تکالیف ویژه تولیدکنندگان برای ارتقای کیفی

غلامرضا میری: در بخش تولید برای این که کالای باکیفیت‌تر تولید و به قیمت مناسب عرضه شود، خود تولیدکنندگان نیز باید حامی کالای ایرانی باشند و با حساسیت ویژه‌ای این موضوع را دنبال کنند

رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام نوروزی امسال خود خطاب به آحاد مردم و مسئولان، مساله اصلی کشور را اقتصاد و معیشت مردم دانستند و با محور قرار دادن تولید ملی برای حل این مساله، شعار و نام سال 1397 را حمایت از کالای ایرانی اعلام کردند.

شعار امسال مستلزم برنامه‌ریزی، سیاستگذاری و توجه به تمامی ابعاد و جوانب کار است. بازار فروش و خرید کالا یکی از گزینه‌های مهم در جهت حمایت از تولید ملی است، ولی فراتر از این موضوع باید به بحث حوزه تولید و تجارت توجهی ویژه کرد.

در بخش تولید برای این که کالای باکیفیت‌تر تولید و به قیمت مناسب عرضه شود، خود تولیدکنندگان نیز باید حامی کالای ایرانی باشند و با حساسیت ویژه‌ای این موضوع را دنبال کنند. همچنین توسعه سرمایه‌گذاری در مسیر حمایت از تولید داخلی و اشتغال بسیار پررنگ است. از این‌رو ضرورت دارد بسترهای لازم برای جذب سرمایه‌های سرگردان در جامعه بیش از گذشته فراهم شود.

در همین راستا غلامرضا میری، نایب رئیس شورای ملی زعفران در گفتگو با اگزیم نیوز اظهار داشت: در بازار زعفران به ویژه در ایران که قطب تولید این محصول در دنیاست بخش خصوصی تلاش های زیادی را انجام داده است که از جمله آن می توان به تلاش برای بسته بندی مطلوب و تقویت کیفیت عرضه دربازارهای جهانی باایجاد آزمایشگاه های مدرن و خط تولیدهای جدید اشاره کرد.

وی ادامه داد: اما با وجود تلاش های بخش خصوصی همچنان مشکلاتی بر سر راه صادرکنندگان و تولیدکنندگان وجود دارد. به بیان دیگر در این زمینه زیرساخت های مناسب برای تجارت و معرفی زعفران وجود ندارد.

میری درباره مشکلات صادرات زعفران و بازار این کالای استراتژیک ایرانی گفت: اگر قراری مبنی بر صادرات زعفران وجود داشته باشد باید از صادرکننده و تولیدکننده این محصول حمایت شود.

 به گفته نایب رئیس شورای ملی زعفران حمایت از کالای ایرانی باید از دایره حرف و شعار خارج و به عمل تبدیل شود. صادرکنندگان و تولیدکنندگان داخلی امروز با مشکلات و تنگناهای جدی مواجه هستند از این‌رو می‌طلبد دولتمردان دست آنان را به گرمی بفشارند.

میری اضافه کرد: هزینه تولید کالا در مملکت به دلایل مختلف از جمله نرخ سود بالای تسهیلات بانکی، مالیات، بیمه، تامین اجتماعی، قاچاق، واردات بی‌رویه و مواردی از این دست بر مدار صعودی است. برنامه‌ریزی و سیاستگذاری در مملکت باید به نحوی باشد که تولیدکنندگان کمترین دغدغه مشکلات و موانع بر سر راه تولید را داشته باشند.

وی همچنین عدم حمایت از تولیدکننده را از دیگر مشکلات موجود در این بخش شمرد و گفت: اگر نتوانیم انگیزه ‌های تولید کیفی را ارتقا دهیم، محصول ما جایگاهی در بازارهای جهانی نخواهد داشت.

به گفته میری در حال حاضر تغییرات عمده قوانین و مقررات به کلافی سردرگم برای تولیدکنندگان داخلی تبدیل شده است.

نایب رئیس شورای ملی زعفران ادامه داد: از آن جایی که زعفران محصول انحصاری ایران است و ما حرف اول را در تولید آن در دنیا می‌زنیم، انتظارمان این است که رشد صادراتمان بیشتر از آن چیزی که هم اکنون است باشد.

میری در خصوص برنامه های اتحادیه زعفران نیز گفت: این اتحادیه تصمیم دارد سال جاری میزان صادرات زعفران را افزایش دهد و از سوی دیگر در جهت رفع موانع موجود بر سر راه صادرات بیش از پیش بکوشد. چرا که صادرات از گزینه‌های مهم در جهت حمایت از تولید داخلی، افزایش رشد اقتصادی و اشتغال در هر کشوری است.

نایب رئیس شورای ملی زعفران اظهار کرد: از ابتدای سال تا کنون جلسات مختلفی با محوریت حمایت از کالای ایرانی برگزار شده است که در این جلسات موضوعات و مشکلات تولیدکنندگان و صادرکنندگان مورد بررسی قرار گرفته است. بیشتر مشکلات فعالان اقتصادی ما داخلی است که باید در راستای رفع آن برنامه ریزی و تلاش گسترده‌ای صورت گیرد.

 

کد خبر 24200

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 9 =