کارشناس مسایل اقتصادی در گفتگو با پایگاه خبری و تحلیلی اگزیم نیوز گفت: اقتصاد ایران طی سالهای گذشته شرایط سخت تحریم را تجربه کرده و برداشته شدن تحریم ها فرصت خوبی است که اصلاحات اقتصادی اجرا شود و اقتصاد ایران در مسیر رشد و ترقی گام بردارد. به گفته وی در این دوران پیش از همه وظیفه دولت است که باید شفاف سازی کند. وقتی سخنان یک هفته گذشته را نگاه می کنیم آمار متناقضی از ارقام منتشر شده از طرف مسئولین می بینیم در صورتی که آمریکا به 100 میلیارد دلار اشاره نموده و بدین معناست که دولت هنوز شفاف سازی نکرده است.
سعید اسلامی بیدگلی در خصوص اثرات رفع تحریم ها بر اقتصاد ایران گفت: در واقع این سوال همه مردم است البته تحریم ها در چندسال گذشته اثرات جدی در حوزه اقتصاد داشته بنابراین امیدوارم با لغو تحریم ها گشایشی حاصل شود. به گفته وی عمده مشکلات و گرفتاری های کشور تنها به خاطر تحریم ها بوده و رفع آن اقتصاد ایران امید پیدا کرده و در وضعیت مالی و اعتباری کشور بهبودهایی حاصل می شود.
وی ادامه داد: از جمله اثرات لغو تحریم ها می توان به افزایش تقاضا برای حضور سرمایه گذاران خارجی در کشور اشاره کرد که منابع بزرگی ارز برای سرمایه گذاری به کشور می آورند. همچنین کاهش هزینه مبادلات تجاری و دسترسی بهتر ایران به خدمات بانکهای خارجی از دیگر اثرات مهم در اقتصاد ایران است.
وی درخصوص اثرات لغو تحریم ها در حوزه تجارت خارجی گفت: عمدتا بیشترین آسیب در حوزه تجارت خارجی، بخصوص تحریم بانکی بوده است. انتقال پول رایج ترین مشکل این بخش است. از دیگر معضلات تحریم پایین آمدن رتبه اعتباری غیر رسمی ایران است که عاملی بوده تا وضعیت کشورمان در گزارش های جهانی خیلی نامطلوب عنوان شود و فرصتی برای رقبا باشد تا جایگاه ایران را بگیرند و آن را متزلزل کنند. وی افزود: امیدواریم لغو تحریم ها باعث شود ایران رتبه غیر رسمی خود را افزایش دهد و شبکه بانکی نیز در جایگاه مطلوبی قرار گیرد.
اسلامی بیدگلی در پایان در خصوص وظیفه تولید کننده و صادر کننده جهت بهبود فضای اقتصادی گفت: تولید کننده و صادر کننده وظیفه خود را می داند.پیش از همه وظیفه دولت است که باید شفاف سازی کند. وقتی سخنان یک هفته گذشته را نگاه می کنیم آمار فریبنده ای از ارقام منتشر شده از طرف مسئولین میبینیم در صورتی که آمریکا به 100 میلیارد دلار اشاره نموده و بدین معناست که دولت هنوز شفاف سازی نکرده است.
وی ادامه داد: دولت باید استراتژی توسعه صنعتی داشته باشد.می تواند بستری را فراهم کند تا تولیدات داخلی افزایش پیدا کرده و تولیدکننده بدون دغدغه کالای مرغوب تولید نماید تا برای رقابت جدی در بازارها آماده شود. به عنوان مثال دولت متعهد شود که واردات کاهش پیدا کند تا ارز کمتری صرف تامین واردات گردد و نگرانی واردات بی رویه از بین برود و هزینه های ذخیره شده در قسمتهای تولیدی تزریق شود این ترفند فرصتی است تا بنیان تولید کشور را قوی کنیم، وی افزود: کشور ما لطمه بسیاری دیده است،با لغو تحریم ها می تواند با تسهیل ارتباط با سایر کشورها و بهبود روابط بانکی می تواند شرایط بهتری برای صادرات مهیا سازد تا هم تولید کننده و هم صادرکننده در بستر به وجود آمده وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند.
نظر شما