سهم ناچیز افزایش قیمت سیمان پاکتی در صنعت ساختمان

به گفته دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان، افزایش قیمت سیمان پاکتی، تاثیر چندانی برصنعت ساختمان نخواهد داشت

به گزارش پایگاه خبری اگزیم نیوز دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان، افزایش قیمت سیمان پاکتی را عامل چندان موثری بر قیمت های تمام شده ندانست اما گفت: انتظار می رود در بخش تامین مواد اولیه برای پاکت سازها، تمهیداتی اندیشیده شود و مواد اولیه ارزان تری در اختیار این واحدها قرار بگیرد.

عبدالرضا شیخان، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در این باره به خبرنگار اگزیم نیوز گفت: افزایش نرخ پاکت سیمان در نتیجه افزایش نرخ مواد اولیه پتروشیمی است که پاکت سازها را ناگزیر از افزایش قیمت کرد  این تغییر قیمت از سوی سازمان های ذیربط نظارتی نیز مورد تایید قرار گرفت.

وی در خصوص تاثیر این افزایش قیمت بر صنعت سیمان گفت: پیرو این جریان، افزایش قیمت سیمان پاکتی قابل پیش بینی بود.

وی گفت: به نظر می رسد قیمت فعلی، نرخی است که با برایند همه موارد ذکر شده تعیین و ابلاغ شده و حوزه سیمان نیز از آن تبعیت کرده است.

شیخان بیان داشت: معتقدم این تفاوت قیمت فشار چندانی بر مصرف کننده نخواهد آورد و مصرف را کاهش نخواهد داد.

سهم مصرف سیمان پاکتی در کشور مشخص است  و افزایش آن تاثیر چندانی بر صنعت ساخت و ساز ندارد. عمده مصرف حوزه عمرانی و پروژه های شهری، سیمان فله ای است که تغییر قیمت در آن رخ نداده است.

 در هر متر مربع ساخت و ساز، حدود 4 کیسه سیمان مصرف می شود؛ بنابراین تاثیر افزایش قیمت یادشده بر قیمت تمام شده هر متر مربع از ساختمان ناچیز است.

عبدالرضا شیخان در خصوص وضعیت صادرات سیمان در کشور گفت: صادرات سیمان در  مهر و آبان به دلیل قانون تعهد ارزی، فعالان صادراتی سیمان را در بازارهای عراق و افغانستان محتاط کرده است که امیدواریم با رایزنی های انجام شده بتوانیم شرایط را برای بهبود هر چه بیشتر صادرات سیمان به بازارهای مهمی چون افغانستان و عراق فراهم کنیم.

 وی در مورد صادرات سیمان به حوزه خلیج فارس گفت: در این بخش، موضوع افزایش نرخ حمل و نقل، صادرات سیمان را تحت تاثیر قرار داده است که عمده صنایع صادراتی با این مشکل دست به گریبان هستند

 به گفته دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان تسهیل موانع صادراتی در حوزه های مختلف از جمله سیمان مستلزم بررسی کارشناسی شرایط بازارهای هدف و اتخاذ مناسب ترین راهکار برای این موانع است.

 وی با بیان اینکه در حال حاضر به ۲۸ کشور صادرات سیمان و کلینکر صورت می‌گیرد، گفت: عمده صادرات به کشور‌های بنگلادش، عراق، افغانستان، کشور‌های حاشیه خلیج فارس، آسیای میانه و آفریقا است.

 

 

کد خبر 25812

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 10 =