شرکت های مشاوره ای به حوزه صادرات ورود کنند

محسن چمن آرا: با توجه به فرصت صادرات خدمات فنی و مهندسی به عراق و سوریه ، ضروری است به منظور هدایت عملیات اجرایی پیمانکاران، مشاوران به این عرصه ورود کنند

محسن چمن آرا در گفتگو با خبرنگار اگزیم نیوز در خصوص مشکلات پیمانکاران ایرانی در عراق گفت: با توجه به فرصت صادرات خدمات فنی و مهندسی به عراق و سوریه ، ضروری است به منظور هدایت عملیات اجرایی پیمانکاران، مشاوران به این عرصه ورود کنند.

وی تصریح کرد:  بدیهی است خرید تجهیزات، هدایت عملیات اجرایی و طراحی لازم برای بازار فنی مهندسی عراق بر عهده پیمانکاران بوده و لازم است با نگاهی تخصصی و حرفه ای وارد این بازار شویم؛ به این منظور پیشنهادات خود را در دیدار با وزیر نیرو مطرح کردیم.

 چمن آرا اذعان داشت: امروزه  شرکت های خدمات فنی و مهندسی کشورهایی مانند فرانسه برای ورود به این  بازار خدمات فنی و مهندسی در بحث مشاوره نه تنهاهزینه‌ای پرداخت نمی کنند بلکه از سوی دولت مطبوع خود کمک هایی در اینباره دریافت می کنند تا فرایندهای مرتبط با بازار خدمات فنی مهندسی را بررسی کرده و با اشراف کامل وارد  این بازار شوند.

عضو کمیسیون خدمات فنی و مهندسی اظهار داشت: پیشنهاد ما  به دولت این است که بخشی از هزینه‌های شرکت‌های مشاور را تقبل کند  و راسا با دولت عراق به خصوص در بحث آب و فاضلاب و برق به توافق برسد.

چمن آرا گفت: به این منظور پیشنهاد می شود پیش از ورود به بازارعراق و سوریه، شرکت های مشاوره ای طراحی لازم را برای ورود پیمانکاران و هدایت آنها به طور خاص برای اجرای پروژه های آبرسانی و شبکه‌های آب و فاضلاب و برق عراق و سوریه را به عهده بگیرند؛ بی تردید این یکی از راه‌های سهل‌الوصول برای کسب سهم  مناسب در بازار خدمات فنی و مهندسی عراق و سوریه است.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در خصوص واگذاری طرح‌های نیمه تمام وزارت نیرو گفت: پیمانکاران ایرانی در عراق با مشکل عدم وصول مطالبات خود دست به گریبانند؛ دولت در قالب تسهیلات منابعی را در اختیار پیمانکاران گذاشته است تا بتوانند هزینه‌های خود را پرداخت و صورت‌های مالی خود را از عراق تحویل بگیرند.

 وی گفت: در این مورد نیز گره گشای اصلی دولت است و باید در نشست‌های مختلفی که با دولت عراق دارد بتواند مطالبات پیمانکاران را تعیین تکلیف کند.

محسن چمن آرا تاکید کردنقدینگی یکی از نیازهای ضروری شرکت های خدمات فنی مهندسی در خارج از کشور است؛ وی گفت: عمده کشورهای فعال در عرصه خدمات فنی و مهندسی فعالیت خود را از قالب پیمانکاری خارج کرده و بیشتر پروژه ها به شکل سرمایه گذاری انجام می پذیرد؛ بعبارتی خود پیمانکار به تنهایی و بدون سرمایه‌گذار قادر به انجام پروژه نیست.

 چمن آرا  اظهار داشت: برای حل مشکل نقدینگی شرکت‌های پیمانکاری، استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی پیشنهاد شده است.

 وی از دیگر مشکلات پیمانکاران به موانع صدور ضمانتنامه‌ اشاره کرد و گفت: برای ورود به این پروژه‌ها شرکت پیمانکار باید ضمانت‌نامه‌های لازم را ارائه دهد که بانک توسعه صادرات در این بخش فعال است و لازم است این خدمات دامنه وسیع تری از پیمانکاران را شامل شود.

وی به نقش موثر بانک توسعه صادرات در حل و رفع مشکلات پیمانکاران اشاره کرد و گفت: در این بخش ضروری است تا پیمانکاران با تهیه ضمانت‌نامه‌های لازم بتوانند در پروژه ‌های خارج از کشور شرکت نمایند و بانک توسعه صادرات حامی قدرتمندی در این عرصه محسوب می شود.

چمن آرا با تاکید مجدد بر لزوم حمایت گسترده تر دولت از صادرات خدمات فنی و مهندسی گفت: با برخورداری از حمایت‌های  دولتی قطعا سهمی که لایق شرکت‌های فناورو  خدمات فنی و مهندسی ایران است را از عراق خواهیم گرفت.

 

کد خبر 26691

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 14 =