پیش نیاز اصلاح بانکی برای رونق تولید

اگر قراراست تولید در کشور رونق بگیرد باید سیستم بانکی از چالش هایی که اغلب به صورت تاریخی با آنها روبرو است خلاصی یابد در غیر این صورت بخش تولید با توجه به بانک محور بودن آن نمی تواند از این چالش ها تاثیر نپذیرد و در نتیجه نمی توان انتظاری از این بخش داشت

وزیر سابق بازرگانی کشور با اشاره به نامگذاری سال جاری به عنوان سال رونق تولید به ضرورت اصلاح چالش ها در حوزه بانکی تاکید کرد و خواستار تجدید نظر در نوع مدیریت بانک ها شد.

به گفته یحیی آل اسحاق اگر قراراست تولید در کشور رونق بگیرد باید سیستم بانکی از چالش هایی که اغلب به صورت تاریخی با آنها روبرو است خلاصی یابد در غیر این صورت بخش تولید با توجه به بانک محور بودن آن نمی تواند از این چالش ها تاثیر نپذیرد و در نتیجه نمی توان انتظاری از این بخش داشت.

به گفته رییس اتاق بازرگانی ایران و عراق مقام معظم رهبری در سال های اخیر بارها خواستار بهبود و اصلاح وضعیت تولید ملی شده اند که این امر نیز نیازمند مقدماتی است.

به عنوان نمونه رونق تولید نیازمند بهبود زنجیره های تامین مالی، تامین مواد اولیه، بهبود و ارتقای بهره وری و بهبود حوزه های مصرف (داخلی و صادراتی) دارد.

به گفته وی در میان همه این عوامل به دلیل ارتباط تنگاتنگ صنایع با سیستم بانکی، ضروری است تا برخی چالش های مهم در این حوزه برطرف شوند. وی ادامه داد چالش های موجود در نظام مالی و بانکی، یکی از موانع اصلی رونق اقتصادی کشور است و نوع الگو و مدیریت بانک ها به گونه ای است که باعث شده بخش تولید در خدمت نظام بانکی باشد درحالی که باید این چرخه معکوس باشد.

به گفته وی پرداخت بهره های بانکی بالا، جریمه ها، محدودیت هایی که بانک ها در رفت و آمد تجار به کشورهای دیگر ایجاد می کنند و ... همگی باعث شده تا توان تولیدکننده کاهش یابد. این در حالی است که بانک تمام مشکل نیست و باید سایر چالش ها از جمله در بخش های مالیاتی، بیمه، مشکلات کارگری، تغییرات مداوم هزینه های تولید، ارز و ... را نیز به این چالش ها اضافه کرد.

آل اسحاق در ادامه گفت: اگر تولید واقعا رونق پیدا کند، باعث رشد اقتصادی، افزایش اشتغال، تقویت پول ملی، کاهش تورم می شود. همچنین تراز بازرگانی کشور تقویت پیدا می کند، تولید ناخالص داخلی رشد می یابد، امید به کشور اضافه می شود و یاس و نا امیدی کاهش پیدا می کند.

به گفته وی رونق تولید نیازمند انجام برنامه های تشویقی است. دولت باید برای سرمایه گذاری در بخش های مختلف تولید، مشوق های زیادی قرار دهد که تشویق برای صادر کنندگان از جمله این موارد است. به گفته وی در بخش تولید مشکل نظام مالیاتی مخصوصا مالیات بر ارزش افزوده را داریم. همچنین مشکل نظام بیمه ای و فرآیند و نوع برخورد آن و البته مشکلات نظام بانکی را داریم.

مجلس به دنبال اصلاح سیستم بانکی

در این ارتباط اما محمد حسینی با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور و نام گذاری سال توسط رهبر انقلاب برای رونق تولید، گفت: برای اینکه مجلس و دولت بخواهند این شعار را که از ضروریات جامعه است، اجرا کنند باید موارد مختلف زیادی را اصلاح کرد که یکی از این بسترها، مربوط به بانک ها است.

وی تصریح کرد: متاسفانه در اقتصاد از ابزارهای بازار سرمایه تاکنون استفاده نکرده ایم و سالیان سال، اقتصاد کشور بانک محور عمل کرده و شرایط به گونه ای شده است که بانک های کشور در حوزه بنگاه داری فعالیت زیادی داشته اند و اگر به صورت های مالی بانک ها نگاه کنید، می بینید بهترین بانک های کشور نیز در موضوع کفایت سرمایه ای که منشا گرفتن خدمات بانکی است، مشکل دارند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفتگو با رادیو گفت و گو با اشاره به مصوبات مجلس برای کارکرد بهتر بانک ها، خاطرنشان کرد: در قانون رفع موانع تولید که در سال ۹۴ مصوب شد، به صراحت اعلام شد که با توجه به میزان بدهی و دارایی های راکد بانک ها، واگذاری آن دارایی ها شروع شد اما متاسفانه این روند خیلی کند پیش رفت.

وی اضافه کرد: با توجه به تغییر نرخ سود سپرده ای که به صورت دستوری در اقتصادی کشور عمل می شود، حجم نقدینگی بالا رفت و بانک ها کمتر به سمت خروج از بنگاه داری حرکت کردند و به همین جهت نخستین کاری که مجلس باید انجام دهد، اصلاح ساختار بانکداری است.

کد خبر 26769

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 11 =