معاون صادراتی وزیر صمت و رییس سازمان توسعه تجارت ایران در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونۀ استان اصفهان، فعالین اقتصادی را برای سرمایهگذاری در بخشهایی که باعث ایجاد تراز منفی در تجارت خارجی شدهاند، دعوت کرد.
به گزارش اگزيم نيوز مجتبی خسروتاج، که به دعوت اتاق بازرگانی اصفهان در همایش تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان اصفهان شرکت کرده بود ضمن برشمردن رشد صادرات در بخشهای کالایی، رشد 6.5 درصدی صادرات کالاهای غیرنفتی در سال 1396 و رشد 15 درصدی صادرات غیر نفتی فروردینماه سال 1397 در مقایسه با فروردین ماه سال 1396، اظهار امیدواری کرد که با طرحهای توسعهای در امر صادرات و پروژههایی که در سال جاری افتتاح خواهد شد حداقل 8 میلیارد دلار بر حجم صادرات غیرنفتی افزوده شود، که از این مبلغ 1500 میلیون دلار در بخش معدن و 6500 میلیون دلار در صنایع مختلف تولیدی کشور خواهد بود.
خسروتاج ضمن برشمردن آمار صادرات محصولات کشاورزی در سال 1396 به شرح 1700 میلیون دلار در بخش خشکبار، 760 میلیون دلار در بخش محصولات دامی، 685 میلیون دلار در بخش شیرینی و شکلات و یک میلیارد دلار در بخش صنایع تبدیلی کشور، 1200 میلیون دلار در بخش میوه و ترهبار و 700 میلیون دلار در بخش لبنی عملکرد صادراتی این گروههای کالایی را به جز در بخش پسته و کشمش و محصولات دامی در سایر گروههای فوق، مثبت اعلام نمود و تراز تجاری کشور در صادرات و واردات محصولات دامی بخصوص گوشت، گیاهان دارویی و چای را منفی و سایر گروهها، تراز را مثبت اعلام کرد.
خسروتاج اعلام نمود چنانچه در بخش تولیدات دامی بتوان ظرفیتسازی کرد حداقل600 میلیون دلار در تراز تجاری کشور صرفهجویی خواهد شد.
معاون صادراتی وزیر و ریاست کل سازمان توسعه تجارت ایران در بخش دیگری از سخنان خود به رشد خوب صادراتی در اقلام صنعتی و معدنی در سال1396 اشاره نمود به طوری که در بخش مواد و محصولات معدنی فلزی با صادرات 5800 میلیون دلار در سال 1396، در مقایسه با سال 1395 حدود 34.5 درصد رشد داشته است و در بخش اقلام معدنی غیر فلزی صادرات این محصولات در سال 1396 به حدود 1500 میلیون دلار رسیده است که نسبت به دورۀ مشابه در سال قبل حدود 7 درصد رشد داشته است.
خسروتاج ادامه داد: بخش عمدۀ تولیدات ورقهای فولادی، کاتد مس و فروآلیاژها در سال گذشته برای فرآوری محصولات و ایجاد ارزش افزودۀ بیشتر به بازار داخلی عرضه شد ولی در شرایط فعلی تراز تجاری فروآلیاژها و ورقهای نازک منفی است و جا دارد فعالین اقتصادی در این بخش سرمایهگذاری بیشتری نمایند.
وی تراز تجاری محصولات لوازم خانگی را، بین آنچه صادر میشود و آنچه وارد میشود، بدون محاسبه کردن قاچاق این اقلام، با تراز منفی اعلام کرد به طوری که در سال گذشته حدود 840 میلیون دلار تراز تجاری این اقلام منفی بوده است. فلذا، سرمایهگذاری در بخش لوازم خانگی متناسب با تکنولوژی روز دنیا و سلیقۀ مصرفکنندگان و با رعایت ملاحظات مزیت رقابتی میتواند برای فعالین اقتصادی جذاب باشد و به کمک تراز تجاری آید.
خسروتاج به تراز منفی در دو بخش برق و الکترونیک و ماشینسازی و تجهیزات اشاره کرد که روی هم رفته چیزی نزدیک به 11 میلیارد دلار باعث تراز تجاری منفی در کشور میشود و ضرورت کنترل و مدیریت به واردات ماشینآلات در دستور کار سازمان توسعه تجارت ایران دانست و از کار گروهی که برای مدیریت واردات در این اقلام در حال شکلگیری است صحبت نمود و از همۀ صنعتگران و صاحبان فن در این بخش برای مشارکت و همکاری دعوت کرد.
خسروتاج در بخش پایانی سخنان خود در خصوص نظام جدید ارزی کشور، سیاستهای وارداتی و صادراتی گزارشی به حضار ارائه داد و از آنها خواست در جهت دستیابی به رشد 21.7 درصدی آمده در قانون برنامۀ ششم تلاش کنند و حتما دولت هم در جهت حمایت و منابعی که در این خصوص دیده شده است حمایت لازم را خواهد کرد.
نظر شما