تهدیدهای صادرات فرش ماشینی

سهم قابل قبولی از صادرات غیرنفتی ایران به فرش ماشینی مربوط است که این رقم در محدوده ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار در سال است و نشان می دهد این صنعت پتانسیل بزرگی برای اقتصاد ایران محسوب می شود که می تواند در حوزه هایی مانند اشتغال و بهبود رشد اقتصادی کمک شایانی کند

عضو هیات مدیره اتحادیه فرش ماشینی در گفتگو با اگزیم نیوز اعلام کرد سهم قابل قبولی از صادرات غیرنفتی ایران به فرش ماشینی مربوط است که این رقم در محدوده 300 تا 400 میلیون دلار در سال است و نشان می دهد این صنعت پتانسیل بزرگی برای اقتصاد ایران محسوب می شود که می تواند در حوزه هایی مانند اشتغال و بهبود رشد اقتصادی کمک شایانی کند. 

محمدرضا محسن شیرازی تصریح کرد قطعا بواسطه ی بالا رفتن نرخ ارز صادرات فرش ماشینی ایران نیز افزایش داشته بطوریکه میتوان گفت سال گذشته در مجموع ۳۶۵ میلیون دلار صادرات داشته ایم که رقم قابل توجهی است.

با این حال است نوسان شدید قیمت ارز باعث می شود تا صادرکنندگان نتوانند برنامه ریزی بلند مدت برای کار خود داشته باشند.  به گفته وی در ایران حدود ۹۰۰ کارخانه و کارگاه فرش ماشینی(شامل تک ماشینی و چند ماشینی) وجود دارد که منجر به تولید ۱۶۰ الی ۱۷۰ میلیون متر مربع فرش ماشینی شده است.

از رقم ۱۷۰ میلیون متر مربع فرش ماشینی،۹۰ میلیون متر مربع مربوط به مصرف داخلی و ۶۰ میلیون متر مربع مختص صادرات به خارج از کشور است که رقم قابل توجهی از ارز را وارد کشور می کند.

شیرازی با بیان اینکه ایران رتبه ی پنجم صادرکننده فرش در جهان است تاکید کرد: اگر حمایت های دستگاه های دولتی و از میان برداشتن مشکلات این صنعت به یاری ما بیاید قطعا با پتانسیلی که در صنعت فرش ایران وجود دارد می توانیم جای ترکیه را بعنوان اولین صادرکننده ی فرش ماشینی بگیریم چرا که آن جایگاه به حق از آن کشور ماست.

در این ارتباط رئیس اتحادیه فروشندگان فرش ماشینی و موکت می گوید بیشتر صادرات فرش ماشینی ایرانی به کشور‌هایی همچون چین، کانادا، افغانستان، عراق و اروپا است.

کمالیان با اشاره به مشکلاتی که سال گذشته در تامین مواد اولیه برای این صنعت وجود داشت به اگزیم نیوز گفت اکنون تحریم ها نیز می توانند مشکلاتی را در این مسیر ایجاد کنند. کمالیان ادامه داد تهدیدهای صادراتی در شرایطی است که در نتیجه افت ارزش ریال قدرت خرید داخل نیز برای فرش کاهش یافته و باعث شده تقاضا در مجموع کاهش یابد با این حال امسال احتمالا شرایط بهبود یابد.

کمالیان افزود: فرش ماشینی در دو دهه اخیر چه در بخش تولید فرش های ماشینی با کیفیت و همراه با تکنولوژی و خلاقیت و چه در بخش فروش و صادرات همواره سیر صعودی داشته است و از آنجایی که اکثر این کارخانه ها از دستگاه های مدرن و به روز دنیا بهره مندند، امکان دو برابر شدن تولید وجود دارد.

وی با اشاره به این که باید جلوی واردات فرش به کشور را گرفت و به همین دلیل باید در زمینه بهبود نقش فرش در جهت تامین ذائقه مشتری ها اقدام کرد.

وی درباره مشکلات صادرات فرش گفت: رابطه مالی ما با کشورهای دیگر به شکل صرافی است که این مشکل بزرگی برای ماست و همچنین برخلاف کشورهای دیگر از تولیدکنندگان فرش ماشینی در کشور حمایت نمی شود.

در این ارتباط یونس ژائله، رییس اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به جایگاه کشورهای برتر در زمینه‌ی صادرات فرش دستباف در  سال ۲۰۱۷ اظهار داشت: ایران با میزان صادرات ۴۲۶ میلیون دلار  و سهم ۲۷.۹ درصدی از صادرات جهانی، کشور هند با میزان صادرات ۳۸۵ میلیون دلار  و سهم ۲۵.۲ درصدی از صادرات جهانی، پاکستان با میزان صادرات ۶۹ میلیون دلار  و سهم۴.۵ درصدی از صادرات جهانی، نپال با میزان صادرات ۶۷ میلیون دلار  و سهم ۴.۴ درصدی از صادرات جهانی، چین با میزان صادرات ۵۹ میلیون دلار  و سهم ۳.۹ درصدی از صادرات جهانی و ترکیه با میزان صادرات ۴۵ میلیون دلار  و سهم ۲.۹ درصدی از صادرات جهانی را به خود اختصاص داده است.

ژائله حجم کل صادرات فرش دستباف در جهان در سال ۲۰۱۷ را برابر با ۱ میلیارد و ۵۲۴ میلیون دلار ذکر و خاطر نشان کرد: در سال ۱۳۹۶ مقصد صادرات اصلی فرش دستباف ایران، آمریکا بوده است که حدود ۳۰ درصد از حجم صادرات را به خود اختصاص داده است.

 وی با اشاره به مهمترین مقاصد صادراتی فرش دستباف ایران بر اساس آمار و اطلاعات ارائه شده از سوی مرکز ملی فرش ایران گفت: مهم ترین مقاصد صادرات فرش ایران، آمریکا با حجم صادرات به میزان ۱۲۶ میلیون دلار، آلمان با حجم صادرات به میزان ۵۸ میلیون دلار، لبنان با حجم صادرات به میزان ۳۰ میلیون دلار، انگلستان با حجم صادرات به میزان ۲۳ میلیون دلار، ژاپن با حجم صادرات به میزان ۲۳ میلیون دلار، امارات متحده عربی با حجم صادرات به میزان ۲۳ میلیون دلار، پاکستان با حجم صادرات به میزان ۲۰ میلیون دلار، آفریقای جنوبی با حجم صادرات به میزان ۱۵ میلیون دلار، ایتالیا با حجم صادرات به میزان ۱۲ میلیون دلار، استرالیا با حجم صادرات به میزان ۱۱ میلیون دلار، کانادا با حجم صادرات به میزان ۱۰ میلیون دلار بوده است.

رئیس اتاق تبریز گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر، دو بازار بزرگ فرش دستباف در دنیا، یعنی آمریکا و آلمان، از آن کشور هند بوده است. هند در سال ۲۰۱۷ به میزان ۲۵۶ میلیون دلار به آمریکا و به میزان ۱۰۹ میلیون دلار به آلمان صادرات فرش دستباف داشته است که در حدود ۲ برابر ایران بوده است.

کد خبر 27869

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 7 =