شرکت بازرگانی دولتی ایران تا امروز صبح مقدار 6 میلیون و 20 هزارتن گندم و بیش از 166 هزار تن انواع دانه های روغنی کلزا، آفتابگردان و گلرنگ را در قالب خرید تضمینی از کشاورزان تحویل گرفته است.
به گزارش روابط عمومی شرکت بازرگانی دولتی ایران، مدیر عامل این شرکت با اعلام این خبر گفت: خرید تضمینی گندم در حال حاضر در تمامی استانهای کشور، به استثنای خوزستان و بوشهر که خرید در آنها به پایان رسیده، ادامه دارد و مراکز خرید مستقر تاکنون بالغ بر 6 میلیون و 20 هزار تن از این محصول را از گندمکاران خریداری کردهاند.
یزدان سیف، ارزش ریالی گندمهای خریداری شده را بالغ بر 78 هزار میلیارد ریال اعلام و اظهار کرد: تاکنون مبلغ 46500 میلیارد ریال بابت خرید گندم به کشاورزان پرداخت کرده ایم که حدود 60 درصد کل بهای گندمهای خریداری شده است.
ذخیره سازی 12 میلیون تنی گندم در کشور
در عین حال مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی میزان ذخیره سازی فعلی گندم در کشور را 12 میلیون تن اعلام کرد و گفت: از این میزان شش میلیون تن مربوطه به سال گذشته و بقیه متعلق به محصول تولیدی سال جاری بوده است.
اسماعیل اسفندیاری پور با اشاره به اینکه گندم انتقالی از سال 95 به سال 96 در کشور هشت میلیون و 650 هزار تن بوده است، افزود: از این میزان گندم 2.5 میلیون تن در سه ماهه سال جاری به مصرف رسیده و بقیه در انبارها موجود است.
وی همچنین از خرید شش میلیون تن گندم مازاد بر مصرف کشاورزان تا بیستم تیرماه سال جاری از سوی شرکت غله و بازرگانی دولتی و شبکه تعاونی روستایی در کشور خبر داد و اظهار داشت: عملیات خرید تضمینی این محصول راهبردی تا شهریور ماه امسال ادامه دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه نیازی به واردات گندم در سال جاری نیست، افزود: خوشبختانه تولید این محصول راهبردی با رویکرد افزایش بهره وری، حمایت از تولید با افزایش عملکرد در واحد سطح و مواردی از این دست هم اکنون به یک جایگاه مطمئنی در کشور رسیده است.
اسفندیاری پور برنامه ریزی و سیاست گذاری در زمینه تولید پایدار گندم را مثبت ارزیابی کرد و گفت: امید می رود این برنامه ها با سرعت و قوت هرچه تمامتر در مملکت تداوم داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه خودکفایی گندم در ایران برای دومین بار در دولت تدبیر و امید تجربه شد، افزود: تولید پایدار گندم در مقایسه با سایر محصولات از جهات مختلف منجمله امنیت غذایی، اقتصادی، اجتماعی و ... برای کشور بسیار حائز اهمیت است.
مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی ضمن تاکید بر نقش بخش کشاورزی در اقتصاد کشور اظهار امیدواری کرد که در دولت دوازدهم میزان سرمایه در توسعه زیر ساخت های این بخش بیش از گذشته فراهم شود.
وی یادآورشد: توسعه روش های نوین آبیاری، مکانیزاسیون و ... از جمله زیرساخت های اساسی در بخش کشاورزی است که خوشبختانه سرمایه گذاری های خوبی در چند ساله اخیر در این حوزه ها صورت گرفته است.
نظر شما