تعلل در ترخیص خودروهای مانده در گمرک عامل افزایش قیمت در بازار

بخشنامه جدید بانک مرکزی در مورد ارز ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومانی بر مبنای اسکناس و نه حواله، موج تغییر قیمت جدیدی را به وجود خواهد آورد این در حالی است که براساس تعهدات قبلی مقرر شده بود که برمبنای ارز سنا و حواله ای محاسبه شود. درصورت تداوم این شرایط علاوه بر افزایش قیمت خودروهای خارجی در بازار، شاهد رشد قیمت‌ در بازار خودرو‌های داخلی نیز خواهیم بود.

به گزارش اگزیم نیوز بی‌ثباتی و عدم نظارت کافی سبب شده تا از ابتدای سال تاکنون قیمت ها در بازار خودرو در چند مرحله افزایش پیدا کند و این در حالی است که میزان معاملات در این بازار با کاهش قابل توجهی مواجه شده اما قیمت گذاری های سلیقه ای توسط فروشندگان غیررسمی و دلال‌ها این بازار را با تلاطم فراوان همراه کرده است.

فعالان بازار معتقدند این جهش های قیمتی به دلیل رکود معاملات از ماه های پایانی سال گذشته است که برهمین اساس دلالان با ایجاد حباب کاذب قیمتی سعی دارند سود خود را از معاملات کم رمق بازار کسب کنند. از ابتدای سال تاکنون قیمت های ارایه شده در بازار نشان از افزایش 5 تا 10 درصدی اکثر خودروها را می دهد تا جایی که استراتژی خودروسازان درزمینه کنترل قیمت‌ها و به‌اصطلاح تنظیم بازار خودرو که با فروش فوری محصولات داخلی صورت گرفته نیز نتوانست در این زمینه کارساز باشد و به نوعی بازار واکنش مثبتی به آن نشان نداده است.

از سوی دیگر فروش فوری خودروسازان که با اجرای ناقص فرمول محاسباتی 5‌درصد کمتر از حاشیه سود بازار عملیاتی شد تنها به کام دلالان بود زیرا آنها با خرید خودروی 5 درصد ارزان تر از بازار اکنون با قیمت بیشتری آنها را به فروش می رسانند. اما با توجه به نزدیک شدن ترخیص اولین سری خودورهای مانده در گمرک، بازار خودروهای نو و دست دوم دوباره سیر صعودی قیمت ها را تجربه می کند.

کارشناسان بازار می گویند افزایش قیمت گمرکی یکی از دلایل اوج گرفتن قیمت ها در بازار خودروهای لوکس است که متعاقب آن به دلیل ممنوعیت واردات خودرو و کمبود این نوع خودروهای پریمیوم، بازار با کمبود مواجه شده و قیمت ها رشد قابل توجهی پیدا می کنند که در نهایت این رشد قیمت به بازار خودروهای داخلی نیز تسری پیدا می کند.

وعده ترخیص خودروهای باقی‌مانده در گمرک از ماه های پایانی سال 97 که دایم با موانع متعدد روبرو می شد بالاخره قرار است طی دوهفته آینده عملیاتی شود البته این امر شامل خودروهایی می شود که قبلا ثبت‌سفارش شده و تعرفه گمرکی آنها نیز پرداخت شده بود وحال مجددا با ابطال ثبت‌سفارش‌های قبلی، ثبت‌سفارش شده‌اند اما به‌دلیل پرداخت حقوق گمرکی در گذشته، ترخیص آنها در کوتاه‌مدت امکان‌پذیر است.

درهمین زمینه کوروش مرشد سلوک رییس انجمن واردکنندگان خودرو در گفتگو با اگزیم نیوز در پاسخ به این سوال از مهلت 4 ماهه  شورای عالی هماهنگی اقتصادی که مجوز ترخیص 13 هزار خودرو را صادر کرده، نزدیک به دو هفته مانده و در این مدت تنها 200 دستگاه از گمرک ترخیص شده، آیا امکان ترخیص کامل خودروها از گمرک وجود دارد؟ اظهارداشت: تعداد کمی خودرو بعد از مصوبه16دی‌ماه 97 ترخیص شده و با وجود اینکه از مهلت 4 ماهه زمان کمی باقی مانده، همچنان مشکلات سیستمی وجود دارد که مانع ترخیص خودروهای دپو شده است.  این مسئله ناشی از ناهماهنگی سازمان‌های ذی ربط است که در این زمینه هر یک از بخش‌ها به صورت جزیره‌ای عمل می‌کنند و به همین دلیل تا کنون این مصوبه اجرا نشده است.

وی با تاکید براینکه انتظار تعدیل در قیمت‌ها با توجه به دپو شدن خودرو‌ها در گمرک و بی‌پاسخ ماندن تقاضای بازار بعید به نظر می‌رسد، یادآورشد: در صورت تداوم این شرایط  علاوه بر افزایش قیمت خودروهای خارجی در بازار، بازهم شاهد قیمت‌های بالا در خودرو‌های داخلی خواهیم بود. اما با آزادسازی واردات و قراردادن این خودرو‌ها در کنار خودرو‌های تولید داخل، می‌توان حق انتخاب را برای خریداران ایجاد کرد.

به گفته رییس انجمن واردکنندگان خودرو بخشنامه جدید بانک مرکزی در مورد ارز 13 هزار و 300 تومانی بر مبنای اسکناس و نه حواله، موج تغییر قیمت جدیدی را به وجود خواهد آورد که این مسئله در سطح کلان موجب اعتراض مشتریانی خواهد شد که خودرو پیش خرید کرده و دو سال هم برای تحویل آن منتظر بوده‌اند. این در حالی است که براساس تعهدات قبلی مقرر شده بود که برمبنای ارز سنا و حواله ای محاسبه شود اما اکنون بانک مرکزی اعلام کرده که مبنا اسکناس است که این شرایط می تواند به تلاطم قیمت ها در بازار منجر شود.

وی با اشاره به اینکه بلاتکلیف بودن ترخیص خودروهای وارد شده از گمرک، یکی از چالش‌های بزرگ برای مشتریان است، خاطرنشان ساخت : قیمت نهایی برای مشتریان حایز اهمیت است زیرا خودرویی که در سال 96 قیمت تمام شده آن حدود 100 میلیون تومان ثبت شده بود اکنون بیش از 270 میلیون تومان قیمت دارد که هنوز مشخص نیست مشتری در هنگام ترخیص چه مبلغی را باید پرداخت کند.

رکوردشکنی 2 میلیاردی سهام خودروسازان به ارزش 320 میلیاردتومان

بازار بورس که این روزها از رونق قابل توجهی برخوردار است در مورد خودرویی ها خوش درخشیده است. گروه خودرویی در این زمینه سرآمد صنایع بورسی بود، بهطوریکه طی 91هزار و 440 نوبت معاملاتی، یکمیلیارد و 970میلیون سهم به ارزش 319میلیارد و 963میلیون تومان مورد دادوستد قرار گرفت و ارزش کل بازار این صنعت بورسی تا پایان معاملات روز گذشته بالغ‌بر21هزارو927 میلیارد تومان شد که این حجم از دادوستد در گروه خودرویی کمسابقه بوده است.

کد خبر 27847

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 5 =