صنعت گردشگری، ناجی اقتصاد ایران

عبدالوهاب سهل آبادی معتقد است: مهمترین بخش کمک به اقتصاد کشور، در صنعت گردشگری و توریسم خلاصه می شود

بخش صنعت، معدن و تجارت یکی از گسترده‌ترین حوزه‌های اقتصادی بوده که تقریبا یک‌سوم اقتصاد کشور را شامل می‌شود و به‌تبع آن وزارت صنعت، معدن و تجارت یکی از پرکارترین بخش‌های دولت به شمار می‌آید. نگاهی به اطلاعات این حوزه بیانگر توقف روند مؤلفه‌های اصلی رکود و شروع رونق در این بخش است. علاوه بر این با ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در اواخر سال ۱۳۹۲ و اجرایی شدن برجام در اواخر سال ۱۳۹۴ شرایط نوینی در این حوزه ایجاد شد تا فرصتی کلیدی برای بخش صنعت، معدن و تجارت ایجاد شود. به همین بهانه اگزیم نیوز با سید عبدالوهاب سهل آبادی، رییس خانه صنعت، معدن و تجارت به گفتگو پرداخته است که در ادامه می خوانید:

سهل آبادی با اشاره به روند مثبت حرکت کشور پس از اجرایی شدن برجام، گفت: تمام صنایع کشور خواستار توسعه و بهبود ارتباطات بین المللی ایران بودند که با امضای برجام این مهم در سال های اخیر تحقق پیدا کرد. برجام موجب شد موانع از پیش پای تجار، کارآفرینان، صادرکنندگان، تولیدکنندگان برداشته شود و این فعالین بیش از پیش با یکدیگر در ارتباط باشند.

وی افزود: پس از امضای برجام هیئت‌های تجاری متعددی از کشورهای اروپایی به ایران آمدند که در اکثر این دیدارهای خارجی کارآفرینان و فعالین بخش اقتصاد و صنعت در کنار دولت بودند تا فضا برای تفاهمات و قراردادهای آنها و همچنین پیشرفت کشور فراهم شود که در نهایت قدم‌های خوبی برداشته شد.

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اثرات مثبت برجام ادامه داد: از جمله موادی که می توان به آن اشاره کرد باورپذیری کشورها در خصوص رقابت پذیری محصولات ایرانی از لحاظ کمی و کیفی است.

سهل آبادی اضافه کرد: در دوران برجام فرصت مناسبی برای کشور فراهم شد تا سرمایه گذاری ها و مشارکت هایی صورت گیرد البته نمی توان ادعا کرد در کلیه حوزه ها خوب پیش رفته باشد ولی در مجموع نیاز صنعت و تولید به ارتباطات جهانی بسیار بالاست. به گفته وی امیدوارم این دوران با همکاری دستگاه ها و سازمان ها پیش رود تا در جهت رشد اقتصادی و توسعه کشورمان و همچنین اشتغال پایدار گام برداریم.

وی با اشاره به اینکه بهترین بخش برای سرمایه گذاری صنعت توریسم است، گفت: طی سال های گذشته یکی از صنایعی که نسبت به آن غفلت داشته ایم، صنعت گردشگری است. به بیان دیگر این صنعت می‌تواند همه بخش‌های اقتصاد کشور را پویا و فعال سازد چرا که توانایی ایجاد اشتغال فراون و پایدار و همچنین کم هزینه ترین صنعت برای سرمایه گذاری محسوب می شود.

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۳۰ درصد تولیدات صنعت در بازار کشور جذب می‌شود و برای حدود ۷۰ درصد تولیدات کشور بازار خالی وجود دارد. در صورتی که تمام مشکلات صنعت و تولید کشور حل شود، صادرات مورد نیاز خواهد بود. به گفته وی برخورداری از میراث غنی فرهنگی، باستانی و تاریخی مهم ترین مزیت ایران نسبت به کشورهای منطقه در جذب گردشگر خارجی محسوب می شود. مهمترین بخش کمک به اقتصاد کشور، در صنعت گردشگری و توریسم خلاصه می شود.

سهل آبادی با اشاره به این موضوع که امروز بحث گردشگری و اهمیت آن بر کسی پوشیده نیست، گفت: اگر می‌خواهیم اقتصاد به گردش در بیاید باید اقتصاد گردشگری آن بچرخد. ایران پتانسیل و ظرفیت های فراوانی جهت جذب توریسم دارد، برخورداری از وسعت گسترده، اقلیم آب و هوایی متنوع و طبیعت خدادادی از جمله ویژگی های مثبت ایران به شمار می رود.

به گفته وی اگر دولت به این صنعت توجه کند و در این راستا مدیریت ویژه ای داشته و زیرساخت های لازم را جهت توسعه و رونق آن مهیا کند شاهد موفقیت چشمگیری خواهیم بود.

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه دولت تسهیلات قابل ملاحظه ای را برای رشد واحدهای تولیدی در نظر گرفته است، گفت: نمی توان ادعا کرد که این تسهیلات توانسته تاثیر مثبت و صددرصدی در تحرک صنعتی ایران گذاشته است، چرا که اقتصاد ما از عملکرد ناصحیح  ساختار نظام بانکی به شدت رنج می کشد. بنابراین تا زمانی که این ساختار اصلاح نشود تسهیلات هیچ سودی نخواهد داشت.

وی اضافه کرد: باید پذیرفت امروز نمی‌توان با بانک‌هایی که مراجع عظام تقلید کشور و جوامع بین المللی آنها را قبول ندارند به رشد و توسعه برسیم. بدین ترتیب اصلاح ساختار بانکی ضرورتی و اجتناب‌ناپذیر است.

سهل آبادی با اشاره به اینکه صادرات در ایران با مشکلات مواجه است، گفت: یکی از اقداماتی که دولت و بخش خصوصی باید انجام دهند، توسعه و رونق صادرات است. اگر بخش تولید و صنعت کشور فعال شود و متعاقبا مشکلات ان رفع گردد شاهد توسعه حوزه صادرات خواهیم بود. در همین راستا باید بیش از پیش در بازازهای هدف حضور پیدا کنیم. نباید بازار کشورهای منطقه همچون عراق، سوریه، افغانستان و قطر را در اختیار رقبا قرار دهیم بلکه با حضور جدی باید در این میدان رقابت گام نهیم.

وی ادامه داد: چرا که این بازارها از یک سو بازارهای مهم و حیاتی برای ما محسوب می شوند و از سوی دیگر مردم این کشورها ایرانیان و محصولات ایرانی را دوست دارند. به عنوان نمونه کشور سوریه اولویت تامین نیازهایش کالاهای ایرانی است.

 

 

کد خبر 21749

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 8 =