عبور از تعیین دستوری نرخ ارز در بلندمدت

پازوکی: دولت در بلندمدت از تعیین دستوری قیمت عبور خواهد کرد تا بتواند شرایط باثبات تری را برای نرخ ارز در پیش بگیرد

افزایش قیمت ارز در ماه های اخیر یکی از چالش های جدی بازارهای مختلف کالایی بود که با تعیین نرخ 4 هزار و 200 تومانی برای دلار تقریبا متوقف شد به طوریکه نوسانات رو به رشد دلار در این مدت تقریبا متوقف شد. در این بین کارشناسان معتقدند اگرچه بازار فعلا در شرایط نسبتا باثباتی است اما همچنان میل به صعود قیمت ها وجود دارد و دولت باید برای بلندمدت اقذامی جدی انجام دهد. در این رابطه یک استاد دانشگاه در توضیح تعیین نرخ دلار 4200 تومان گفت: تعیین نرخ دلار به عنوان راه حل کوتاه مدت است.

به گفته مهدی پازوکی البته در حالی که کشور دچار مشکل ارزی می شود دولت ها به اجبار وارد  جریان مدیریت موضوع می شوند.  هدف  از دخالت دولت ها ثبات ارزی است، با این حال نباید در بلندمدت قیمت ارز رابه صورت دستوری تعیین کرد.

وی با اشاره به تجربه تعیین نرخ ارز در دولت دهم، گفت: یک بار در دولت دهم به دلیل درآمد مناسب، باوجود تورم، قیمت ارز ثابت نگه داشته شد اما وقتی با بحران ارزی و تحریم ها مواجه شدیم یک مرتبه فنر برداشته شد و قیمت ارز از حدود  950 تومان به نزدیک 3600 تومان رسید، در دولت روحانی طی 5 سال گذشته تقریبا تا شهریور سال 96 قیمت ارز تقریبا ثابت بود.

این اقتصاددان افزود: اما یک مرتبه به دلیل سرکوب قیمت و ثابت نگه داشتن نرخ ارز شاهد افزایش قیمت دلار بودیم چرا که  سیاست سرکوب سیاست غیرعلمی و نا کارآمد است بنابراین باید بدانیم اگر می خواهیم جلوی تورم را بگیریم راه حل آن سیاست پولی مناسب است.

پازوکی در ادامه با بیان اینکه سرکوب قیمت ها راه حلی برای مبارزه با تورم یا حمایت از سرمایه گذاری داخلی وپول ملی نیست بیان داشت:  باید سعی کنیم بر اساس نرخ تورم قیمت ارز را شناور و متعادل کنیم، باید اقتصاد را درست کنیم تا نرخ تورم کاهنده شده  و جلوی نوسانات ارزی گرفته شود.

 وی گفت:  در کشوری که حجم نقدینگی آن 1500 تریلیون تومان است، کافی است 10 درصد این نقدینگی وارد بازار ارز، مسکن و طلا شود آن بازار را دچار مشکل خواهد کرد، از طرف دیگر در ایران نا امیدی از سوی تندروها تزریق می شود، تندور ها مشکل کشور هستند چرا که نه برنامه دارند نه حرف علمی می زنند و نه جهان را نمی شناسند.

استاد دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: تندورها سعی می کنند ارتباط ما را با جهان کم کنند اما  اگر خواهان عزت و کرامت هستیم باید براساس اندیشه والای اسلامی با جهان بین الملل در چارچوب مافع ملی ارتباط داشته باشیم.

این اقتصاددان در پایان تاکیدکرد: با وجود تمام مشکلات آینده ایران را خوب می بینم، منظور ازآینده، فردا صبح یا یکسال دیگر نیست، کشور در تحول است و به دلیل تحول در تکنولوژی، ملت ایران انتخاب های بهتری خواهند داشت بنابراین زمینه رسیدن  به زندگی بهتر و شرافت مندانه تر قطعا برای ملت ایران آینده محقق می شود.

کد خبر 24308

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 6 =