احمد آزادمرد در گفتگو با پایگاه خبری اگزیم نیوزعدم امکان قیمت گذاری محصولات را به دلیل نوسانات ارزی عمده ترین چالش صنایع تبدیلی از جمله کنسرو سازی دانست و گفت: افزایش نرخ رشد ارز و نوسانات شدید ارزی اجازه نمیدهد صنایع تصمیماتی با ثبات در مورد قیمت محصولات خود اتخاذ کنند و معمولا با افزایش هزینه تولید و قیمت تمام شده مواجه میشوند که حضور در بازار رقابتی را مشکل می سازد.
وی افزود: از آنجاییکه بسیاری از بخشهای صنعت کشور در فرآیند تولید محصول نیازمند واردات مواد اولیه، کالاهای واسطهای و کالاهای سرمایهای هستند، تغییرات نرخ ارز به سرعت بر هزینه تمامشده محصول این بخشها تاثیر میگذارد؛افزایش قیمت ورق فولادی هزینه بسته بندی را در صنعت کنسرو سازی افزایش داده است وگاها هزینه بسته بندی، از خود ماده غذایی گران تر می شود که علاوه بر نرخ ارز، تحت تاثیر سخت شدن مقررات واردات و بالارفتن مواد اولیه بسته بندی نیز هست.
رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران بیان داشت: با شرایط خاصی که در آن قرار داریم، ضرورت تامین سرمایه در گردش در صنایع بیش از گذشته احساس می شود؛ اگر صنایع در گذشته با یک میلیارد سرمایه در گردش، با تمام ظرفیت تولید می کردند امروز با پنج برابر این عدد، حتی به نصف ظرفیت تولید نمی رسند.
آزادمرد نقش بانک های توسعه ای همچون بانک توسعه صادرات در رفع معضل نقدینگی و سرمایه در گردش مهم و محوری ارزیابی کرد و گفت: این دست بانک ها می توانند با ارائه تسهیلات ارزان قیمت و تسهیل در مسیر تامین مالی کمک بزرگی به صنایع کنسرو سازی می کنند.
وی با ذکر این نکته که در حال حاضر صنعت کنسرو کشور با بیشترین سهم اشتغال زایی در صنعت غذایی کشور از کمترین کمک ها برخوردار است گفت: کمبود نقدینگی یکی از بزرگترین مشکلات این صنعت محسوب می شود و بانک ها نیز مقررات سختگیرانه ای جهت پرداخت تسهیلات، آنهم با نرخ سود بالای 24 درصد دارند و رکود طولانی نیز بر این مشکلات دامن زده است.
وی صنعت کنسرو سازی را از جمله صنایع دارای توان حضور در بازارهای بین المللی دانست و گفت: عمده بازارهای صادراتی ما کشورهای همسایه هستند؛ موضوع ذائقه و تولید مواد غذایی باب میل فرهنگ های دیگر از جمله توانایی هایی است که می تواند راه را برای حضور صنایع غذایی ایران در کشورهای جدید باز کند؛ بازار صادراتی هدف محصولات ما می تواند از بازار غذای حلال پا را فراتر گذاشته و در سطح بین المللی عرضه شود.
رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران در ادامه به موضوع مالیات بر ارزش افزوده در حوزه صنعت پرداخت و گفت: در اکثر کشورهای اروپایی نرخ مالیات بر ارزش افزوده محصولات غذایی، پس از دوره فرآوری که در کارخانجات صورت میگیرد، صفر درصد است، به غیر از آن دسته از محصولات صنایع غذایی که در بخش رستوران، هتلداری و بازرگانی و غیره مصرف شده و خدمتی روی آن صورت میگیرد.
دبیر انجمن صنایع فرآورده های گوشتی ایران با تاکید بر پیگیریهای انجمنهای مختلف صنایع غذایی کشور و کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران، برای رفع این مشکل، گفت: به طور کلی صنایع غذایی کشور خصوصا صنایع فراوری در وضعیتی به سر می برد که نیازمند معافیت از مالیات از ارزش افزوده است زیرا که این محصولات بدون خدمات دیگر دربازار عرضه شده و به دست مصرف کننده نهایی میرسد.
نظر شما