در سمینار جاده ابریشم اتاقهای بازرگانی بینالملل، بیش از یک هزار شرکتکننده از کشورهای مختلف حضور داشتند و در گروههای مختلف کاری از جمله خدمات مالی، مکانیزم همکاری در اجرای جامع طرح «یک جاده- یک کمربند»، جهانیسازی اقتصاد و ایجاد موزه بینالمللی جاده ابریشم با یکدیگر به تبادل نظر پرداختند.
رییس مرکز خدمات سرمایه گذاری اتاق تهران نیز در این نشست طی سخنانی با اشاره به روابط دیرینه ایران و چین در حوزههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی عنوان کرد که جاده ابریشم نقش بهسزایی در اتصال تمدنهای مختلف به یکدیگر دارد.
فریال مستوفی همچنین به نقش و جایگاه ایران در منطقه خاورمیانه اشاره کرد و گفت: ایران از یک موقعیت جغرافیایی استراتژیک در خاورمیانه برخوردار است و میتواند مرکز و هاب ترانزیت و عبور و مرور از مسیرهای مختلف زمینی، دریایی و هوایی برای دسترسی به دیگر نقاط خاورمیانه، اوراسیا و غرب اروپا باشد. همچنین با توسعه راههای حملونقل زمینی، کشورهای آسیای مرکزی، افغانستان و چین را به هم متصل کند. در چنین موقعیتی، ساخت شبکه راهآهن و کریدور شمال- جنوب و شرق – غرب میتواند، مسیر توسعه اقتصادی و توسعه روابط دیپلماتیک در منطقه را بسیار هموار کند.
مستوفی افزود: جاده ابریشم میتواند تا اروپا گسترش یابد و ایران میتواند از یک سو چین را به خاورمیانه و از طرف دیگر به اروپا متصل کند. همچنین چین میتواند برای تداوم رشد بالای اقتصادی خود از نفوذ تهران در خاورمیانه برای بهرهگیری از بازارهای منطقه استفاده کند.
او در سخنان خود این نکته را نیز مورد تاکید قرار داده است که ایران قادر به جذب سرمایهگذاری بیشتر، ایجاد مشاغل جدید، ارتقا فعالیتهای تجاری، افزایش حجم ترانزیت ، انبارداری و توسعه بنادر است.
این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با اشاره به اینکه یکسوم تجارت ایران با چین انجام میگیرد، گفت: این دو کشور تصمیم به همکاریهای بیشتر اقتصادی دارند. دو کشور میتوانند با گسترش راههای جادهای علاوه بر توسعه مراودات اقتصادی، در تقابل با تروریسم، قاچاق مواد مخدر و بسیاری از مسایل دیگر نیز با یکدیگر همکاری کنند.
فریال مستوفی سپس به تشریح نقش اتاق به عنوان پارلمان بخش خصوصی در جذب سرمایهگذاری خارجی و توسعه اقتصادی در سالهای اخیر پرداخت و گفت: اتاق تهران به منظور تسهیل جذب سرمایهگذاری خارجی، اقدام به تاسیس مرکز خدمات سرمایهگذاری کرده است.
نهاد اتاقهای بینالمللی بازرگانی بینالملل جاده ابریشم (SRCIC) مرکب از اتاقهای بازرگانی 60 کشور و همچنین تعداد زیادی موسسه بخش خصوصی از کشورهای واقع در مسیر این جاده تشکیل شده است که با هدف یکپارچهسازی پروژههای عمرانی و سرمایههای لازم برای خدمترسانی و ارائه فرصتهای ارتباطی، تبادلات فرهنگی و توسعه ابداعات و نوآوریها تشکیل شده است و شامل کمیتههای بازرگانی، خدمات مالی، برنامههای فرهنگی، حملونقل، انرژی، اطلاعات و پارکهای فناوری و صنعتی است.
نظر شما