اولویت دولت دوازدهم، اصلاح نظام بانکی باشد

محمود جام ساز بر لزوم اصلاح نظام بانکی در دولت دوازدهم تاکید کرد و گفت: پیش نیاز این امر، تغییر قانون بانکداری بدون ربا مطابق با استانداردهای بین المللی و تبدیل اندیشه اقتصاد دولتی به اقتصاد رقابتی است

یک اقتصاددان بر لزوم اصلاح نظام بانکی در دولت دوازدهم تاکید کرد و گفت: پیش نیاز این امر، تغییر قانون بانکداری بدون ربا مطابق با استانداردهای بین المللی و تبدیل اندیشه اقتصاد دولتی به اقتصاد رقابتی است.محمود جام ساز یادآوری کرد حجم نقدینگی در کشور از 12 هزار تریلیون ریال عبور کرده است و برای تصحیح گردش پولی کشور به اصلاح نظام پولی و بانک نیازمندیم.
وی افزود: اصلاح نظام پولی کشور جز با بازنگری در قانون عملیات بانکداری بدون ربا و انطباق آن با استانداردهای بانکداری بین المللی و رویه های جهانی امکانپذیر نیست و از این رو نیاز است رفع هر چیز بیشتر تحریم های بانکی کشور با بکارگیری ابزارهای دیپلماسی در دستور کار باشد.
این تحلیل گر تاکید کرد، اصلاح نظام بانکی تافته جدابافته از تغییرهای ضروری در دیگر بخش های اقتصادی کشور مانند گمرک، امور مالیاتی و نظام یارانه ها نیست و گفت: اینها از جمله مواردی است که ساختار و ارکان اقتصاد کشور را تحت تاثیر خود قرار می دهند.
جام ساز رویه کنونی حاکم بر فضای اقتصادی کشور را ناشی از استقرار اندیشه دولتی دانست و بر ضرورت تحول در این نگاه تاکید کرد.
وی گفت: تا زمانی که اندیشه رقابت محور جایگزین اندیشه اقتصاد دولتی نشود، هرگونه اصلاح در ساختار نظام پولی، بانکی، گمرک، مالیات و نظایر آن فقط ظاهری خواهد بود و مشکلی از اقتصاد رفع نمی کند.

ادغام بانک ها ضروری است


این اقتصاددان گفت: بانک مرکزی برای رفع بخشی از مشکل بانک ها و موسسه های اعتباری، سیاست ادغام را در دستور کار قرار داده است تا از این طریق نسبت کفایت سرمایه آنها را بهبود بخشد.
جام ساز یادآوری کرد بسیاری از بانک ها نسبت کفایت سرمایه لازم و مورد نظر بانک مرکزی را ندارند و ادامه داد: در این شرایط بانک ها سعی می کنند با شیوه تجدید ارزیابی، دارایی های خود را بیشتر نشان دهند که این رویه صحیح نیست و مشکلی را حل نمی کند.
این تحلیلگر مسائل اقتصادی افزود: امروز بسیاری از بانک ها با مشکل دارایی های منجمد روبرویند؛ به شکلی که دارایی های آنها از کل سپرده های جذب شده، کمتر است.

 مشکل غیرمجازها با ورود بانک مرکزی حل شود


این کارشناس درباره فعالیت تعاونی ها و موسسه های بدون مجوز بانک مرکزی در نظام پولی کشور گفت: این موسسه ها هرچند از بانک مرکزی مجوز ندارند اما مجوزهایی را از دیگر نهادها گرفته اند که به اتکای آن فعالند.
به گفته وی، فعالیت موسسه های غیرمجاز، نظام پولی کشور را به هم ریخته و دولت بارها قول داده است این موسسه ها را از طریق ادغام ساماندهی کند اما مشکل آنها همچنان پابرجاست.
جام ساز به وضعیت ادغام تعاونی فرشتگان در موسسه کاسپین اشاره کرد و گفت: سپرده گذاران فرشتگان در مسیر این ادغام با مشکلات بسیاری روبرویند و حتی حاضر شده اند فقط اصل سپرده های خود را بگیرند اما همان هم تسویه نشده است.
این کارشناس اقتصادی جلب اعتماد مردم به نظام بانکی را ضرورت اقدام بانک مرکزی برای ساماندهی موسسه های غیرمجاز اعلام کرد؛ زیرا در غیراین صورت مردم دارایی های خود را از بانک ها بیرون می کشند که به زیان نظام بانکی است.
وی از وجود فساد گسترده در نظام بانکی که سلامت آن را تهدید می کند انتقاد کرد و افزود: وابسته بودن گردانندگان و سهامداران این بانک ها و موسسات اعتباری به قدرت هایی خارج از نفوذ دولت سبب می شود که در برابر اصلاحات مقاومت کنند.
به گزارش ایرنا، دولت دوازدهم پس از تنفیذ حکم ریاست جمهوری «حسن روحانی» از سوی رهبر معظم انقلاب و تحلیف در مجلس شورای اسلامی از میانه مردادماه تشکیل می شود. 

کد خبر 20763

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 2 =