دلار؛ محرک رشد ۱۴ درصدی صادرات ۵ ماهه

مودودی: با توجه به این که هیچ یک از شاخصه های توسعه صادرات در کشور در سال جاری تغییر نکرده باید گفت تنها عامل رشد صادرات افزایش قیمت دلار بوده است

معاون سازمان توسعه تجارت با اشاره به افزایش 14 درصدی صادرات غیرنفتی در پنج ماه نخست امسال، گفت: توسعه صادرات به اصلاحاتی در شاخص های مختلف از جمله روابط بین الملل، نرخ سود تسهیلات، مشوق های صادراتی و تعرفه های گمرکی نیاز دارد؛ در این مدت هیچکدام یک از این شاخص ها اصلاح نشده اما چرا صادرات 14 درصد تغییر کرده است؟

وی افزود: این تغییر در صادرات، به دلیل اصلاح نرخ دلار اتفاق افتاده است؛ هرچند قیمت کنونی دلار واقعی نیست اما افزایش نرخ ارز، صادرات را توجیه پذیر کرد و موجب رشد آمارهای صادراتی شد.

مودودی در مورد موانعی که ممنوعیت صادرات برای صادرکنندگان ایجاد می کند، گفت: در ممنوعیت صادرات، دولت شمشیر را از رو نبسته است؛ ممنوعیت صادرات باید با رعایت ماده 11 مکرر آیین نامه اجرایی قانون صادرات و واردات کشور انجام شود.

وی افزود: براساس این ماده قانونی، اگر صادرکنندگان تعهداتی به خریداران خارجی داده اند، باید از ممنوعیت صادرات مستثنی شود.

معاون سازمان توسعه تجارت اظهار داشت: علاوه بر این، اگر کالایی برای صادرات در گمرکات اظهار شده اما از کشور خارج نشده، نباید جلوی خروج آن گرفته شود.

معاون سازمان توسعه تجارت در مورد سطح فعالیت شرکت های صادراتی ایرانی نیز گفت: فقط یک شرکت (پتروشیمی) صادراتی بالای یک میلیارد دلار دارد.

وی ادامه داد: کمتر از 10 شرکت در کشور صادراتشان بیش از 500 میلیون دلار است و فقط 500 شرکت ایرانی، صادراتی بالای 50 میلیون دلار دارند؛ این در حالی است که ترکیه 70 هزار واحد صنعتی با صادرات بیش از 50 میلیون دلاری دارد. این نشان می دهد نگاه غالب در کشور ما، «صادرات محور» نیست.

وی اضافه کرد: بازار ایران نوزدهمین بازار دنیاست و به همین سبب، تولیدکنندگان ما به دنبال صادرات نیستند و تمرکز خود را روی بازارهای داخلی گذاشته اند.

کد خبر 25395

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 15 =