نشست مشترک فعالان بخش خصوصی ایران و هیات تجاری هند، با حضور «نوشاد فوربز نایب رئیس کمفدراسیون صنایع هند»، «سهراب کومار سفیر هند» و «بهمن عشقی دبیر کل اتاق بازرگانی تهران صبح امروز سه شنبه 14 شهریورماه 1396 در محل اتاق تهران برگزار شد.
به گزارش اگزیم نیوز، دبیرکل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران ضمن خوش آمد گویی به سفیر و نایب رئیس کنفدراسیون صنایع هند گفت: مناسبات ایران و هند همواره حتی در زمان تحریم ها پایدار بوده و فعالان اقتصادی دو کشور می توانند پیشگام دیپلماسی اقتصادی تهران و دهلی باشند.
بهمن عشقی افزود: توسعه حضور در هند با درآمد ملی سالیانه چهار تریلیون دلاری یکی از اهداف بزرگ اقتصادی و تجاری ایران است.اقتصاد هند امروز نیازمند سرمایه گذاری خارجی است و به نظر می رسد در نزدیکی هند هیچ کشوری به اندازه ایران این قابلیت را ندارد که مرجع سرمایه گذاری خارجی برای این کشور شود.
وی با اشاره به علاقه مندی اتاق ایران به توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی با هند، گفت:اتاق تهران قصد دارد، دفتر و میز برخی از کشورهای همسایه را در این اتاق راهاندازی کند، هند از جمله کشورهایی است که به دلیل نزدیکی جغرافیایی با ایران و همچنین وجود ظرفیتهای مشترک اقتصادی، مورد توجه جدی اتاق تهران برای توسعه همکاریها قرار دارد.
وی همچنین خبر داد که بر اساس درجهبندی تازه اتاق بازرگانی بینالمللی (ICC)، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران به عنوان اتاق توسعهیافته معرفی شده است.
دبیرکل اتاق تهران همچنین به حجم روابط تجاری غیرنفتی دو کشور اشاره کرد و افزود: طی سال 2016 میلادی، میزان صادرات کالا و محصولات ایران به هند 2.8 میلیارد دلار بوده است در حالی که میزان واردات ایران از هند طی این سال به رقم 1.9 میلیارد دلار رسید.
به گفته عشقی، عمده کالای وارداتی ایران از هند، برنج است. وی با بیان اینکه فعالان اقتصادی دو کشور میتوانند پیشگامان توسعه روابط تجاری دو طرف باشند، افزود: کشور هند نیازمند انرژی است که این نیاز را میتواند از طریق کشور دوست و همسایه، ایران تامین کند.
عشقی خاطر نشان کرد: در سال 2016، ایران 2.8 میلیاراد دلار کالا به هندوستان صادر و در مقابل 1.96 میلیارد دلار کالا از این کشور وارد کرد که فقط 450 میلیون دلار آن برنج بود؛ اما معتقدیم این ظرفیت اقتصادی واقعی دو کشور نیست.
وی یادآور شد: هند به عنوان دومین کشور پرجمعیت و هفتمین کشور وسیع جهان برای توسعه اقتصادی خود نیازمند انرژی است که ایران می تواند آن را به سهولت و امنیت در اختیار قرار دهد.
معاون بینالملل اتاق تهران نیز در این گردهمایی طی سخنانی، گفت: طی سالهای گذشته، شرکتها و بنگاههای کشور هند نشان دادند که شرکتهای ایرانی را در هیچ شرایطی تنها نخواهند گذاشت.
همچنین محمدرضا بختیاری، معاون امور بینالملل اتاق تهران، بازگشایی دفتر کنفدراسیون صنایع هند در تهران را نشاندهنده تلاش دو کشور برای توسعه روابط اقتصادی دانست و افزود: در حال حاضر همکاری دو کشور در توسعه بندر چابهار که یکی از نمادهای مناسبات دو طرف است، ادامه دارد و این همکاریها را میتوان به سایر بخشهای اقتصادی نیز بسط داد.
وی با اشاره به اینکه مناسبات بانکی و مالی میان دو کشور هنوز برقرار نشده است، افزود: با این حال، برقراری اعتماد میان دو کشور میتواند به روند توسعه سرمایهگذاریها کمک کند.
نایبرییس و مدیر بینالملل کنفدراسیون صنایع هند نیز در این نشست، مهمترین مانع پیشرفت همکاریهای اقتصادی دو کشور را ضعف تبادلات مالی عنوان کرد. «نوشاد فوربز» افزود: افتتاح دفتر کنفدراسیون صنایع هند در تهران میتواند به توانمندسازی بنگاههای صنعتی و تجاری هند برای همکاری با شرکتهای ایرانی کمک کند.
وی در عین حال افزود: شاید بتوان همکاریها میان اتاق بازرگانی تهران و کنفدراسیون صنایع هند را به ایجاد یک بانک تخصصی که بر مناسبات تجاری ایران و هند متمرکز باشد، گسترش داد.
وی یکی از اهداف استقرار دفتر نمایندگی کنفدراسیون صنایع هند در تهران را کمک به سرمایهگذاری بنگاههای این کشور در ایران عنوان کرد و گفت: صنایع هند در طول ادوار گذشته، فراز و نشیبهای فراوانی را تجربه کرده است، اما با اتخاذ سیاستهای درست اقتصادی از سوی دولت این کشور، امروز شرکتها و صنایع این کشور در بسیاری از بخشها در جهان شناخته شده هستند.
فوربز در ادامه افزود: هند به دنبال توسعه روابط خارجی و نیز ارتقای زیرساختهای خود است و در این زمینه، ایران از جایگاه با اهمیتی نزد سیاستگذاران و فعالان اقتصادی این کشور برخوردار است.
سفیر هند در تهران نیز طی سخنانی در همایش تجاری دو کشور، به هفتادمین سالگرد استقلال هند اشاره کرد و گفت: طی سالهای اخیر، دولت هند اهداف و برنامههای بلندپروازانهای را برای ارتقای صنایع و توسعه شرکتهای نوپا در این کشور با هدف افزایش ثروت و بهبود منافع ملت هند،تببین کرده است.
«سهراب کومار» رفتوآمد هیاتهای اقتصادی هند به ایران را یکی از دلایل اهمیت همکاریها با این کشور عنوان کرد و گفت: سال گذشته طی سفر نخستوزیر هند به ایران و ملاقات با جناب آقای دکتر روحانی، رییسجمهور محترم ایران، چندین پروژه مشترک میان دو کشور به امضا رسید و امروز شاهد آن هستیم که سرمایهگذاری شرکتهای هندی در ایران افزایش یافته است.
وی همچنین به امکان تسهیل صدور روادید برای تجار ایرانی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر صدور روادید برای تجار ایرانی طی مدت پنج روز صورت میگیرد که به دنبال کاهش این مدت به سه روز هستیم.
سفیر هند در تهران همچنین تصریح کرد که خدمات صدور ویزای چندگانه برای تجار ایرانی صورت میگیرد.
بعد از اتمام نشست مشترک فعالان اقتصادی دو کشور به منظور تبادل نظر و گفتگو در جلسات بی تو بی شرکت کردند.
نظر شما