشفیات عمده قاچاق کالا توسط گمرک در رویه واردات، بیشترین سهم متعلق به خودرو با ۲۰۶۱ دستگاه است که طی ۹ ماهه نخست سال ۹۸ توسط گمرکات کشور کشف شده است. در این کشفیات علاوه بر خودرو، موتور وسایط نقلیه هوایی، تریلر تانکردار و همچنین برنج و میوه نیز به چشم میخورد.
سخنگوی گمرک در خصوص اقلام صادراتی که در آن کالاهای قاچاق کشف شده اعلام کرد: بررسی آمار کشفیات قاچاق کالا در رویه صادرات بیانگر این است که همچنان قاچاق سوخت در صدر قرار دارد، بهطوری که نفت خام (petroleum oil) و سایر مشتقات نفتی شامل بنزین، مواد معدنی قیری، روغنهای نفتی و... در طی ۹ ماه گذشته در فهرست کشفیات اصلی گمرک در رویه صادرات محسوب میشود.
وی درخصوص ارزش ریالی کل کالاهای قاچاق کشف شده در گمرک به غیر از مواد مخدر و پولشویی گفت: کل کشفیات کالا در روند صادرات و واردات در ۹ ماهه اخیر حدوداً به ارزش ۲۷ هزار میلیارد ریال بوده است که در این زمینه دو هزار و ۹۱۲ پرونده تشکیل شده و در مراجع قضایی در حال پیگیری است.
سخنگوی گمرک در پایان افزود: این میزان کشفیات کالا و مواد مخدر صرفاً مواردی است که گمرک به عنوان کاشف بوده است و میزان قابل توجهی از کالای قاچاق و مواد مخدر قبل از ورود به گمرک در رصد نهادهای انتظامی و اطلاعاتی قرار گرفته که با کمک گمرک کشف و ضبط شدهاند که آمار کشفیات آن توسط آن نهادها اعلام شده است.
نظر شما