ارائه مدل جامع ارتقای نظام نظارت مالی كشور

وزیر امور اقتصادی و دارایی خواستار ارائه مدلی جامع به منظور ارتقای نظام نظارت مالی کشور شد

به گزارش شبکه اخبار اقتصادی و دارایی ایران (شادا)، دکتر فرهاد دژپسند در جلسه مشترک با معاون نظارت مالی و خزانه داری کل کشور و تعدادی از اساتید دانشگاه و صاحب نظران نظام بودجه ریزی و نظارت مالی کشور با بیان این مطلب، خواستار گردآوری و نظرات اعضای جلسه به منظور تدوین مدل جامع ارتقای نظام نظارت مالی کشور توسط معاونت نظارت مالی و خزانه داری کل کشور و ارائه آن به عنوان طرح پیشنهادی برای تقدیم به رییس جمهور شد.

بنا بر این گزارش، وزیر اقتصاد با تقدیر از عملکرد معاونت نظارت مالی و خزانه داری کل کشور در راستای اجرایی نمودن زیر ساخت های بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد اظهار داشت: کار خزانه داری، صرفا دریافت و پرداخت و صدور چک نیست، بلکه این معاونت، وظایف و اختیارات متنوع و متعددی از جمله تنظیم تزارنامه مالی دولت، مدیریت دارایی ها و بدهی های دولت، نظارت مالی، مدیریت نقدینگی، گزارشگری مالی و ... را دارد.

وزیر اقتصاد در ادامه به طرح سوالات با موضوعاتی چون "تعیین جایگاه نظارت مالی در نظام بودجه (بودجه ریزی، بررسی، تصویب، اجرا، و نظارت)"، "امکان یا عدم امکان تفکیک نظارت مالی از مدیریت مالی"، "ضرورت یا عدم ضرورت حضور ذیحسابان در دستگاه ها به منظور اعمال و تداوم نظارت مالی"، "محدود بودن نظارت مالی بر بودجه دستگاهی یا توسعه نظارت مالی در سطح کلان کشور " پرداخت که به عقیده وی برای ارتقای نظام نظارت مالی کشور باید مد نظر قرار گیرند.

در ابتدای این جلسه، پروژه مطالعاتی معاونت نظارت مالی و خزانه داری کل کشور با موضوع "نقش ذیحسابان در بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد" که با مشارکت و همکاری معاونت مذکور ، توسط دانشگاه تهران انجام شده است، در حضور وزیر اقتصاد ارائه و صاحب نظران حاضر در جلسه نیز ، پیرامون این پروژه و موضوعات مرتبط، به اظهار نظر پرداختند. 

در این ارتباط مدیر کل دفتر بازرسی، مدیریت عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت امور اقتصادی و دارایی نیز گفت: اراده وزارت اقتصاد، مبارزه جدی، عملی و بدون حاشیه با فساد از طریق کنترل‌های داخلی و شفاف‌سازی امور است.

هادی عبداللهی در اولین جلسه شورای هماهنگی مدیران بازرسی دستگاه‌های تابعه وزارت متبوع که با حضور مدیران دفتر بازرسی وزارت متبوع و دستگاه‌های تابعه در سالن شهید مطهری برگزار شد، به تشریح اهداف "دستورالعمل هماهنگی دفتر بازرسی، مدیریت عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت امور اقتصادی و دارایی با دفاتر بازرسی دستگاه‌های اجرایی تابعه و واحدهای بازرسی شرکتها و موسسات وابسته" و الزامات پیاده‌سازی آن پرداخت.
 
وی با بیان اینکه اجرای این دستورالعمل موجب افزایش کنترل‌های داخلی در مجموعه وزارت امور اقتصادی و دارایی خواهد شد، تصریح کرد: با ارتقاء جایگاه دفاتر بازرسی هر یک از دستگاه‌های تابعه و حفظ استقلال آنها، استفاده از ظرفیت‌های مشترک دستگاه‌ها، تعامل حداکثری، برگزاری کمیته‌های تخصصی، برنامه‌ریزی برای انجام بازرسی‌های مشترک، ایجاد سامانه بازرسی و به اشتراک‌گذاری پایگاه‌ داده‌ها و پیگیری نظارت هوشمند، می‌توان به اهداف پیش‌بینی شده دست یافت. 
 
کد خبر 28308

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 12 =