صادرات تا یک میلیارد دلار به سوریه با تحقق خط اعتباری

به گفته کیوان کاشفی در صورت حل مساله توازن بدهی و بستانکاری ما با سوریه، خط اعتباری یک میلیارددلاری پیش بینی شده در نقش یک شتاب دهنده ظاهر خواهد شد و ما را در دستیابی به ۵۰۰ میلیون تا ۱ میلیارد دلار صادرات ظرف دو سال آتی کمک کند.

در نتیجه همایش فرصت های تجاری سوریه که بیست و یکم آبان ماه در تهران با هدف آشنایی بیشتر بخش خصوصی با بازار این کشور در تهران برگزار شد؛ دو طرف در خصوص ارائه امکانات سرمایه گذاری به سرمایه گذاران خارجی، رفع مشکلات بانکی و حمل و نقل و ارائه خدمات فنی و مهندسی و اجرای پروژه های عمرانی در بخش های مختلف صنعتی، تجاری ، نفتی و کشاورزی در سوریه به توافق رسیدند و تجارت  آزاد ایران و سوریه در 88 قلم کالایی برقرار شد. کیوان کاشفی در گفتگو با خبرنگار اگزیم نیوز گفت: در وضعیت اقتصادی فعلی سوریه، در نظر گرفتن خط اعتباری یک میلیارد دلاری از سوی ایران برای تجارت با سوریه می تواند شرکت های حاضر در بازار سوریه به خصوص شرکت های خدمات فنی و مهندسی را یک گام از رقبا جلو بیاندازد.

وی با اشاره به اینکه، این خط اعتباری می تواند بین دو کشور در قالب تهاتر به اجرا در بیاید؛ اظهار داشت: حجم تجارت سوریه طی ده سال گذشته از 30 میلیارد دلار به 8 تا 10 میلیارد دلار تنزل پیدا کرده؛ این خط اعتباری می تواند دست فعالان اقتصادی را برای بهره مندی از بازار پر ظرفیت سوریه بازکند.

کاشفی اذعان داشت لازمه راه اندازی خط اعتباری یاد شده، تامین ارز لازم از سوی بانک مرکزی است که خوشبختانه این نهاد آمادگی لازم برای این کار را دارد و از سوی دیگر باید ضروری است مساله توازن بدهی و بستانکاری ما با سوریه است که در صورت حل این مساله خط اعتباری یاد شده در نقش یک شتاب دهنده ظاهر خواهد شد و ما را در دستیابی به 500 میلیون تا 1 میلیارد دلار صادرات ظرف دو سال آتی کمک کند.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران اظهار امیدواری کرد مشکلات حوزه حمل و نقل بین دو کشور به زودی حل شود؛ وی گفت: مسیر ترانزیت زمینی ایران و سوریه برقرار نشده و البته به دلیل عبور این مسیر از خاک عراق و سوریه و حساسیت های امنیتی، این کار آسان نیست.

کاشفی بیان داشت: آمادگی یک بانک توسعه ای برای ارائه سرویس و همکاری صندوق ضمانت صادرات می تواند در راه اندازی موفق خط اعتباری یک میلیارد دلاری نقش تعیین کننده ای ایفا کند.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه گفت: توافق تجارت ترجیحی برای اقلام یاد شده، طی تفاهم نامه ای که آقای جهانگیری در سفر قبلی به دمشق داشت، به تایید دو کشور رسید و در این همایش مباحث اجرایی آن با مذاکره گمرکات ایران و سوریه آغاز شد.

کاشفی افزود: آنچه مهم است شناسایی اقلامی است که مشمول تعرفه خواهند شد، یکی از مشکلات ما در حال حاضر، این است که بخش عمده ای از کالاهای لیست، مشمول ممنوعیت صادرات هستند و این راه اندازی تعرفه ترجیحی را کند کرده است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار اگزیم نیوز در خصوص اهمیت حضور رایزن اقتصادی در سوریه گفت: در حال حاضر رایزن اقتصادی در سوریه نداریم و با توجه به افزایش چهاربرابری فعالین اقتصادی ایرانی در بازار سوریه، نیاز است تا رایزن اقتصادی فعال در این کشور داشته باشیم.

کیوان کاشفی اظهار امیدواری کرد: مرکز تجارت ایرانیان در دمشق به زودی تجهیز و آماده بهره برداری شود؛ اتاق بازرگانی ایران در این مرکز، خدمات مشاوره ای  حقوقی و اقتصادی مانند ثبت شرکت ها، صرافی و... ارائه خواهد داد که بخشی از خلا حضور رایزن بازرگانی را حل می کند؛ با این وجود با توجه به اهمیت بازار سوریه، انتظار می رود رایزن اقتصادی فعال برای این کشور در نظر گرفته شود.  

مریم خورشیدی

 

 

 

 

کد خبر 30951

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 9 =