به گزارش اگزيم نيوز، نشست خبری پنجمین نمایشگاه بین المللی پوشاک ایران (ایران مد96) که عصر شنبه در دبیرخانه اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران برگزار شد، محلی بود که اعضای اتحادیه از دغدغه های خود برای این صنعت بگویند.
یکی از اعضای اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران سخنان خود را با اشاره به آمارهای رسمی اعلام شده آغاز کرد و گفت: طبق اعلام بانک مرکزی ارزش کل پوشاک مصرفی کشور 12میلیارد دلار است و بر پایه آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، پارسال 61 میلیون دلار آن به صورت قاچاق وارد کشور شد.
«مجید نامی» افزود: سازمان توسعه صنعتی سازمان ملل متحد (یونیدو) نیز صادرات پوشاک به ایران را یک میلیارد دلار عنوان کرده است.
وی تاکید کرد «ما با وارداتی که رویه قانونی را رعایت کند مشکلی نداریم اما مساله بازار پوشاک، واردات فله ای و بدون نام و نشان است».
به گفته وی، فشار ناشی از شفاف نبودن فعالیت اقتصادی بر دوش تولیدکننده است.
رقابت نابرابر با متخلفان و متقلبان
یکی دیگر از اعضای انجمن تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران در این نشست گفت: فضای صنعت پوشاک فضای مسمومی است و تولیدکنندگان درگیر رقابت نابرابر با متخلفان و متقلبان شده اند.
مجید افتخاری تاکید کرد «از دولت انتظار داریم فضای سالمی را در اختیار تولیدکننده قرار دهد».
وی ادامه داد: صنعت پوشاک ظرفیت بالایی برای ایجاد اشتغال دارد و می تواند صادرات محور باشد اما اکنون بازار داخل را نیز از دست داده ایم.
افتخاری اضافه کرد: ترکیه بازار پوشاک کشور را در اختیار گرفته است و از هر فرصتی برای صادرات پوشاک به ایران استفاده می کند. حتی زمانی که پارسال برای حمایت از مردم سوریه دریافت تعرفه از پوشاک وارداتی سوریه حذف شد، ترکیه با استفاده از این فرصت بسیاری از کالاهای خود را بدون پرداخت عوارض گمرکی از طریق سوریه وارد کشور کرد.
این فعال صنفی خارج شدن برنامه های «حمایت از تولید» از حالت «ژست» را خواستار شد و گفت: بسیاری از شرکت ها با افتخار حمایت از ساخت ایران را مطرح می کنند در حالی که خود واردکننده پوشاک به شمار می روند.
وی ادامه داد: برخی مسئولان به محض اینکه صدور یک دستورالعمل آن را در مجامع مختلف مطرح می کنند؛ در حالی که برای اجرای آنها موانع زیادی وجود دارد.
افتخاری ساخت شهرک پوشاک را بستر مناسبی برای تولیدکنندگان عنوان کرد و گفت: راه اندازی این شهرک سه سال زمان می برد و می تواند 200 تا 250 تولیدکننده را در خود جای دهد اما متاسفانه ساخت این شهرک باز هم نمی تواند روی قاچاق پوشاک تاثیری بگذارد.
بازار پوشاک ایران در اختیار برندهای ترکیه ای
رضا محمدجعفر، عضو هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران نیز در این نشست گفت: تاکنون فقط 10 برند جهانی برای حضور در ایران مجوز گرفته اند.
وی افزود: متاسفانه برندهای ترکیه ای بدون هیچ محدودیتی در کشور فعالیت می کنند و پیش بینی می کنم در سال های آتی این کشور نبض پوشاک و اقتصاد ما را در اختیار بگیرد.
به گزارش ایرنا، پنجمین نمایشگاه بین المللی پوشاک ایران(ایران مد96) با هدف معرفی توانمندی تولیدکنندگان پوشاک و همچنین برقراری ارتباط مستقیم میان تولیدکنندگان و فروشگاه های پوشاک کشور دایر می شود.
این نمایشگاه با حضور 65 شرکت داخلی از سیزدهم تا شانزدهم شهریورماه در محل دایمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار میشود.
نظر شما