نرخ بالای سرمایه در تولید ایرانی

نرخ پول بانکی در دنیا در مقابل ارزهای معتبر ۱.۵ درصد و نرخ پول ایرانی ۲۱ درصد است و این موضوع خود به تنهایی ۵ درصد قیمت تمام شده را بالا می برد. از آنجاییکه اثرات قیمت تمام شده تاثیر زیادی بر صادرات دارد لازم است این نرخ کاهش بیابد

شعاع هزار تا سه هزار کیلومتری از خاک هر کشور بهترین مختصات برای صادرات محسوب می شود. بازار بالقوه ای که می تواند به تنهایی در بخش های مختلف از جمله صنایع غذایی، محصولات کشاورزی، کالای مصرفی، خدمات فنی و مهندسی و سرمایه گذاری های مشترک برای صادرات کشور ظرفیت مطلوبی باشد. به دلایل مختلف همواره صادرات ما به کشورهای منطقه با مشکل روبرو بوده و سهم رقبا از بازارهای منطقه به دلیل برنامه ریزی های بلند مدت برخورداری از سطح تعامل مناسب بیشتر بوده است.

یونس ژائله کارآفرین برتر و صادرکننده نمونه چندین دوره پیاپی کشور در گفتگو با اگزیم نیوز ریشه مشکلات حوزه صادرات را در نحوه تعامل اقتصادی ایران با کشورهای همسایه می داند و می گوید: نحوه تعامل ما از نظر اقتصادی با کشور های همسایه مختصات و حجم صادرات ما را به آن کشورها مشخص می کند. در مقایسه نوع روابطمان با کشورهای همسایه کشورهای رقیب از سطح تعامل بهتری با هم برخوردارند و در نتیجه در تعاملات تجاری نیز مسیر سهل تری پیش رو دارند. بعنوان مثال عربستان تحت عنوان عضویت در اتحادیه عرب، تعرفه گمرگی در تجارت با اعضای این اتحادیه ندارد و این امتیاز بزرگی است که روابط مثبت فی مابین برای عربستان در حوزه تجاری به ارمغان آورده است.

ژائله افزود: متاسفانه ما نتوانسته ایم رابطه اقتصادی خوبی با کشورهای منطقه در حد پتانسلی که داریم برقرار کنیم. این مشکل زیر مجموعه فعالیت های وزارت امور خارجی تحت عنوان توسعه اقتصادی قابل حل و پیگیری است. مشکل بزرگ اقتصاد ما در حال حاضر عدم  توان رقابت در برقراری تعاملات تجاری و بازرگانی است.

وی در ادامه به موضوع قیمت تمام شده کالای ایرانی اشاره کرد و گفت: در حالیکه ما امتیاز بهره مندی از انرژی و گاها مواد اولیه تولید با قیمت پایین را داریم اما مسائلی همچون نرخ سود بانکی بالا، عدم رعایت الزامات قانونی در مباحث مالیاتی و ارزش افزوده، مساله قیمت تمام شده کالای تولیدی را برای ما مبدل به مشکلی بزرگ کرده اند.

یونس ژائله خاطرنشان کرد: طی جمع بندی که وزارت امور اقتصادی و دارایی داشته، ارزش افزوده 22 درصد قیمت تمام شده کالا را افزابش می دهد. اما از نظر من به عنوان تولید کننده که مستقیما در صنعت حضور دارد این رقم 42 درصد است بنابراین کالای تولیدی با این قیمت تمام شده نمی تواند با کالای مشابه رقابت کند در واقع  اقتصاد با این روند یک اقتصاد فلج است.

این صادرکننده نمونه کشوری گفت: نرخ پول بانکی در دنیا در مقابل ارزهای معتبر 1.5 درصد و نرخ پول ایرانی 21 درصد است و این موضوع خود به تنهایی 5 درصد قیمت تمام شده را بالا می برد. از آنجاییکه اثرات قیمت تمام شده تاثیر زیادی بر صادرات دارد لازم است این نرخ کاهش بیابد.

ژائله یکی از راهکارهای کاهش قیمت تمام شده را تامین ارز مورد نیاز صادرکننده دانست و گفت: جا دارد از بانک توسعه صادرات بعنوان اگزیم بانک کشور برای تلاش های مستمر آن برای توسعه صادرات تشکر و قدردانی کنم و امیدوارم روند  فعالیت های این بانک با قدرت بیشتری ادامه داشته باشد. برای تداوم فعالیت های بانک های توسعه ای این بانک و سایر بانک های توسعه ای لازم است سرمایه این بانکها افزایش پیدا کند. رقمی که بانک توسعه صادرات بعنوان سرمایه درگردش اعلام می کند به نسبت حجم صادرات کشور و اهداف تعیین شده بسیار ناچیز است.

وی ایجاد شعب در کشورهای هدف صادراتی را نیز در پیشبرد اهداف صادراتی این بانک موثر دانست و گفت:  رفع مشکل داد و ستد پول می تواند مانع بزرگی را از سر راه صادرات بردارد. ما اکنون قادر به صادرات 2 میلیاردی در حوزه صنایع غذایی هستیم و می توانیم 2 میلیارد دیگر نیز به این رقم اضافه کنیم. تنها کافی است سرمایه درگردش واحدهای تولیدی را افزایش دهیم. تولید کننده می تواند تاخیر 4 ماهه در دریافت پول خود از خریدار خارجی را تحمل کند اما اگر حجم صادرات بیشتر شود لازم است به این واحدها منابع مالی تزریق شود تا بتوانند کالای با ارزش افزوده تولید کرده و ارزآوری داشته باشند.

کد خبر 21649

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 6 =