بانک ها و دولت با حمایت از تولید کننده و صادر کننده می توانند سرمایه در گردش را در بخش های مختلف از جمله در بخش کشاورزی مدیریت کرده و از رکود در این بخش ها جلوگیری کنند. یک فعال صادرات در حوزه محصولات کشاورزی در گفت و گو با پایگاه خبری و تحلیلی اگزیم نیوز قیمت بالای تولید محصولات داخلی و هزینه های صادرات و نبود بودجه کافی را مهمترین علل کاهش تولید و صادرات محصولات کشاورزی دانست.
صفیه حمزه لویی که از کارآفرینان برتر در حوزه محصولات کشاورزی است گفت: محصولات کشور ما به دلیل هزینه های بسیار بالای تولید و بسته بندی و صادرات با محصولات سایر کشورها قادر به رقابت نخواهد بود و همچنین از دیدگاه مصرف کنندگان دیگر کشورها شکیل و قابل استفاده نیست و حتی دیده شده به سختی با صادرکننده های ایرانی معامله می کنند به همین دلیل در بخش کشاورزی صادرکننده ایرانی محصول خود را با استفاده از ترفندهای گوناگون صادر کرده و درآمدزایی می کند. وی افزود: حتی گاهی برای وصول وجه معامله صادرکننده به سختی می تواند پول فروش محصولاتش را دریافت کند و این روند صادرات باعث می شود تا سرمایه در جریان افت کرده و سود دهی نیز کاهش یابد.
حمزه لویی در ادامه با اشاره به این نکته که اگر تولیدکننده قیمت محصولات داخلی را پایین آورد تا محصولات ارزان تر در اختیار مصرف کننده قرار گیرد با سود بانکی و مشکلات داخلی مواجه خواهد شد. وی با اشاره به تجربه شخصی خود افزود: در گذشته قادر به تولید 300 تن قارچ در سال را بودیم که با افزایش تجهیزات توانایی تولید 1000 تن قارچ را در سال را پیدا کردیم اما این پتانسیل بدون حمایت دولت وبانک های تخصصی از بین رفت. وی افزود: دولت و بانک ها اساس کار صادرکننده ها و تولید کننده ها هستند و با رفع موانع و مشکلات تولیدکنندگان و صادرکنندگان از قبیل تعدیل سود بالای بانکی، کاهش هزینه های گمرک، اختصاص بودجه به صادرکنندگان و ... می توانند سرمایه در گردش را به خوبی مدیریت کرده و از رکود جلوگیری کنند.
وی در پایان گفت: اگر دولت سهامدار شود می تواند مستقیما در تمام مراحل تولید و صادرات نظارت داشته باشد تا بودجه مصرفی در راه اصلی صرف شود که بهترین کالا صادر گردد، این راهی برای افزایش ذخایر ارزی در کشور نیز خواهد بود.
نظر شما