رشد ارزش پرونده های ریالی در ۶ ماهه امسال/حرکت به سمت مبارزه با باندهای بزرگ

در ۶ ماه نخست امسال به رغم اینکه از تعداد پرونده های مرتبط با قاچاق کالا و ارز کاسته شده اما ارزش ریالی این پرونده ها بیش از ۲۵ درصد افزایش داشته که دلیل آن مبارزه با باندهای بزرگ و تاثیرگذار و پرونده های مهم در حوزه قاچاق کالا و ارز بوده است

معاون پیشگیری و کاهش تقاضای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور گفت: یکی از رویکردهای این ستاد این است که از بحث مبارزه با قاچاق های خُرد و ریز به سمت مبارزه با باندهای بزرگ و تاثیرگذار و پرونده های مهم در حوزه قاچاق کالا و ارز برویم.

عبدالله هندیانی، چهارشنبه در حاشیه نشست توجیهی – آموزشی فرمانداران، مدیران نظارتی، اقتصادی و اجرایی دستگاه های متولی مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان فارس افزود: به همین دلیل در 6 ماه نخست امسال به رغم اینکه از تعداد پرونده های مرتبط با قاچاق کالا و ارز کاسته شده اما ارزش ریالی این پرونده ها بیش از 25 درصد افزایش داشته است.

وی ادامه داد: معتقدیم کسانی که به شکل سازمان یافته در امر قاچاق کالا و ارز فعالیت دارند موجب می شوند که این اتفاق رقم بخورد و پس از ورود کالاهای قاچاق به کشور توسط باندهای کلان و بزرگ این کالاها در اختیار توزیع کنندگان خُرد قرار می گیرد.

هندیانی اضافه کرد: به همین دلیل معتقدیم که باید تلاش و تمرکز خود را بر باندهای بزرگ و سازمان یافته که حتی ممکن است با ایادی آن سوی مرزها ارتباط برقرار کرده باشند قرار دهیم.

معاون پیشگیری و کاهش تقاضای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور، تعریف شناسه کالایی را گامی برای مشخص شدن هویت قانونی یا قاچاق بودن کالا دانست و گفت: ستاد به دنبال این است که در سال 97 بحث لینک سامانه هایی که بتوانند شفافیت تجاری را مشخص کنند عملیاتی کند.

هندیانی افزود: اگر بتوانیم از ابتدای ورود و عرضه کالا چه داخلی و چه خارجی یک شناسه کالایی برای آن تعریف کنیم، می تواند تا سطح توزیع در فروشگاه ها و مغازه ها قانونی یا قاچاق بودن آن برای بازرسان قابل تشخیص باشد.

معاون پیشگیری و کاهش تقاضای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور ادامه داد: این کار بر اساس قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال 92 تصویب شده و بر اساس آن مقرر بوده که لینک اطلاعاتی بین سامانه ها شکل گیرد که تاکنون اقداماتی در بخش مهمی از کار از جمله در حوزه سامانه جامع تجارت و دروازه پنجره واحد گمرک انجام شده است.

او افزود: هم اینک بخش مهمی از سامانه انبارها توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شده و سامانه برخط بارنامه نیز با جدیت در دست پیگیری است.

معاون پیشگیری و کاهش تقاضای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور، یکی از اولویت های این ستاد را مقابله با قاچاق سوخت با توجه به اختلاف قیمت آن با کشورهای همسایه دانست و گفت: یکی از راهکارهایی که به نظر می رسد می تواند به جلوگیری از قاچاق سوخت کمک کند این است که فرایند استفاده مجدد از کارت سوخت خودروها آغاز شود.

هندیانی افزود: این ستاد برای همین منظور تاکنون جلسه های متعددی برگزار کرده تا بتواند در آینده راهکارهای جدی تری را دنبال کند.

وی، یکی دیگر از برنامه های ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور را تعیین تکلیف اموال تملیکی تا پایان امسال برشمرد و افزود: اموال بسیاری در حوزه قاچاق متوقف می شود و به اموال تملیکی برای نگهداری ارسال می شود که ستاد به دنبال این است که تکلیف این اموال را تا پایان سال مشخص کند.

کد خبر 25385

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 9 =