گفتمان سازی پیش شرط حذف شعب بانکی مازاد کشور

علی صالح آبادی معتقذ است برای حذف شعب بانکی مازاد در کشور باید در سطح سران سه قوه به اجماع برسیم؛ برای تعطیلی یک شعبه بانک در استان ملاحظات استانی وجود دارد که رعایت ان الزامی است.

 دکتر علی صالح آبادی در ویژه برنامه اقتصادی رادیو گفتگو با موضوع«کاهش تعداد شعب بانکها، الزامات و بایدها» گفت: براساس ارزیابی ها و مقایسه آمار شعب  بانک ها با متوسط جهانی تعداد شعب بانکی مورد نیاز برای هر کشور، نیمی از 20 هزار و500 شعبه فعلی اضافه بوده  و باید حذف شوند.

 وی با اشاره به اینکه عمده  بانک های اضافه کشور در دوره خلا بانکداری الکترونیک ایجاد شده اند، گفت:موبایل بنکینگ، ارائه خدمات الکترونیک و سایر خدماتی که با توسعه بانکداری الکترونیک شکل گرفت، نیازبه حضور مشتری در شعب را به حداقل رساند و امروز با تعداد بیشماری شعبه روبرو هستیم که عملا نیازی به وجود آن ها نیست.

صالح آبادی اظهار داشت: برای حذف شعب بانکی مازاد در کشور باید در سطح  سران سه قوه به اجماع برسیم؛ لازم به ذکر است برای تعطیلی یک شعبه بانک در استان ملاحظات استانی وجود دارد که رعایت ان الزامی است.

عضو شورای هماهنگی بانک ها گفت: ضروری است پیش از اقدام به حذف شعب مازاد، با تشکیل جلسه در بانک مرکزی چالش های این تصمیم مورد بررسی قرار بگیرد و تعدادشعب اضافه هر بانک متناسب با تعداد مشتریان، توزیع جغرافیایی و سطح عملکرد آن بانک استخراج شود و بر اساس آن، در یک اقدام هماهنگ، طی بازه زمانی دو تا سه سال از تعداد شعب کاسته شود.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران یادآور شد: نیروی انسانی شعب حذف شده معضلی است که باید آن را با سوق دادن به سمت خدمات با ارزش افزوده بالاتر مدیریت کرد.

 وی در مورد موضوع سود بانک ها از خرید ملک گفت: ساختمان شعب می تواند ارزش دارایی بانک ها را افزایش دهد اما از نظر عملیاتی  این سود در صورت های مالی بانک شناسایی نمی شود و همانطور که گفته شد تنها ارزش دارایی بانک ها را افزایش می دهد.

صالح آبادی با بیان اینکه در مسیر حذف شعب اضافه بانک ها در کشور نیازمند گفتمان سازی هستیم، افزود: مقررات لازم برای این اقدام وجود دارد و تنها لازم است گفتمان سازی مطلوب،عزم جدی در بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و دارایی و وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات و دارایی شکل بگیرد.

عضو هیات مدیره بانک توسعه صادرات ایران در خصوص اهمیت سودآوری بانک ها گفت: بانکها علاوه بر ارائه خدمات تامین مالی کننده بنگاه های اقتصادی نیز هستند و باید سودآور باشند؛ هزینه خدمات بانکی هنوز در جامعه جا نیفتاده حتی برای هزینه کارمزد پیامک های بانکی که صرف ارسال آن می شود نیز شاهد اعتراض هستیم.

وی در ادامه گفت: در حالیکه  در دنیا عمده سود بانکی از محل خدمات کارمزدی احصا می شود، این رقم در ایران ناچیز است؛ باید در این حوزه فرنگ سازی انجام شود تا بانک ها به جای کسب سود از محل تفاوت نرخ سود سپرده و تسهیلات به سمت درآمد زایی از محل ارائه خدمات حرکت کنند؛ با این رویه زمینه برای استقرار بانکداری اسلامی نیز فراهم خواهد شد.

 به گزارش پایگاه خبری اگزیم نیوز مشروح این گفتگو و اظهار نظر سایر کارشناسان  حاضر در برنامه رادیویی را می توانید در آرشیو رادیو گفتگو بشنوید.

 

کد خبر 28586

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 8 =