جهانگیری: شرایط برای ظهور یک اقتصاد غیردولتی مهیا است 

این گردهمایی، به بهانه جلسه کاری روسای اتاق‌های شهرستان‌ها که به صورت فصلی و به میزبانی یکی از اتاق‌های سراسر کشور، ترتیب داده می‌شود برگزار شد و موضوع این گردهمایی بررسی نحوه خدمات رسانی اتاق‌ها به اعضای خود بود و پس از شور و گفت وگوی روسای اتاق های شهرستان ها، آنها تصمیم گرفتند کمیته‌ای با هدف بررسی چالش‌های اتاق‌ها در سراسر کشور و ارائه خدمات لازم به اعضا تشکیل شود

به گزارش اگزیم نیوز به نقل از روابط عمومی اتاق تهران، مسعود خوانساری ایجاد سیستم تک پنجره ای در بخش عضویت و کارت بازرگانی اتاق تهران را یکی از اقدامات موثر در راستای تسهیل خدمات این اتاق به اعضای خود عنوان کرد و افزود: از دیگر اقدامات صورت گرفته، حذف ارائه گواهی عدم سوءپیشینه برای دریافت کارت عضویت و بازرگانی در اتاق تهران بود که در امر تسهیل سازی دریافت کارت بازرگانی نقش بسزایی داشت.

خوانساری همچنین در خصوص اقدامات اتاق تهران برای احراز اهلیت متقاضیان دریافت کارت عضویت و بازرگانی، گفت: در این رابطه با ایجاد سامانه پستی دقیق، کارت عضویت و بازرگانی متقاضیان به نشانی پستی افراد ارسال می شود که این اقدام تا حدود بسیار زیادی، اهلیت متقاضیان برای دریافت این خدمات را تقویت کرده است. به گفته وی، تاکنون 11 هزار نشانی پستی متقاضیان و اعضای اتاق تهران به روزرسانی شده است.

وی همچنین از راه اندازی مرکز تماس اتاق بازرگانی تهران خبر داد و افزود: این مرکز با کمک یکی از موسسات خدماتی که تمامی پرسنل آن از افراد ناتوان جسمی هستند، به زودی راه اندازی خواهد شد و متقاضیان دریافت خدمات از اتاق تهران می توانند طی تماس با این مرکز به پاسخ نیازها و سوالات خود دست یابند. به گفته خوانساری، این اقدام اتاق تهران همچنین در راستای تحقق مسولیت های اجتماعی این اتاق صورت گرفته است.

رییس اتاق تهران در بخش دیگری از سخنان خود درباره اقدامات این اتاق برای ارائه خدمات به اعضای خود، به کمیسیون های بدوی و تجدیدنظر اشاره کرد که به گفته وی، تاکنون کمیسیون های مالیاتی و تامین اجتماعی تقویت و احیای دوباره شده اند.

خوانساری گفت: ما در اتاق تهران به دنبال آن هستیم که این اتاق صرفا دریافت کننده پول از اعضای خود بابت حق عضویت نباشد، بلکه چندین برابر این مقدار از طریق ارائه خدمات مناسب در حوزه های مختلف، به اعضای خود کمک کنیم.

رییس اتاق تهران به تغییر سایت اتاق تهران و نیز راه اندازی سایت انگلیسی این اتاق در آینده ای نزدیک خبر داد و در عین حال، آموزش پرسنل اتاق تهران، تشکل های اقتصادی و نیز آموزش اعضای اتاق را از دیگر اقدامات اتاق تهران برشمرد.

برگزاری نشست های ماهانه با حضور اقتصاددانان و کارشناسان خبره اقتصادی، انتشار کتب اقتصادی، تهیه فیلم های کوتاه از زندگی کارآفرینان و سرمایه گذاران و ایجاد ستاد اقتصادی پساتحریم از دیگر اقدامات اتاق تهران در راستای ارائه خدمات به اعضای این اتاق است که مسعود خوانساری به آن اشاره کرد.

در ادامه این نشست، علا میرمحمدصادقی نایب رییس اتاق تهران، گفت: در این دوره ، شاهد تحولات گسترده ای در اتاق تهران هستیم که با هدف خدمات دهی به اعضا و نیز تقویت مسولیت های اجتماعی این اتاق صورت می گیرد.

به گفته وی، یکی از اقداماتی که اتاق ایران و اتاق تهران باید در دستور کار قرار دهند، تاسیس دانشگاه است، که این اقدام می تواند در تربیت نسل کارآفرین و فعال اقتصادی در کشور موثر باشد. میرمحمدصادقی همچنین تقویت امور خیریه از سوی اتاق بازرگانی را مورد توجه جدی خود قرار داد.

وظایف اتاق ها در دوره پساتحریم

همچنین در ادامه این نشست، مهدی جهانگیری نایب رییس اتاق تهران با اشاره به آغاز دور تازه همکاری های اقتصادی ایران با عرصه بین المللی و لغو تحریم ها، گفت: در حال حاضر، شرایط برای ظهور یک اقتصاد غیردولتی در کشور مهیا است و از این رو، اتاق بازرگانی و فعالان اقتصادی بازیگر این عرصه خواهند بود و باید در گام نخست، به تقویت خود بپردازند.

وی با بیان اینکه باید آسیب شناسی شود که چرا تعداد اعضای اتاق های بازرگانی اندک است و فعالان اقتصادی کمتر تمایلی برای عضویت در اتاق های بازرگانی دارند، افزود: یکی از اقداماتی که اتاق ها می توانند در راستای جلب و تقویت پیوند با فعالان اقتصادی انجام دهند، ارائه راهکارهای به روز از سوی این نهادها است. از این رو، اتاق های بازرگانی باید بدور از هرگونه موازی کاری، به اموری دست بزنند که مورد نیاز جدی فعالان اقتصادی به ویژه در دوره پساتحریم است.

شناسایی فرصت های اقتصادی در استان ها

سیده فاطمه مقیمی عضو هیات رییسه اتاق تهران نیز با اشاره به اینکه طی ماه های اخیر، عمده حضور هیات های خارجی در تهران بوده است، گفت:فرصت های سرمایه گذاری در سایر استان ها را نیز باید مورد شناسایی قرار داد که در این زمینه، اتاق های بازرگانی استان ها نقش حساسی می توانند ایفا کنند.

وی همچنین خواستار ایجاد کانون زنان بازرگان و تقویت آن در اتاق های بازرگانی سراسر کشور شد.

تقویت حضور اتاق ها در اقتصاد ایران

محسن جلال‌پور رییس اتاق بازرگانی ایران نیز در این گردهمایی، با اشاره به این نکته که اتاق ایران به عنوان سخنگوی بخش اقتصاد غیردولتی بر این باور است که باید بیشترین اثرگذاری را در اقتصاد داشته باشد، گفت: تمام شواهد نشان می دهد که در طول دست کم نه ماهه اخیر، اقتصاد ایران روز به روز به سمت اقتصادی شدن پیش رفته است و این جای تأمل دارد. مسأله اصلی اینجاست که باید ظرفیت‌ها و تجربیات رکود را جدی گرفته و از آن‌ها درس بیاموزیم.

وی با تأکید بر لزوم تغییر پارادایم اقتصادی کشور، تصریح کرد: بخش اقتصادی غیردولتی ظرفیت و توان لازم برای حرکت به سمت توسعه اقتصادی را دارد.

رئیس اتاق ایران در مورد ارائه خدمات اتاق‌ها به اعضای خود گفت: باید بپذیریم تا رسیدن به نظم در این بخش شاهد اختلال‌ها و موازی کاری‌هایی هستیم. بنابراین در وهله اول از اتاق‌ها می خواهیم که در بخش‌های مختلف فعال شوند. اتاق‌ها باید حضور خود را در اقتصاد کشور پررنگ تر کنند، البته حرکت‌هایی در این مسیر شروع شده که قابل توجه هستند.

جلال‌پور همه‌گیر بودن، ارائه کارهای کارشناسی و مستند و نگاه ملی در فعالیت‌ها را سه سرمایه مهم اتاق‌های بازرگانی دانست و تأکید کرد: اگر این سه سرمایه از سوی اتاق‌ها مورد بهره‌برداری قرار گیرند به طور قطع در رسیدن به اهداف کلان خود موفق خواهیم بود.

به اعتقاد وی ارتقای جایگاه اتاق با همین سه موضوع قابل تحقق است. البته در کنار آن‌ها نباید اصل مشورت، تعامل و گفتگو را فراموش نکنیم.

تسهیل کسب وکار از سوی اتاق ها

پدرام سلطانی نایب رییس اتاق ایران نیز در این گردهمایی، در رابطه با موضوع ارائه خدمات به اعضای اتاق‌ها تاکید کرد: اتاق‌‌ها باید برای ارائه هر چه بهتر خدمات به اعضای خود تعریفی دقیق از وظایف و حقوق خود داشته باشند. در این بین شرایط اقتصادی نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با انتقاد از محیط کسب و کار کشور، تصریح کرد: متاسفانه عزم جدی از سوی دولت برای حل چالش‌های موجود در محیط کسب و کار وجود ندارد و دولت به جای این که در راستای توسعه اقدامات زیربنایی کاری انجام دهد خود را معطوف به اقدامات روبنایی کرده است.

نایب رییس اتاق در ادامه با تاکید بر لزوم حرکت بر اساس اولویت‌بندی در معضلات، گفت: اتاق‌ها می‌توانند برای مقابله با تحدیدها و چالش‌های موجود اولویت‌بندی کرده و سعی کنند در قدم اول به حل مشکلات جدی‌تر بپردازند و از این طریق شرایط را برای فعالان اقتصادی آسان‌تر سازند.

سلطانی ادامه داد: در اولویت‌بندی مسائل موجود باید پوشش حداکثری اعضاء، ایجاد بیشترین ارزش افزوده و آسان بودن استفاده از آن مورد توجه قرار گیرد.

وی توجه اتاق‌ها به موضوعاتی از جمله مالیات، تامین اجتماعی، گمرک، مسائل حقوقی و موضوعات کاروکارگری را ضروری ارزیابی کرد و افزود برای پیشبرد اهداف اتاق در این 5 موضوع به آموزش و ارائه مشاوره‌های حرفه‌ای در راستای دفاع از حقوق اعضاء نیاز داریم.

نایب رییس اتاق ایران با اشاره به این‌که بالغ بر 80 درصد اعضای اتاق‌ها را بنگاه‌های کوچک و متوسط تشکیل می‌دهند، عنوان کرد: در ارائه خدمات به اعضاء باید به این موضوع توجه ویژه داشته باشیم که بنگاه‌های کوچک و متوسط در شرایط کنونی اقتصاد به چه چیزی نیاز دارند.

وی در پایان راه‌اندازی سامانه سوالات متداول، آموزش به کارآفرینان جوان، تقویت امکان استفاده از خدمات داوری، ارائه خدمات رفاهی برای اعضاء و برگزاری جلساتی برای رفع ابهامات موجود را از وظایف اتاق‌ها دانست.

اتاق ها مشورت دهند

کیوان کاشفی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران نیز از تدوین آیین‌نامه‌ای برای صدور کارت عضویت به منظور ایجاد وحدت رویه و جلوگیری از اعمال سلیقه بر روند صدور کارت خبر داد.

وی در ادامه با اشاره به این نکته که خدمات سازمانی از سوی همه اتاق‌ها انجام می‌شود، گفت: در حال حاضر باید روی شیوه و سرعت ارائه این خدمات بازنگری کنیم.

رییس اتاق کرمانشاه افزود: به اعتقاد من مشاوره‌های اقتصادی و حرفه‌ای در سطح خوبی انجام نمی‌شود، در حالی که بخش زیادی از فعالان اقتصادی کشور به دریافت مشورت‌های حرفه‌ای نیاز دارد.

کد خبر 3128

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 0 =