نشست‌های تخصصی با موضوع توافق‌های تجاری

اولین نشست از سلسه نشست‌های تخصصی با موضوع اجلاس کمیسیون‌های مشترک و توافقات تجاری به منظور توانمندسازی و افزایش مهارت‌های کارشناسان با همکاری معاونت‌های تخصصی ذی‌ربط و با حضور مسئولین میزهای کشوری، برگزار شد

به گزارش اگزيم نيوز به نقل از سازمان توسعه تجارت ایران، باتوجه به اهميت ايفاي نقش فعال ميزهاي تخصصي كالا و خدمات در اجلاس كميسيون مشترك و نيز ترجيحات تعرفه‌اي، معاونت توسعه مدیریت و منابع در راستای تحقق اهداف ابلاغی از سوی  قائم مقام وزیر در امور تجارت و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران سلسه نشست‌های تخصصی با موضوع اجلاس کمیسیون های مشترک و توافق های تجاری به منظور توانمندسازی و افزایش مهارت‌های کارشناسان  با همکاری معاونت‌های تخصصی ذی‌ربط در سازمان توسعه تجارت ایران برگزار شد.

در این نشست، میرهادی سیدی، سرپرست معاونت توسعه بازارهای صادراتی، با اشاره به تعامل در جهان امروز، مختصات و ضرورت‌های آن گفت: با فرو ریختن دیوار برلین جهان از دوران جنگ سرد که ویژگی آن "تقابل" بین بلوک های سیاسی و ایدولوژیک بود فاصله گرفت و جهان با کنار گذاشتن مرزبندی‌های جا افتادۀ دوران جنگ سرد و ورود به عصر تعامل‌های گسترده، باعث شکل گیری ساختاری از تولید به نام زنجیره جهانی ارزش شد.

وی افزود: زنجیره‌های جهانی ارزش اقتضائات عدیده‌ای را در حوزه سیاست‌گذاری سبب شده است و با جهانی شدن تولید در طول زنجیره‌ها، سیاست‌ها هم جهانی شده و سیاست‌گذاری و مقررات جزیره‌ای جوابگوی اقتضائات نظام تولیدی جدید نیست.

سیدی با اشاره به اینکه برای کاهش هزینه‌های مبادله باید تسهیل تجاری صورت گیرد، اظهار داشت: باید مقررات یکسان در کشورهای جهان مبنای عمل قرار گیرد چرا که بدون انجام این کار، امکان کار مشترک با کشورهای دیگر در حوزه‌های اقتصادی، تولید صنعتی، انتقال تکنولوژی، جذب سرمایه‌گذاری خارجی دشوار شده که باعث تحمیل هزینه به اقتصاد کشور خواهد شد.

سرپرست معاونت توسعۀ بازارهای صادراتی در تشریح دلایل بالا بودن هزینه‌های مبادله و مشکلات اقتصادی ایران، گفت: به دلیل عدم عضویت ایران در سازمان جهانی تجارت، مقررات یکسان بین‌المللی در کشور مبنای عمل قرار نگرفته و تسهیل لازم در تعامل‌های اقتصادی ایران با جهان رخ نداده است.

وی افزود:  باید برای رفع این شرایط  به سمت تعامل با اقتصاد جهانی حرکت کنیم که عقد موافقت نامه‌های دوجانبۀ تجاری یکی از جنبۀ گسترش این تعاملات است. در شرایط فعلی موافقت‌نامه‌های معدودی داریم که سطح پوشش آنها زیاد نیست و تجارت چندانی در دل این توافق‌ها صورت نمی‌گیرد در حالی‌که 50 درصد صادرات جهانی به مقصد بازارهایی است که مطابق توافق‌های تجاری نرخ‌های تعرفۀ آن کاهش یافته یا حذف شده که  برای ایران این رقم کمتر از 3 درصد است.

سیدی در پایان تأکید کرد که عقد توافقات تجاری یکی از راهکارهای کم کردن شکافی است که در زمینۀ تجارت میان ایران و دیگر کشورهای دنیا ایجاد شده است.

 

کد خبر 22460

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 2 =