به گزارش اگزيم نيوز، یزدان سیف در جلسه خبری امروز با اشاره به اینکه در بودجه سال آینده هیچ کاهشی در اعتبارات خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی وجود ندارد افزود: منابع اعتباری لازم اختصاص یافته است و کشاورزان هیچگونه نگرانی از بابت خرید تضمینی محصولات خود نداشته باشند.
وی گفت: خرید تضمینی گندم و دانه های روغنی چهار ماه است که آغاز شده است و در این زمینه از توان بخش خصوصی نیز استفاده کردیم.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران افزود: برای خرید تضمینی گندم و دیگر محصولات اساسی منتظر اعلام قیمت از سوی شورای اقتصاد نشدیم و عملیات خرید در حال انجام است و شیوه خرید و تعیین کیفیت محصول نیز در دستورالعملی به استان ها ابلاغ شده و هم اکنون هزار و 21 مرکز خرید تضمینی محصولات در استان ها آماده دریافت محصول هستند.
وی تاکید کرد: بخش خصوصی برای مباشرت در خرید تضمینی محصول برای سال آینده می توانند ثبت نام کنند تا بتوانند در برنامه خرید تضمنی مشارکت کنند .
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: سال گذشته و امسال در حوزه خرید تضمینی گندم و شکر تاریخ ساز شدیم، بطوری که تاکنون حدود دو میلیون تن شکر تولید شده است و همچنین هشت میلیون تن چغندر قند نیز از کشاورزان خریداری شده است.
وی تاکید کرد: در سال جدید عملا از واردات شکر بی نیاز هستیم.
وی گفت: هم اکنون برای جلوگیری از کاهش قیمت خرید و حمایت از کشاورز حدود صد هزار تن شکر از کارخانجات قند خریداری کردیم و این خرید تازمانی که بازار به ثبات برسد ادامه دارد .
وی در خصوص پرداخت پول چغندرکاران گفت: از مجموع دوهزارو 453 میلیارد تومان پول چغندرقند حدود هزار و سیصد میلیارد تومان به چغندرکاران پرداخت شده است.
سیف افزود: همچنین تاکنون سیصد میلیارد تومان نیز شکر از کارخانجات خریداری کردیم که صد و 50 میلیارد تومان آن پرداخت شده و مابقی آن تا هفته آینده تسویه می شود.
توزیع کالاهای اساسی از 20 بهمن در سراسر کشور آغاز می شود
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: عرضه کالاهای اساسی شامل برنج، روغن، شکر و کره با قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار از بیستم بهمن در فروشگاههای زنجیره ای سراسر کشور آغاز می شود.
یزدان سیف با اشاره به اینکه تاکنون 60 هزار تن برنج برای تامین نیاز بازار مصرف در ماههای پایانی سال ذخیره سازی شده است افزود: برنج وارداتی با قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار از فردا پانزدهم بهمن بین عوامل توزیع در سراسر کشور توزیع می شود و از 20 بهمن نیز، از طریق فروشگاههای زنجیره ای در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد.
وی گفت: بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار هر کیلو برنج هندی 1121، پنج هزار و 600 تومان ، هر کیلو برنج هندی پی آر لون، دو هزار و 600 تومان و هر کیلو برنج تایلندی نیز سه هزار و 900 تومان در فروشگاههای زنجیره ای عرضه می شود.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران همچنین از توزیع کره حیوانی در فروشگاههای زنجیره ای با قیمت هر صد گرم دو هزار و 700 تومان در فروشگاه های زنجیره ای خبر داد و گفت: روغن نباتی بر اساس مصوبه کمیسیون تنظیم بازار 10 درصد زیر قیمت بازار در فروشگاههای زنجیره ای از بیستم بهمن آغاز خواهد شد.
سیف درباره توزیع شکر مورد نیاز نیز گفت: قیمت هر کیلو شکر دو هزار و 720 تومان است و این شرکت تا زمانی که قیمت شکر در بازار به این عدد نرسد، خرید تضمینی را از واحدهای کارخانجات قند ادامه می دهد و شکر مورد نیاز با این قیمت عرضه خواهد شد.
صادرات 440 هزار تن گندم و مشتقات آن
مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از صادرات 440 هزار تن گندم ، آرد و مشتقات آن در نه ماه گذشته خبر داد.
یزدان سیف با اشاره به اینکه در نه ماه امسال 214 هزار تن آرد صادر شده است افزود: علاوه بر این مشتقات آرد، نشاسته، گلوکز، شیرینی و شکلات نیز به میزان 141 هزار تن در این مدت صادر شده است.
وی گفت: در حال حاضر برنامه صادرات گندم و مشتقات آن بر اساس قرارداد با انجمن صنفی صنایع آرد به بخش خصوصی واگذار می شود و از دو هفته آینده شرکت بازرگانی دولتی ایران عرضه ای برای صادرات گندم نخواهد داشت.
سیفتاکید کرد: از دو هفته آینده عملیات صادرات گندم بر عهده بخش خصوصی است.
وی درباره روند خرید تضمینی گندم در سال زراعی جدید گفت: خرید تضمینی گندم طبق روال سال های گذشته انجام می شود و ما همچنان منتظر اعلام نرخ خرید تضمینی گندم از سوی شورای رقابت هستیم.
مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران میزان خرید دانه های روغنی را برای سال آینده 575 هزار تن اعلام کرد و گفت: خرید تضمینی دانه های روغنی به ویژه کلزا از اسفند ماه آغاز می شود و کشاورزان مطمئن باشند که دولت برای خرید این محصول همهتلاش خود را خواهد کرد.
سیف افزود: خرید تضمینی دانه های روغنی براساس قیمت مصوب شورای اقتصاد و پس از اعلام آن انجام خواهد شد.
نظر شما