مهدی شریفی نیک نفس در گفتگو با اگزیم نیوز از تصمیم دولت برای در پیش گرفتن سیاست تخفیفی در خرید خوراک برای پتروشیمی ها استقبال کرد و گفت: هرچند کماکان موضوع سود و زیان در شرایط فعلی ارزی مساله اصلی صنایع پتروشیمی است اما این صنایع در صورت کمک دولت و بهره مندی از تخفیف های پیشنهادی در نرخ خوراک به منظور حمایت از دولت و ثابت شدن وضعیت ارزی قطعا بر اساس مقررات و قانون ارز خود را با نرخ مصوب به دولت عرضه می کند.
وی تصریح کرد: پیش از یکسان سازی نرخ ارز، پتروشیمی ها خوراک خود را به قیمت ارز مبادلاتی تهیه می کردند که پس از یکسان سازی ارز با دچار چالش شدند و خصوصا صنایعی که از خوراک مایع استفاده می کردند صد درصد زیان ده می شدند و به همین ترتیب صنایع نیازمند خوراک گاز نیز به مشکل برخوردند.
شریفی نیک نفس گفت: طی جلساتی که با حضور مسئولین بانک مرکزی، وزیر صنعت، وزیر نفت و معاون رئیس جمهور برگزار شد پیشنهاد تعدیل نرخ ارز برای صنایع پتروشیمی مورد قبول واقع شد؛ اصلاح نرخ خوراک وضعیت را برای پتروشیمی ها متعادل کرده و تا حدی جلو زیان این صنایع را می گیرد.
شریفی نیک نفس در رابطه با پایبندی پتروشیمی ها به فروش ارز حاصل از صادرات خود به دولت در پی تخصیص تخفیف خوراک گفت: پتروشیمی ها در هر حال ملزم به رعایت قانون و مقررات هستند؛ هرچند نرخ ارز در بازار بالای شش هزار تومن است اما این صنایع در صورت در نظر گرفتن تخفیف در خوراک، حتما ارز خود را با نرخ قانونی آن به دولت عرضه خواهند کرد و شرایط را در حدی که زیان ده نشوند تحمل می کنند.
این فعال حوزه پتروشیمی خاطرنشان کرد گاز و نفتا از محصولاتی هستند که دولت می تواند با فراغ بال در خصوص قیمت آن برای صنایع پتروشیمی ورود پیدا کند و با حمایت در این حوزه، جلو زیان شرکت های پتروشیمی را بعنوان صنایعی ارزآور بگیرد.
به گزارش اگزیم نیوز خبرها حاکی ازآن است که اتحادیه نفت، گاز و پتروشیمی نیز از سیاست تخفیفی در قبال خوراک برای واحدهای پتروشیمی استقبال کرده است.
حمید حسینی سخنگوی این اتحادیه در گفتگو با شرق به دو امتیازی که پتروشیمیها از آنها بهره مند بوده اند اشاره کرد و گفت: یکی تخفیف در قیمت خوراک بوده و اختلاف ارز مبادلهای با آزاد از امتیازاتی است که صنایع پتروشیمی همواره از ان بهره مند بوده است و حفظ این امتیازات برای واحدهای پتروشیمی بسیار مهم بود؛ سال گذشته دولت با شکلگیری افزایش نرخ ارز و رسیدن نرخ دلار به مرز 6 هزار تومان از پتروشیمیها درخواست کرد ارز خود را در بازار بفروشند. آنها نیز با ارائه ارز در بازار توانستند چند روزی بازار را آرام نگاه دارند اما باز هم با تلاطمات ارزی نتوانستند به وسوسه نگهداری برای فروش به نرخ بالاتر پاسخ منفی بدهند و عرضه ارز را متوقف کردند.
به گفته این مقام مسئول دولت با اجرای سیاست یکسانسازی نرخ ارز بارها و بارها اعلام کرد نمیتواند صادرکنندگانی را از معافیت مالیاتی و سایر مشوقها از جمله جوایز صادراتی و نرخهای ترجیحی در نظام بانکی برای تسهیلات بانکی بهرهمند کند که حاضر نیستند ارز را به بازار عرضه کنند اما حتی با این محدودیتهایی که دولت در دوران یکسانسازی نرخ ارز از فروردین تا به حال اعمال کرده، باز هم صادرکنندگان پتروشیمی حاضر نبودند ارز را در داخل و در سامانه نیما ارائه کنند.حالا دولت با ارائه تسهیلات تشویقی درصدد این است بتواند صادرکنندگان پتروشیمی را ترغیب به اظهار ارز در سامانه نیما کند که بااینحساب، دریافتی هر دلار برای صادرکنندگان پتروشیمی چیزی حدود 4600 تومان خواهد بود.
نظر شما