مسئول دفتر تجاری عراق در سازمان توسعه تجارت، با بیان اینکه 65 درصد از بازار تخم مرغ کشور عراق در دست تجار ایرانی است، اظهار داشت: رقبای ایران در صادرات تخممرغ به عراق به ترتیب ترکیه، عربستان، اوکراین و رمانی هستند. به گزارش اگزیم نیوز، مهدی نجاتنیا در گفت وگو با پایگاه خبری سازمان توسعه تجارت افزود: با تحریم غیرعلنی ماههای اخیر محصولات دو کشور ترکیه و عربستان در عراق، سهم صادرات ایران به این کشور افزایش یافته است. وی تصریح کرد: اکثر مردم عراق مواد غذایی ایران را بیش از دیگر کشورها حلال میدانند و بر سلامت مشروع آن به موجب اشتراکات مذهبی و فرهنگی اطمینان بیشتری دارند که جا دارد از این فضای موجود و تا حدودی ناپایدار، نهایت بهرهبرداری اقتصادی را برد.
وی اظهار داشت: قیمت تمام شده تخممرغهای ایرانی حدود 200 تا 300 تومان بیشتر از محصولات کشور ترکیه است که یکی از دلایل آن حمل منقطع و تعهد فروش تا لب مرزهای مشترک ایران و عراق گزارش شده است. نجاتنیا با بیان این که کشورمان سالانه بیش از 150 هزار تن مازاد تولید دارد که این رقم در ماههای گرم سال بیشتر میشود، گفت: قدمت نگرش صادراتی در این صنعت غذایی به صورت گسترده و مبتنی بر تجارت بینالمللی واحدهای تولیدی و بازرگانی کشور به بیش از 3 سال نمیرسد.
به گفته وی، سابق براین تخم مرغهای ایران به صورت پیلهوری، خرد و پراکنده به کشورهای همسایه صادر میشد. در حال حاضر روزانه بیش از 400 تن تخم مرغ با وزن متوسط 60 تا 65 گرم در کارتنهای 12 شانهای رنگی با بستهبندی شیرینگ و پک ضد رطوبت، از مرزهای مختلف ایران به بازار کشور عراق صادر میشود که برابر استانداردهای عراق باید دارای تاریخ انقضای حداکثر 3 ماهه باشد و با کامیونهای سردخانهدار حمل شود.
رایزن بازرگانی سابق ایران در عراق افزود: بیشترین تخممرغ در ایران در استانهای آذربایجان شرقی، قزوین، البرز، تهران، مشهد، قم و اصفهان تولید میشود که از روند صادراتی مناسبی برخوردار هستند. نجات نیا اظهار داشت: هماکنون قیمت هرکیلو تخم مرغ ایران در کارخانه چهار هزار و 350 تومان است که خوشبختانه در کل ایران تقریبا قیمت یکسان است. این محصولات با احتساب حدود 400 تومان هزینه بستهبندی و حمل تا مرز و 250 تومان هزینه ترخیص گمرک ایران در نقطه صفر مرزهای غربی ایران حدودا کیلویی پنج هزار تومان برای صادرات به عراق عرضه میشود.
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه تجارت، پیش از این نیز نشست مشترک دفتر امور تجاری عراق با کانون سراسری انجمنهای صنفی پرورشدهندگان مرغ تخمگذار ایران با موضوع راهکارهای افزایش و ثبات سهم بازار ایران در عراق برگزار شد. ایجاد کنسرسیوم جامع صادراتی تخممرغ ایران، ثبت برند ملی تخممرغ ایران در بازار عراق، برقراری سریع حمل یکسره تا مقاصد مختلف در عراق، ایجاد پایگاه مشترک صنعت دام و طیور صادراتی ایران در عراق، اجاره سردخانه مرکزی جهت دپوی تخممرغهای ایرانی در بغداد، اعطای وام 10 میلیارد تومانی به صندوق حمایت از صنعت طیور کشور، کمک به کاهش قیمت تمام شده تخممرغهای ایرانی در بازار عراق و تبلیغ سراسری تخممرغهای ایرانی در بازار عراق از جمله راهکارهای ارایه شده در این نشست بود.
نظر شما