کمبود منابع دولت، عامل تاخیر در پرداخت مشوق های صادراتی

محمد لاهوتي گفت: پرداخت مشوق های صادراتی همه ساله تحت تاثیر افزایش هزینه های جاری دولت قرار می گیرد در حالی که انتظار رشد صادرات بدون توجه به آن توقع زیادی است

محمد لاهوتی درباره پرداخت نشدن مشوق ها و جوایز صادراتی با گذشت بیش از 9 ماه از سال، افزود: دولت با کمبود منابع مواجه است و برخی اوقات نیز همانند زلزله های اخیر، هزینه هایی ناخواسته به دولت تحمیل می شود.
به گفته این مقام مسئول، یارانه های تولید، مشوق ها و جوایز صادراتی به دلیل سهل الوصول بودن، همواره در معرض خطر پرداخت نشدن از سوی دولت قرار می گیرند.
وی تصریح کرد: پرداخت یارانه های نقدی ماهانه به عموم مردم، به مثابه زلزله ای بزرگ در اقتصاد ملی بود که از دولت دهم تاکنون بر آن سایه افکنده و شاهدیم حتی یک ریال از این محل به بخش تولید داده نشده و تحقق نیافتن بودجه های عمرانی یا تحقق اندک آنها نیز در همین چارچوب قابل تفسیر است.
لاهوتی ادامه داد: پارسال مشوق های صادراتی رقمی قابل توجه بود، اما فقط درصد کمی از آن محقق شد.
به گزارش ایرنا، طبق گفته های «مجتبی خسروتاج» رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران، سال گذشته فقط پنج درصد از مبلغ درخواستی و نزدیک به 14 درصد از مبلغ ابلاغی جوایز و مشوق های صادراتی به سازمان توسعه تجارت آن هم با گذشت حدود یک سال در روزهای پایانی سال 95 به صادرکنندگان تخصیص یافت.
در همین پیوند، حسن مرتجی خواستار آن شد که جوایز صادراتی فعالان اقتصادی در سال جاری هرچه سریعتر تعیین تکلیف شود تا صادرکنندگان با امید بیشتری برای توسعه بازارهای صادراتی خود اقدام کنند.
وی گفت: با گذشت بیش از 9 ماه از سال، هنوز مشوق ها و جوایز صادرکنندگان پرداخت نشده که تداوم این روند برای فعالان تجاری دلسردکننده است.

رابطه مستقیم توسعه صادراتی و اشتغال با رشد اقتصادی 

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران در ادامه با اشاره به آمارهای صادراتی عنوان داشت: امروز شاهدیم دولت با ملاحظه منفی شدن تراز تجاری و پیشی گرفتن واردات از صادرات، با ابراز مسدود کردن سایت ثبت سفارش به مقابله با آن بر می خیزد.
وی تصریح کرد: این راهکار در درازمدت پاسخگو نیست و نمی تواند افزایش واردات را به همراه داشته باشد.
لاهوتی یادآور شد: در 2 سال گذشته که تراز تجاری کشور مثبت بوده، شاهد کوچکتر شدن سهم تجارت خارجی بودیم؛ اگر خواهان رشد اقتصادی و افزایش اشتغال هستیم باید به دنبال افزایش صادرات و نه کاهش واردات باشیم.

تهیه بسته حمایت از صادرات در اتاق تهران

این عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در ادامه از برنامه ریزی برای تهیه و تدوین بسته حمایت از صادرات در اتاق تهران خبر داد که در دستور کار قرار گرفته است.
وی خواستار آن شد تا صندوق ضمانت صادرات و همچنین بانک توسعه صادرات به عنوان متولیان حمایت از صادرات کشور، برای حمایت از صادرکنندگان نمونه استانی و کشوری، بسته های ویژه تعریف کنند؛ این مهم موضوعی است که بسیاری کشورها به آن پرداخته اند و تسهیلاتی برای صادرکنندگان در نظر می گیرند.
لاهوتی با اشاره به همایش سالیانه تجلیل از صادرکنندگان نمونه، آن را برنامه ای نمادین توصیف کرد که صادرکنندگان پس از آن به حال خود رها می شوند.
وی همچنین به جلسه اخیر خود با برخی صادرکنندگان نمونه کشوری سال های گذشته اشاره کرد که در خصوص همایش روز ملی صادرات می گفتند «مگر بیکاریم که خود را درگیر تحویل مدارک و مشخصات کنیم تا در نهایت بخواهند به ما کادو یا لوح تقدیر بدهند» و ابراز امیدواری کرد دستگاه های مسئول با تعریف بسته های ویژه به حمایت واقعی از صادرکنندگان بپردازند.
به گزارش ایرنا، پیشتر «محمد شریعتمداری» وزیر صنعت، معدن و تجارت کنترل روند رو به کاهش تراز تجاری کشور را از دستاوردهای 100 روز نخست دولت دوازدهم برشمرد و گفت که این شاخص از منفی 10 درصد در آغاز بکار دولت، امروز به کمتر از 2 درصد رسیده است.
 

کد خبر 22975

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 2 =