به گزارش اگزيم نيوز، سومین همایش سالیانه نظام فنی و اجرایی کشور به همت سازمان برنامه و بودجه کشور، معاونت فنی، امورزیربنایی و تولیدی و امور نظام فنی و اجرایی و با حضور جمعی از مقام ها و مسوولان اجرایی کشور عصر شنبه در سالن غدير اين سازمان برگزار شد. محمدباقر نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه افزود: میزان پرداختی حقوق بهمن و عیدی کارکنان دولت نزدیک به 240 هزار میلیارد ریال است و سعی می کنیم بعد از پرداخت حقوق اسفند، منابع باقیمانده را به طرح های عمرانی اختصاص دهیم.
وی تاکید کرد به دلیل محدودیت منابع همه اعتبارات عمرانی پیش بینی شده تحقق نمی یابد و ادامه داد: پارسال 420 هزار میلیارد ریال یعنی بیش از 72 درصد کل پیش بینی ها را به طرح های عمرانی اختصاص دادیم و امسال نیز 300 هزار میلیارد ریال بین طرح های عمرانی توزیع کردیم.
به گفته نوبخت، این هفته طبق برنامه ریزی ها، باید دستکم 45هزار میلیارد ریال برای طرح های عمرانی اختصاص یابد. از پانزدهم تا بیستم اسفندماه نیز پرداخت های حقوق و دستمزد و اعتبارات جاری صورت می گیرد و منابع باقیمانده به طرح های عمرانی اختصاص می یابد.
جزییات برخی طرح های عمرانی
رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: تا پایان امسال باید یکی از طرح های عمرانی بزرگ ریلی به مقصد کرمانشاه افتتاح شود.
این مسوول ادامه داد: این ماه ریل گذاری راه آهن قزوین- رشت که از آنجا به آستارا در جمهوری آذربایجان وصل می شود و مسیر شمال به جنوب به اتمام می رسد. راه آهن مراغه- ارومیه نیز در مرحله پایانی قرار دارد و راه آهن میانه به بستان آباد و تبریز با سرعت در حال پیشروی است.
وی گفت: یکی دیگر از اقدام های دولت برای طرح های ریلی استفاده از فاینانس با سرمایه گذاری 15درصدی دولت است که رهبر معظم انقلاب نیز اجازه استفاده از منابع صندوق توسعه ملی را داده اند و به این ترتیب پیش بینی می شود که سال آینده یک حرکت سریع تر و شتاب بیشتری را در اتمام طرح های عمرانی داشته باشیم.
نوبخت درباره 134 هزار میلیارد تومان بودجه طرح های عمرانی گفت: در بودجه امسال همه طرح های عمرانی فقط با منابع دولتی اعم از نقدی و اوراق انجام می شد اما برای سال آینده روش جدیدی برای شراکت بین بخش عمومی و خصوصی در نظر گرفتیم که در آنجا علاوه بر منابعی که از خزانه خواهیم داد بخشی هم از طریق صندوق توسعه ملی و تسهیلات بانکی تامین می شود.
وی تاکید کرد البته این مبالغ را دولت استفاده نمی کند بلکه به شریک دولت داده می شود.
رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: دولت امسال توانست 179 هزار میلیارد ریال تسهیلات را به واحدهای تولیدی بخش خصوصی و 420 هزار میلیارد ریال از اعتبارات خزانه را به طرح های عمرانی اختصاص دهد.
به گفته وی، در 9 ماهه پارسال 835 هزار نفر وارد بازار کار شدند که این میزان امسال به 918 هزار نفر رسید.
رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: دولت سال آتی برای اشتغال 12 برنامه گسترده دارد که امیدواریم بتوانیم یک میلیون و 33 هزار فرصت شغلی جدید ایجاد کنیم.
به گفته وی، با وجود اراده مسوولان برای رهایی از نفت و جدا کردن منابع مالی از نفت، همچنان بخشی از منابع توسعه ای از نفت تامین می شود.
وی افزود: متوسط فروش نفت در سال 13٩٢، ١٠4 میلیارد دلار بود که وضعیت خوبی داشت اما براساس آخرین گزارش ها متوسط عملکرد بودجه 5١ میلیارد دلار بود.
رییس سازمان برنامه و بودجه اظهارداشت: در چهار سال گذشته کل منابع نفتی حدود 15٧ میلیارد دلار بود؛ در حالی که در چهارسال دولت دهم به حدود ٢5١ میلیارد دلار می رسید که بیانگر محدودیت دولت یازدهم در زمینه درآمدهای نفتی است.
وی گفت: تلاش دولت این بود که موانع پیش روی تامین منابع از دارایی های سرمایه ای را رفع کنیم و به سمت فروریختن دیوار تحریم ها برویم که میزان صادرات نفت را به یک میلیون بشکه رسانده بود و حتی قرار بود نفت در برابر غذا معامله شود.
نوبخت افزود: همه تلاش ما این بود که از امکانات ملی بدون تحریم برای توسعه استفاده کنیم.
«میزان بودجه منابع عمومی ما در بودجه ۱۳٩٢ حدود ٢١٠ هزار میلیارد تومان بود».
معاون رییس جمهوری ادامه داد: همه تلاش دولت بر این بوده تا این مقدار محدود منابع را به سمت مباحث عمرانی پیش ببرد و امروز شاهدیم عملکرد بخش عمرانی بودجه از حدود 210 هزار میلیارد ریال در سال 1392 به بیش از 420 هزار میلیارد ریال در سال 1395 افزایش یافته و رشد بیش از 90 درصدی را به ثبت رسانده است.
وی بیان داشت: تا امروز 300 هزار میلیارد ریال تخصیص از محل منابع مالی و اوراق داشتهایم و امور تلفیق این سازمان آمادگی دارد حدود 45 هزار میلیارد ریال دیگر را ظرف امروز یا فردا تخصیص دهد.
همچنين در ادامه اين همايش غلامحسین حمزه مصطفوی افزود: نظام فنی و اجرایی، مجموعه اصول، برنامه ها، عوامل و اسنادی است که از طریق ساماندهی و ایجاد بستری مناسب برای ایجاد هماهنگی و جهت گیری های مشترک در مدیریت و بهره برداری طرح ها و پروژه های سرمایه گذاری است.
مصطفوی تاکید کرد: این سازمان مصمم است، فصل جدیدی در عرصه ساخت و ساز و مهندسی کشور رقم بزند که در آن، بسیاری تعاریف و مقررات تغییر و عوامل اجرایی پروژه ها به عنوان توسعه گران و کارفرمایان فعالیت خواهند کرد.
به گفته این مسوول، یکپارچگی، شفافیت، مشارکت، پاسخگویی و بهبود مستمر باید سرلوحه کار مسوولان امر قرار گیرد.
وی همچنین تصریح کرد: اکنون اولویت کشور باید پرداختن به حوزه اندیشه، نهادینه سازی نگرش ملی و تغییر معیارهای جامعه باشد.
نظر شما