برنامه های ضد قاچاق در گمرک ایران تحسین برانگیز است

چول هان لي، معاون مدير دفتر رابط اطلاعات منطقه‌اي آسيا و اقيانوسيه (RILO) سازمان جهاني گمرك چندي پيش به اتفاق گروهي از كارشناسان اين دفتر به ايران آمد و ضمن ملاقات با رئيس‌كل گمرك كشورمان، از سامانه جامع امور گمركي در تهران و گمرك شهيدرجايي بندرعباس بازديد كرد

وي در پايان اين سفر طي گفت‌وگويي عملكرد گمرك ايران در زمينه مقابله با تخلفات گمركي به‌ويژه شناسايي و كشف نزديك به 300 تن پيش‌ساز مواد مخدر با استفاده از دستگاه‌ها و تجهيزات الكترونيكي را تحسين‌برانگيز خواند و خواستار انتقال تجربيات گمرك جمهوري اسلامي ايران به گمركات كشورهاي همجوار شد.
"چول هان لي" كه سال‌ها به‌عنوان مدير ارشد در گمرك كره جنوبي فعاليت داشته و داراي تجارب فراواني در امور گمركي به‌خصوص مقابله با تخلفات و جرايم اقتصادي است در پاسخ به اين سئوال كه هدف از سفر اعضاي دفتر رابط اطلاعات منطقه‌اي آسيا- اقيانوسيه (RILO) به ايران چه بوده است، گفت: ما از طريق مجاري رسمي با گمرك ايران و عملكرد آن به‌خصوص در زمينه مبارزه با قاچاق مواد مخدر در ارتباط هستيم و گزارش‌هاي مربوط به اين حوزه را از طريق شبكه مبارزه با تخلفات گمركي (CEN) دريافت و پيگيري مي‌كنيم و اين سفر هم در همين ارتباط و همچنين اهدافي ازجمله ارتقاي روابط متقابل، برنامه‌هاي آموزشي براي ظرفيت‌سازي، تبادل تجربيات طرفين، موقعيت جغرافيايي ايران در منطقه خاورميانه و همسايگي با كشور افغانستان، مسير مناسب ايران جهت ترانزيت مواد مخدر به اروپا، تجهيز گمركات كشور به دستگاه‌هاي كشف مواد مخدر و سگ‌هاي موادياب، همكاري گمرك ايران با ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز و همكاري گمرك ايران با ستاد مبارزه با قاچاق مواد مخدر انجام شد. 
وي همچنين در پاسخ به اين سئوال كه مهم‌ترين وظايف و مسئوليت‌هاي دفتر رابط اطلاعات منطقه‌اي آسيا- اقيانوسيه (RILO) چيست، گفت: اين دفتر كه مقر آن در شهر سئول كره جنوبي واقع است با همكاري 24 كشور عضو، وظيفه جمع‌آوري، به اشتراك گذاشتن تجارب كشورهاي عضو در منطقه در زمينه مبارزه با تخلفات گمركي با مصاديق كشف مواد مخدر و انواع پيش‌ساز، مقابله با پولشويي، IPR (رعايت حقوق مالكيت معنوي)، مسيرهاي ترانزيتي مواد مخدر و پيش‌سازها و قرص‌هاي روان‌گردان در منطقه آسيا- اقيانوسيه، شناسايي كالاها و كشورهاي پرخطر و آشنايي با روش‌هاي اختفاء و جاسازي مواد مخدر را برعهده دارد و كشورهاي عضو را از آخرين خبرها در اين زمينه مطلع مي‌سازد. 
چول لي افزود: ارسال آمار و اطلاعات كشفيات كشورهاي عضو به RILO از طريق شبكه CEN (بانك اطلاعات RILO) صورت مي‌گيرد. بدين ترتيب كه گمرك هر كشور عضو يك رابط و نقطه تماس دارد (contact point) و كشفيات خود را از اين طريق به شبكه CEN (شبكه مبارزه با تخلفات گمركي) ارسال مي‌كند.
معاون مدير دفتر رابط اطلاعات منطقه‌اي آسيا- اقيانوسيه در مورد ارزيابي خود از سامانه جامع امور گمركي ايران، ضمن ابراز خرسندي از امكان تبادل داده سيستم ICCS (سامانه جامع) يا دفتر رايلو اظهارداشت: طبق توافق به عمل آمده با مئسولان گمرك ايران برگزاري يك دوره آموزشي از سوي گمرك ايران براي كاركنان گمرك افغانستان به منظور انتقال تجربيات مربوط به سامانه مزبور و همچنين نحوه مقابله با مواد مخدر، كشفيات پيش‌سازها و نحوه اختفا با حمايت مالي و تسهيلاتي RILO مورد تأكيد و توافق قرار گرفت.
"چول هان لي" افزود: سامانه جامع گمركي مورد توجه بسيار زياد هيئت كره‌اي و ارگان‌هاي ذي‌ربط بين‌المللي ازجمله WCO، ROCB و UNODC قرارگرفته است.
وي تصريح كرد: اين سامانه و قابليت‌هاي سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزي در مقايسه با سيستم‌هاي الكترونيكي ساير كشورهاي عضو سازمان جهاني گمرك در منطقه بسيار كارآمد و پيشرو است و مي‌تواند به‌عنوان يك مدل در امر مقابله با تخلفات گمركي مورد استفاده قرار گيرد.
معاون مدير دفتر رابط اطلاعات منطقه‌اي آسيا- اقيانوسيه سازمان جهاني گمرك همچنين گفت: اين سيستم با سيستم IT گمرك كره موسوم به UNIPASS در طراحي سيستم و كاركردهاي آن مشابهت و اشتراك زيادي دارد و همين امر موجب تعجب ما شده و ما را تحت تأثير قرار داده است.
"چون هان لي" در بخش ديگري از اين گفت‌وگو به سفر هيئت كره‌اي به استان هرمزگان و بازديد از گمرك شهيدرجايي بندرعباس اشاره كرد و گفت: در اين بازديد از كشفيات مواد مخدر و انواع پيش‌سازها و آمار كشفيات گمرك ايران علي‌الخصوص گمرك شهيدرجايي در دو سال اخير مطلع شديم كه براي ما بسيار جالب بود.
وي افزود: در خلال حضور هيئت طي جلسه‌اي با حضور مراجع ذي‌صلاح در امر مبارزه با مواد مخدر و قاچاق كالا و ارز، مسئولين ذي‌ربط با نقطه نظرات و رهنمودهاي متخصصين اين مقوله درخصوص مقابله با مواد مخدر و قاچاق كالا و ارز آشنا شدند و به تبادل تجارب و بررسي راه‌هاي گسترش همكاري پرداختند.
"چول هان لي" اظهارداشت: رايلو از امكان همكاري‌هاي آموزشي و تبادل تخصص و تجربه در اين حوزه استقبال كرده و آمادگي خود را اعلام مي‌كند.
اين مقام كره‌اي در مورد نتايج سفر خود و هيئت همراه به بندرعباس گفت: ما از نزديك با نحوه انجام تشريفات گمركي و رواند كار در بزرگ‌ترين گمرك ايران آشنا شديم و از سالن واردات، ترانزيت و صادرات، حوزه حقوقي و قضايي، درب خروج واردات، درب خروج ترانزيت و محوطه اسكله شهيدرجايي ديدن كرديم و در پايان نيز ناظر گمركات استان هرمزگان و مديركل گمرك شهيدرجايي اظهارداشت: كشفيات اين گمرك در امر قاچاق كالا و مواد مخدر براساس شناخت كشور مبداء، دانش و استفاده از علم و آگاهي صورت مي‌گيرد.
معاون مدير دفتر رايلو در منطقه آسيا و اقيانوسيه ضمن تشكر و قدرداني از گمرك ايران و ناظر گمركات استان هرمزگان جهت بازديد هيئت رايلو از گمرك شهيدرجايي اظهارداشت: عملكرد گمرك ايران در سال‌هاي اخير در امر مقابله با مواد مخدر و استفاده از دستگاه‌ها و تجهيزات نوين و سرمايه انساني كارآزموده و مجرب كه منجر به كشفيات اخير و چند فقره پيش‌ساز مواد مخدر در حجم بسيار بالا شده شايسته تقدير و تشكر است.
وي تأكيد كرد: بازديد از گمرك شهيدرجايي بسيار مفيد بود و نشان از كنترل دقيق و مديريت كارآمد مديركل اين گمرك دارد.
شايان ذكر است كه معاون مدير دفتر رابط اطلاعات منطقه‌اي آسيا- اقيانوسيه (رايلو) در پايان اين سفر ضمن ابراز اميدواري جهت بهبود و افزايش سطح روابط تجاري دو طرف در خلال دوران پساتحريم و همچنين پس از برداشتن تحريم‌ها و امكان ايجاد روابط تجاري بين كشورها، از آمادگي كشورش در اين رابطه خبر داد.

 

کد خبر 2991

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 4 =