با تحریم های جدید آمریکا علیه ایران، یکی از موضوعاتی که واشنگتن به دنبال ان است تا مشکلاتی را برای ایران ایجاد کند، بستن کانال های انتقال پولی است. در این رابطه صادرکنندگان و واردکنندگان کشور می گویند با شروع تحریم ها مشکلاتی در نقل و انتقال ارزی ایجاد شده است اما بانک مرکزی و دولت تلاش کرده تا از طریق ایجاد ساز و کارهایی این مشکلات را برطرف سازد.
در این باره راهکارهای متعددی به کار گرفته شده ازجمله استفاده از ارزهای محلی به جای دلار و یا استفاده از ارز یورو و همچنین مبادلات ریالی به برخی کشورهای همسایه مانند عراق و افغانستان و یا استفاده از ساز و کارهای صرافی برای انتقالات ارزی و همچنین تسویه ارزی واردات با ارزهای صادراتی و ... همگی به فعالان حوزه تجاری کشور کمک کرده تا از این ظرفیت ها استفاده کنند.
در عین حال تلاش کشورهای اروپایی و ایران برای ایجاد پل های ارتباطی بانکی نیز از جمله راهکارهایی است که هرچند هنوز به نتیجه نرسیده اما احتمالا برای واردات دارو و غذا می تواند راهکار مناسبی تلقی شود. از طرفی روابط پولی مناسب ایران با سه کشور ترکیه، چین و روسیه نیز در بخش های مختلف صنعتی و مصرفی توانسته مراودات پولی و ارزی را تا حد زیادی تسهیل کند.
در این باره بانک مرکزی در اطلاعیه ای اعلام کرد که چند کانال بانکی برای تامین و انتقال ارز با برخی کشورها عملیاتی شده و بر این اساس، تسریع در تخصیص و تامین ارز، سرعت گرفته است.
به گزارش اگزیم نیوز به نقل از بانک مرکزی، طی دو روز گذشته تامین ارز واردات در بازار نیما از محل عرضه ارز صادر کنندگان و نیز عرضه ارز توسط بانک مرکزی روند افزایشی و رو به رشد به خود گرفته است؛ به نحوی که چند کانال بانکی برای تامین و انتقال ارز با برخی کشورها عملیاتی شده است و بر این اساس بانک مرکزی نسبت به تسریع در تخصیص و تامین ارز اقدام کرده است.
در همین زمینه، بانکهای کشور موظفند به منظور پاسخگویی و سرعت بیشتر تامین ارز، ثبت سفارش های صورت گرفته برای مشتریان خود و نیز خرید ارز مورد نیاز صرافیها از طریق بخش بین الملل خود با اداره بین الملل بانک مرکزی هماهنگی لازم را بعمل آورند.
همچنین حسب اطلاعات ثبت شده در سامانه سنا، میزان عرضه ارز صادراتی و نیز خرید و فروش صرافی ها طی روزهای اخیر روند افزایشی داشته است و به نظر می رسد در سه ماهه پایان سال میزان عرضه ارز در این بازار روند افزایشی خود را ادامه دهد.
نظر شما