دست پر ارزی دولت بعد از لغو برجام

جهانگیری با اشاره به کارگروهی که در بانک مرکزی تشکیل شده تا نیازهای واقعی بازار ارز را برطرف سازد اعلام کرد که هیچ نگرانی برای تأمین نیاز بازار وجود ندارد

به دنبال خروج ترامپ از توافق برجام مقامات مختلف کشور مواضع مهم ارزی خود را اعلام کرده و تقریبا به طور متفق القول بر این عقیده اند که مشکلی از باب ارز مورد نیاز کشور وجود نخواهد داشت. به گزارش اگزیم نیوز جهانگیری با اشاره به کارگروهی که در بانک مرکزی تشکیل شده تا نیازهای واقعی بازار ارز را برطرف سازد اعلام کرد که هیچ نگرانی برای تأمین نیاز بازار وجود ندارد.

جهانگیری با اشاره به جلسه ستاد ساماندهی امور ارزی با تأکید بر ضرورت اطلاع رسانی شفاف از دستگاه های مختلف خواست تا مردم را به طور مشخص در جریان اقدامات قرار دهند تا هیچ ابهامی در جامعه نسبت به تامین نیازهای واقعی ارزی مردم وجود نداشته باشد.

احمد عراقچی معاون ارزی بانک مرکزی هم در این جلسه با یادآوری شناسایی و تامین ارز بیش از 35 نوع خدمات که پیش از این در سامانه نیما پیش بینی نشده بود،‌ اظهارداشت: ترتیبی اتخاذ کرده ایم که نیاز همه گروهایی که در چهارچوب مقررات دولت خواستار ارز با قیمت مصوب هستند برطرف شود بطوریکه هیچ درخواست تأمین ارز واقعی بدون پاسخ نماند.

در این جلسه که وزیران نفت، جهاد کشاورزی، صنعت، معدن تجارت و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، روسای کل بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه و معاون اقتصادی رییس جمهوری حضور داشتند، گزارشی از آخرین وضعیت تأمین ارز کالاهای اساسی و دارو، تخصیص ارز مورد نیاز واردات و نیز بازگشت ارز ناشی از صادرات به چرخه اقتصاد کشور ارائه شد.

 6.2 میلیارد دلار ارز در سامانه نیما تخصیص یافت

رییس کل بانک مرکزی نیز در نشست هیأت دولت با تاکید بر اینکه هیچ نگرانی از تامین ارز متقاضیان وجود ندارد، گفت: از ابتدای فعالیت سامانه نیما در 22 فرودین ماه امسال برای تامین مالی تجارت خارجی کشور تا 18 اردیبهشت ماه بیش از 6.2 میلیارد دلار ارزهای مختلف تخصیص داده شده است.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، ولی الله سیف روز چهارشنبه گفت: این میزان تخصیص ارز در کمتر از یک ماه، نشان دهنده نبود محدودیت برای نیازهای متقاضیان است.

وی ادامه داد: در مدت یادشده همچنین بیش از چهار میلیارد دلار منابع ارزی تامین شده و صادرکنندگان نیز 1.2 میلیارد دلار به نظام بانکی واگذار کردند که نشان می دهد مسیر در شرایط عالی قرار دارد.

رییس بانک مرکزی اضافه کرد: مقرر شده هر فردی ارز خود را به سامانه نیما ارائه دهد و در مدت 24 ساعت خریداری نداشته باشد، بانک مرکزی با قیمت 4200 تومان می خرد.

سیف گفت: با توجه به شرایط کنونی رضایت قابل توجهی از وضعیت موجود حاصل شده است و در روزهای آینده نیز شرایط بهتر خواهد شد.

وی درباره تمهیدات انجام شده نسبت به نقض برجام از سوی آمریکا گفت: برنامه ریزی لازم از 22 فروردین ماه امسال انجام شده و شرایط ارزی کشور تحت کنترل قرار دارد؛ همچنین به گونه ای عمل می کنیم که اقتصاد کشور از هرگونه فضاسازی از مصونیت لازم برخوردار باشد.

وی افزود: جلسه امروز دولت درباره اقدامات دولت نسبت به نقض برجام از سوی رییس جمهوری آمریکا اختصاص داشت.

سیف با اعلام اینکه در یک سال و نیم گذشته دولت آمریکا هیچ اقدامی برای پایبندی به تعهداتش انجام نداده بود، اظهارداشت: واشنگتن تلاش کرده با فضاسازی و ایجاد التهاب، اقتصاد ما را تحت تاثیر قرار دهد.

رییس کل بانک مرکزی ادامه داد: دولت ترامپ تلاش دارد با کمترین زحمت و ایجاد هزینه های زیاد برای ما، بیشترین بهره برداری را کند.

وی در پاسخ به اینکه نقض برجام از سوی آمریکا چه تاثیری در تعهدات ارزی و قراردادهای کشور دارد، گفت: آن برنامه ها مسیر خود را طی می کند و تاثیر محسوسی نخواهد داشت.

سیف ادامه داد: برنامه ریزی های انجام شده در ستاد اقتصادی ادامه خواهد یافت و مسائل ارزی کشور در منابع و مصارف و ارز مورد نیاز صادرات تحت کنترل است.

رییس کل بانک مرکزی خاطرنشان ساخت: در این زمینه بررسی های زیادی انجام و همه احتمال ها در نظر گرفته شده است؛ در جلسه آینده دولت، درباره برخی از مواردی که تقسیم کار شده، بررسی های لازم انجام می شود.

کد خبر 24391

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 12 =