مریم خورشیدی: در نشست وزیران خارجه ایران و ۱+۴ در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل که به ریاست فدریکا موگرینی هماهنگکننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار شد، ظریف و موگرینی بهنمایندگی از گروه ۱+۴ بیانیه مشترکی را قرائت کردند که در بخشی از آن به ایجاد سازوکار ویژه اشاره شده بود.در این بیانیه بر اعلام تعهد مجدد کشورهای عضو برجام بر اجرای کامل و موثر این توافق، از جمله در حوزه رفع تحریمها تاکید و اذعان شده بود رفع تحریمها و برخورداری ایران از منافع اقتصادی حاصله، بخش کلیدی و حیاتی برجام است.
بیانیه وزرای خارجه ایران و کشورهای ۱+۴ دیگر کشورها را به اتخاد سیاستها و ایجاد سازوکارهای تسهیل کننده در روابط اقتصادی خود با ایران تشویق کرده و خواهان حفظ و تقویت روابط دوجانبه اقتصادی با ایران وبسیج همه امکانات از جمله از طریق همکاری با کشورهای ثالث برای عادیسازی موثر روابط تجاری و بازرگانی با ایران شده است؛ بناست سازو کارهای یادشده بستر همکاری شرکت های کوچک و متوسط ایرانی و اروپایی را فراهم کند.
حسین پیرموذن در گفتگو با خبرنگار اگزیم نیوز در خصوص آینده همکاریهای شرکت های کوچک و متوسط ایرانی با شرکت های اروپایی گفت: مهمترین بخش در ارتباط شرکت های اروپایی و ایرانی سیستم بانکی است؛اروپاییها از بسته پیشنهادی ویژه خود برای تداوم همکاریهای اقتصادی بعد از سیزده آبان رونمایی می کنند؛ باید منتظر باشیم تا ببینیم در این بسته برای مهمترین مانع مبادلات تجاری یعنی ارتباطات بانکی چه راهکاری ارائه می شود.
وی افزود: علی رغم همه سیگنال های مثبتی که در رابطه با توسعه همکاریهای شرکت های کوچک و متوسط ایرانی و اروپایی از سوی نهادهای مرتبط دریافت کرده ایم، تحول ملموس و اقدام عملی در اینباره از سوی شرکت های اروپایی دیده نشده است.
پیرموذن شرایط خاص نزدیک شدن به سیزدهم آبان و آغاز تحریم های یکجانبه آمریکا را در اینباره بی تاثیر ندانست و گفت: به زعم من، شرکت های اروپایی تا روشن شدن کامل جزییات تحریم های آمریکا تا چهارم نوامبر صبر خواهند کرد.
پیرموذن در پاسخ به سوال خبرنگار اگزیم نیوز در خصوص توانمندی شرکت های ایرانی برای همکاری با شرکت های اروپایی گفت: شرکت های بسیار خوب و قدرتمندی را در ایران داریم که می توانند در صورت فراهم شدن ابزار لازم و رفع موانع موجود در سطح مطلوبی مبادلات خود را با شرکت های اروپایی انجام دهند.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران در خصوص نقش SMEها در توسعه اقتصادی کشور گفت: رشد تولید در بنگاههای کوچک و متوسط ضامن توسعه و رشد اقتصادی است و به سرعت در بدنه جامعه خودنمایی کند. در جهان از SME ها بهعنوان بنگاههای اشتغالزا یاد میشود؛ متاسفانه در بحران های اقتصادی این بخش مهم و تاثیرگذار از تولید تحت فشارهای مختلف قرار گرفته که مهمترین ان تامین مالی است.
رئیس نظارت راهبردی تشکل های اتاق ایران گفت: متاسفانه افزایش قیمت ارز باعث شد که واحدهای کوچک حداقل 70 درصد از نقدینگی خود را از دست بدهند؛ قبلا این شرکت ها با گشایش اعتبار اسنادی، مواد اولیه خود را وارد می کردند و یکسال بعد تسویه می کردند؛ در حالیکه امروز واحدهایی را داریم که از نیما ارز 8 تا 9 هزار تومانی تهیه می کنند و علاوه بر آن با 35 درصد سپرده، مواد اولیه خود را تامین می کنند؛ برای هزینه تامین مواد اولیه بسیار بالاست و SMEها با این نقدینگی حداکثر 25 درصد بازدهی دارند. و سیستم بانکی کشور آمادگی لازم برای تامین نقدینگی مورد نیاز بنگاهها را ندارد.
نظر شما