تاثیر سیاست ترامپ بر اقتصاد جهان

شاید دولت ترامپ طبق وعده ای که به مردم آمریکا داده و جهت افزایش محبوبیت خود به سیاستهای تجاری تهدید آمیز ادامه دهد لکن در صورت نادیده گرفتن خطرات این سیاست از سوی سازمان تجارت جهانی باید منتظر عواقب مایوس کننده در حوزه تجارت و حتی در اقتصاد جهانی باشیم

علی اکبر نیکو اقبال استاد دانشگاه تهران در گفتگو با پایگاه خبری اگزیم نیوز در خصوص سیاستهای کلان امریکا در صحنه بین الملل و تاثیر آن بر اقتصاد جهان گفت: شاید دولت ترامپ طبق وعده ای که به مردم آمریکا داده و جهت افزایش محبوبیت خود به این سیاستهای تجاری تهدید آمیز ادامه دهد لکن در صورت نادیده گرفتن خطرات سیاست از سوی سازمان تجارت جهانی باید منتظر عواقب مایوس کننده در حوزه تجارت و حتی در اقتصاد جهانی باشیم.

رییس جمهور جدید آمریکا معتقد است که منافع کشور امریکا در گرو حمایت از تولیدات داخلی و جلوگیری از ورود کالای خارجی به کشور است و این عقیده منجر به تصمیم گیریهای مهمی چون اعمال تعرفه های سنگین بر واردات کالای چینی به بهانه

نا برابری تراز تجاری بین دو کشور، شده است

وی با اشاره به اضافه صادرات 850 میلیارد دلاری کشور چین به امریکا می افزاید: که آمریکا با اعمال تعرفه های سنگین بر صادرات چین به دنبال تغییر تراز نامتعادل تجاری به نفع آمریکا و رشد تولیدات داخلی این کشور بوده بر همین اساس تعرفه های 25 درصدی روی فولاد، 12 درصدی روی آلومینیوم و موانعی در مقابل صادرات دانش پایه چین در نظر گرفته است.

 این استاد دانشگاه در ادامه گفت: در فاصله زمانی  اجرای این قوانین در آمریکا، همزمان کشور آلمان هم که اضافه صادرات قابل توجهی به آمریکا دارد، آمریکا را به مقابله به مثل تهدید کرده است.

نیکو اقبال با ذکر اینکه سازمان تجارت جهانی سعی در بهتر شدن اوضاع اقتصادی جهانی دارد، بیان داشت:  عملکرد خودسرانه آمریکا باعث واکنش چین شد و در ادامه آمریکا را به ممنوعیت واردات تهدید کرد هرچند چین خواهان مذاکره برای تعدیل شرایط فعلی است اما آمریکا گامی عقب نشینی نکرده است.

استاد دانشگاه تهران در ادامه با اشاره به کشور روسیه و نقش آن در این تنش ها می گوید: در روابط تجاری روسیه اندکی وضعیت فرق می کند زیرا که میزان تجارت روسیه و امریکا بسیار محدود تر و پایین تر از رابطه تجاری آمریکا با چین است اما با این حال روسیه نیز اعلام کرده که در صورت عدم تجدیدنظر در سیاستهای تجاری آمریکا، موانعی جهت جلوگیری از صادرات آمریکا به داخل خاک روسیه اعمال خواهد کرد.

 وی پیش بینی کرد در صورت ادامه روند سیاستهای تهدیدامیز امریکایی، کشورهای در گیر کاهش تجارت متضرر خواهند شد و البته زیان کشورهای جهان سوم نیز در این تنش تجاری کم نیست. نیکواقبال ادامه داد: اولین آثار جنگ تجاری بر بازارهای جهانی، سیطره گرانی و افزایش قیمت ها به علت کاهش کارایی و  عدم بهره برداری از منافع تولید انبوه است.

این استاد دانشگاه اذعان داشت: اگر جنگ تجاری یاد شده شدت پیدا کند و بازارهای جهانی کم و بیش مختل شده و می توان  رکود و تورم در سطح جهانی را پیش بینی کرد.

نیکو اقبال با اشاره به مزایای تجارت و یکپارچگی جهانی و بهبود رفاه حاصل از آن، گفت: سازمان تجارت جهانی توانسته است موفقیت خوبی در بهبود سطح رفاه بین المللی به دست آورد هرچند کشورهای جهان سوم نتوانستند از منافع ادغام کشورها در اقتصاد جهانی به طور یکسان بهره مند شوند اما با این حال از نبود این ادغام بیشتر متضرر می شوند.

وی اظهار داشت: در صورت برهم خوردن نظم نوین تجارت جهانی و نزاع و جنگ تجاری، رشد تولیدات کشورها کاهش پیدا  کرده و قیمت ها رو به افزایش گذاشته و در نتیجه رفاه کشورها تنزل پیدا کند. یک چنین جنگ تجاری ای نه تنها به نفع هیچ کشوری نیست بلکه باعث افت بازارها و کاهش رشد آنها می شود.

 

کد خبر 25318

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 7 =