عزم جدی برای توسعه روابط ایران و اتحادیه اروپا وجود دارد

علی اکبر مهرفرد: ایران برنامه های ویژه ای برای صنایع کشاورزی و غذایي خود در برنامه ششم توسعه و مطابق با سند چشم انداز دارد

علی اکبر مهرفرد در نشست مشترک فعالان اتاق بازرگانی تهران و اتحادیه اروپا که صبح امروز بیستم آبان در تهران برگزار شد، گفت: این نشست بیانگر عزم و اراده جدی دو طرف برای توسعه تجاری در حوزه کشاورزی است. امروزه نیمی از جمعیت جهان در شهرها زندگی می کنند و با ادامه این روند، تقاضا برای غذا، خصوصا غذای سالم رو به رشد است.

مهرفرد گفت: ایران برنامه های ویژه ای برای صنایع کشاورزی و غذایي خود در برنامه ششم توسعه و مطابق با سند چشم انداز دارد. کشور ما علاوه بر دارا بودن گونه های متعدد گیاهی و منابع ژنتیکی، پتانسیل  توسعه کشاورزی را دارد. موسسات پژوهشي متعددی در بخش های دولتی و خصوصی طراحی شده تا بتوانند در صنعت غذا روی امنیت غذایی، سلامت غذا و توسعه صادرات تحقیق کنند.

وی در ادامه با تاکید بر ضرورت توسعه تجاری بین ایران و اتحادیه اروپا به موضوع تعرفه های اتحادیه اروپا برای ایران اشاره کرد و گفت: امروز تعرفه‌های اتحادیه اروپا برای ایران در بالاترین حد خود قرار دارد در حالی که این اتحادیه با بسیاری از کشورها از ترجیحات تعرفه‌ای فی مابین استفاده می‌کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: لازم است اتحادیه اروپا  به منظور توسعه بیشتر تجارت فی مابین، کاهش تعرفه واردات کالاهای ایرانی را مطابق با کشورهای دیگر در دستور کار خود قرار دهد.

وی گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران عزم جدی  برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی را دارد و در حال انعقاد قراردادهای منطقه‌ای است که در این ارتباط میتوان به انعقاد قرارداد ایران و اتحادیه اوراسیا اشاره کرد که در مرحله نهایی است. ما امیدواریم مورد مشابه این قرارداد با اتحادیه اروپا هم فراهم شود.

مهرفرد با اشاره به اینکه یکی از موانع گسترش روابط تجاری مشکلات و موانع بانکی است گفت: حاصل مشکلات بانکی برای تجار ایرانی افزایش هزینه است که باید این مانع هم از سر راه برداشته شود.

مهرفرد با بیان اینکه در ایران 60 نوع میوه در سیکل تجاری قرار دارد، گفت: کمتر کشوری را می‌توان یافت که چنین خصوصیاتی در بخش کشاورزی داشته باشد. 

قائم‌مقام وزیر کشاورزی در امور بازرگانی با بیان اینکه موانعی بر سر راه قرار دارد که باید آنها را از مسیر توسعه مراودات تجاری برداشت، گفت: علاوه بر موضوع موانع بانکی یکی دیگر از این مشکلات مربوط به توسعه زیربناها و استانداردها است که با همکاری شرکت‌های ایرانی و اروپایی می‌توان فرآیند استانداردسازی و ایجاد زنجیره‌ای برای تولید غذای سالم را توسعه بخشید.

کاوه زرگران رئیس کمیسون کشاورزی اتاق تهران نیز در این نشست گفت: پس از برجام زمینه برای توسعه همکاریهای کشورهای مختلف با ایران فراهم شد.

وی با ذکر این نکته که اروپا شریک مناسبی برای تولید کنندگان ایرانی است گفت: اتحادیه اروپا می تواند شریک اقتصادی و تجاری مناسبی برای تولیدکنندگان ایرانی باشد، این در حالی است که ایران در سالهای بعد از انقلاب، رشد قابل توجهی را در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی به دست آورده است؛ ضمن اینکه سطح تولید بسیاری از محصولات غذایی و کشاورزی تا جایی افزایش یافته که مازاد نیاز داخلی صادر می شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران افزود: شش میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار صادرات محصولات غذایی در سال ۲۰۱۲ داشته ایم، همچنین عمده اقلام صادراتی و کشاورزی در سالهای آینده نیز تعریف شده است. سهم اتحادیه اروپا از واردات محصولات کشاورزی ایران اندک است و ایتالیا، اسپانیا، آلمان و فرانسه عمده ترین واردات مواد غذایی است.  

وی تصریح کرد: تولیدکنندگان ایرانی می توانند در زمینه های انتقال تکنولوژی و دانش، استانداردهای به روز بین المللی مواد غذایی، تشکیل تیم های مشترک تحقیق و توسعه و نیز تجارت محصولات کشاورزی و غذایی و تامین مواد اولیه، در کنار تامین ماشین آلات تولیدی با اعضای اتحادیه اروپا همکاری مشترک داشته باشند.

وی گفت: باید در روابط بانکی و مالی ایران و اروپا تجدیدنظر کرد و زمینه ساز تحول در این حوزه بود تا  هزینه های بین دو طرف را کاهش داده و مناسبات تجاری را افزایش دهیم. این در حالی است که ثبات اقتصادی ایران در سالهای اخیر و سطح جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی در حوزه های مختلف، نشان می دهد که ایران یک کشور امن برای سرمایه گذاری خارجی است؛ ضمن اینکه نرخ تورم از نیمه دوم سال ۹۲، روندی نزولی را طی کرده است و نرخ ارز علیرغم کاهش قابل توجه قیمت نفت و استمرار تحریم ها در برخی از حوزه ها، با کمترین نوسان مواجه بوده است.

وی اظهار داشت: ایران آمادگی خود را برای جذب سرمایه خارجی اعلام کرده است و از شرکتهای متقاضی حمایت خواهد کرد. لازم به ذکر است زنجیره تولید ایران به عنوان یک بخش فعال و پویا از این قاعده مستثنی نیست و همواره ایران از سوی کشورهای اتحادیه اروپا بعنوان کشوری امن برای سرمایه گذاری شناخته شده است.

در این نشست خبر از تشکیل کارگروه تخصصی در ایران برای بررسی زمینه های همکاری در حوزه سرمایه گذاریهای مشترک، مشارکت در ایجاد سامانه های ثبت، همکاری برای ریشه کنی بیماری های مشترک ایران و دام، ایجاد هاب آموزشی برای کارشناسان ایرانی برای توسعه پایدار و مشارکت در انتقال دانش روز کشاورزی، سرمایه گذاری در تولید واکسن،کود شیمیایی، بذرهای اصلاح شده، گیاهان دارویی و سرمایه گذاری در ایجاد و توسعه محصولات گلخانه ای داده شد.

 

 

کد خبر 22465

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 11 =