سهم ۳۵ درصدی روسیه از کیک صادرات غذایی

مهدي كريمي تفرشي: صدور محصولات صنایع غذایی کشور در شش ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۲ درصدی افزایش یافته است

به گزارش اگزيم نيوز به نقل از صدا و سیما، رئیس هیئت مدیره تعاونی مواد غذایی ایران در نشست خبری گفت : صادرات فرآورده های لبنی 19 درصد، روغن نباتی 7 درصد، اسانس و عرقیات 9 درصد، میوه های خشک 14 درصد، کنسرو و شیرینی 10 درصد و همچنین دیگر خوراکی ها 5 درصد رشد نشان می دهد.
مهدی کریمی تفرشی همچنین از رشد صادرات مواد غذایی ایران به روسیه در شش ماه نخست سال خبر داد و گفت:صادرات مواد غذایی کشورمان به حدود 450 میلیون دلار رسید که پارسال
حدود 310 میلیون دلار بود. 
کریمی تفرشی با بیان اینکه جمعیت زیاد روسیه به بازار ایران احتیاج دارد ، گفت: در حال حاضر ما انواع لبنیات، میوه های خشک، میوه و سبزی، کشمش، کنسرو و شیرینی به روسیه صادر می کنیم. 
رئیس هیئت مدیره تعاونی مواد غذایی ایران گفت: دستور ویژه پوتین برای تأمین 20 درصدی مواد غذایی از ایران، فرصت ویژه ای را برای صنعت غذایی کشورمان مهیا کرده است، پوتین دستور داده است تجار روسی 20 درصد از نیاز کشورشان در بخش مواد غذایی را از ایران تأمین کنند که اگر تحقق پیدا کند، ارزش مالی آن حدود 30 میلیارد دلار خواهد بود. 
کریمی تفرشی با بیان اینکه هنوز سهم محصولات ایرانی در واردات روسیه ناچیز است ، افزود: مسئله اساسی صادرات به روسیه، قیمت تمام شده بالای محصولات ایرانی است و این قیمت تمام شده بالا نیز ناشی از گران بودن هزینه های تولید در کشور است. یعنی تولیدکنندگان هم مواد اولیه مورد نیاز خود را گران تهیه می کنند و هم هزینه های سربار تولید، سبب می شود قیمت تمام شده محصول است به قیمت رقبا بالا باشد. 
وی گفت : اگر قرار باشد به بخش های خوبی از بازار روسیه دست یابیم، دولت باید صادرکنندگان را از طریق کمک های یارانه ای و کاهش هزینه حمل و نقل مورد حمایت قرار دهد. این یارانه در سال گذشته با درایت وزارت جهاد کشاورزی به صادرات لبنیات اختصاص یافت و جهش صادراتی در این بخش حاصل شد.
اما در اقلام دیگری که دارای مزیت صادراتی است، این حمایت ها مشاهده نشد یا بسیار کم بود. علاوه بر اینها تعرفه های گمرکی نیز در جهت حمایت از صادرکنندگان ایرانی نیست.
رئیس هیئت مدیره تعاونی مواد غذایی ایران در ادامه از افزایش ظرفیت تولید واحدهای تولیدی خبر داد و گفت: ظرفیت تولید کارگاه ها و کارخانه های مواد غذایی در 9 ماه اخیر به طور میانگین حدود 15 درصد افزایش یافته است. 
وی اضافه کرد : این افزایش تولید می تواند علت های مختلفی داشته باشد که مهم ترین آنها باز شدن فضای بهتر مبادلات اقتصادی نسبت به سال های گذشته، افزایش صادرات و بازارهای جدید صادراتی از جمله قطر، عراق بعد از داعش، روسیه و کشورهای آسیای میانه، بهتر شدن نسبی بسته بندی ها، بهتر شدن نسبی کیفیت و توجه دولت به صنعت است البته هنوز انتظارات را به صورت صد درصد برآورده نکرده اند. 
کریمی تفرشی افزود: صنایع غذایی در ایران از صنایع پیشرفته و با کیفیت محسوب می شود که در بازار کشورهای منطقه ای، اوراسیا، قفقاز، روسیه و کشورهای حوزه خلیج فارس مشتری های خاص خودش را دارد. 
رئیس هیئت مدیره تعاونی مواد غذایی ایران گفت: اگر ایران به WTO بپیوندد اولین ظرفیت در صنایع غذایی پیش خواهد آمد؛ بنابراین باید چالش های پیش روی صنعت غذایی برطرف شود؛ چالش هایی که از جنس قانون و عدم دخالت دولت در تعیین قیمت است. 
کریمی تفرشی در ادامه با بیان اینکه پارسال در بخش محصولات شیلاتی یک میلیون و 100 هزار تن تولید داشتیم ، گفت: در همین سال 110 هزار تن از این محصولات به دیگر کشورها صادر و حدود 420 میلیون دلار ارز عاید کشور شد. 
400 مرکز فرآوری شیلات در کشور داریم و بیش از 220 هزار نفر در این بخش اشتغال دارند. 

کد خبر 22447

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 10 =