افزایش ۱۰ درصدی صادرات صنایع غذایی

صادرات غیر نفتی در۹ ماهه ۹۷ روند افزایشی داشته و سهم صنایع غذایی نیز در این بین روبه رشد بوده به طوریکه صادرات این صنعت از نظر وزنی حدود ۷ درصد و ارزشی ۱۰ درصد افزایش یافته است

به گزارش اگزیم نیوز به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، فرشاد مقیمی در نشست پایش وضعیت صنعت غذایی کشور که با محوریت بررسی شاخص‌های مهم صنایع نظیر تولید محصولات راهبردی، وضعیت نقدینگی، روند تامین مواد اولیه و صادرات برگزارشده بود، روند واردات صنایع غذایی را کاهشی برشمرد و گفت: واردات این بخش صنعت از نظر وزنی ۳۰ درصد و از نظر ارزشی ۲۳ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است.

وی گفت:صادرات غیر نفتی در این بازه زمانی روند افزایشی داشته و سهم صنایع غذایی نیز در این بین روبه رشد بوده به طوریکه صادرات این صنعت از نظر وزنی حدود ۷ درصد و ارزشی ۱۰ درصد افزایش یافته است.

معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن وتجارت در بخش دیگری از سخنانش صیانت و حفظ تولید را از اهداف اصلی وزارت صنعت، معدن وتجارت توصیف کرد و گفت: حفظ تولید نیازمند الزاماتی است که بخشی از این الزامات از طریق وزارت صنعت، معدن وتجارت با تسهیل قوانین و مقررات و در برخی مواقع از طریق مراجع بالاتر قابل رفع بوده و بخشی دیگر نیز باید ازسوی تشکل‌ها و صاحبان صنایع حل و فصل شود.

وی با اشاره به محدودیت‌های بین المللی علیه ایران خاطر نشان کرد: در شرایط فعلی با برگزاری نشست‌های پایش و بهره مندی از نظرات و پیشنهادات تشکل‌های تخصصی سعی داریم تصویر و برنامه‌ای مبتنی بر نیاز‌های صاحبان صنایع و واقعیت‌های موجود ترسیم نماییم.

معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن وتجارت تدوین برنامه‌های مبتنی بر واقعیت صنعت غذایی را مستلزم همکاری صاحبان صنایع و تشکل‌های تخصصی برشمرد و افزود: کشور ما در صنعت غذایی دارای مزیت‌های رقابتی است و همکاری تشکل‌ها در توسعه این صنعت بسیار حایز اهمیت است.

مقیمی در ادامه افزود: هم اکنون ۸۵ هزار واحد صنعتی در کشور مستقر هستند که از این تعداد حدود ۱۰ هزار واحد تولیدی در بخش صنایع غذایی مشغول به کار هستند.

معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن وتجارت اشتغالزایی موجود در این بخش را حدود ۴۰۰ هزار نفر عنوان کرد و افزود: صنایع غذایی ۱۱ درصد ارزش افزوده صنعت را به خود اختصاص است.

مقیمی درادامه با اشاره به اهم مشکلات تولید‌کنندگان این بخش و ارایه راهکار‌های اجرایی خاطر نشان کرد: نحوه بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی، مبادلات ارزی، تامین مواد اولیه مورد نیاز این صنعت، افزایش نرخ حمل کالا، قیمت‌های پایه صادراتی و همچنین چالش‌های گمرکی از مهمترین دغدغه‌های این صنعت به شمار می‌رود که در این راستا طی جلساتی با بانک مرکزی و گمرک تصمیات خوبی اتخاذ شده که بخش عمده‌ای از مشکلات تولیدکنندگان رفع خواهد کرد.

در ادامه این نشست که نمایندگانی از تشکل‌های تخصصی صنعت غذایی و مشاوران معاون وزیر صنعت حضور داشتند، صادقی نیارکی مدیرکل صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی وزارت صنعت، معدن وتجارت نیز با تبیین وضعیت صنعت غذایی کشور گزارشی از مزیت‌های سرمایه گذاری در این صنعت ارایه و به تشریح چالش‌های فرآروی این بخش پرداخت.

نمایندگان تشکل‌های صنعتی نیز در این نشست با ارایه گزارشی از ظرفیت‌های موجود در صنعت غذایی به مهمترین مشکلات این صنعت اشاره و خواستار اتخاذ تدابیری برای برون رفت از وضعیت فعلی شدند.

تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع، سرمایه در گردش، تسریع تامین مواد اولیه مورد نیاز تولید فرآورده‌های گوشتی، شیرینی و شکلات و لبنی، افزایش هزینه حمل کالا به خارج از کشور، ایجاد مکانیزیمی برای بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی، لزوم تغییر قیمت پایه اقلام صادراتی و روند طولانی ترخیص مواد اولیه از گمرک از جمله موضوعاتی بود که در این نشست مطرح شد که با حضور معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن وتجارت تدابیری برای رفع این چالش‌ها اتخاذ شد.

کد خبر 26555

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 5 =