۱۴ پروژه در حوزه کشاورزی و صنایع تبدیلی

به گزارش اگزیم نیوز به نقل از سازمان توسعه تجارت، با توجه به آغاز برنامۀ ششم توسعه و پیش‌بینی رشد سالیانه 7/21 صادرات غیر نفتی، سازمان توسعه تجارت ایران اقدام به هدف‌گذاری و تعریف پروژه‌های راهبردی برای سه ماهۀ اول امسال نموده است. در این خصوص مدیر کل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی گفت: از الزامات رسیدن به این اهداف همکاری بخش خصوصی، تشکل‌ها و شرکت‌های صادراتی توانمند و استفاده از ظرفیت‌های استانی و منطقه‌ای است.

بازاری گفت: دیدار نوروزی شرکت‌های نمونه و ممتاز صادراتی با مهندس خسروتاج و هم‌اندیشی در خصوص رفع مشکلات صادرات، مبنای اجرایی کردن پروژه‌ها شد. در حوزۀ محصولات کشاورزی و غذایی نیز با در نظر گرفتن نیازها و اولویت‌های سال جاری، 14 پروژه طراحی و جلسات مشترکی نیز با برخی از تشکل‌ها برگزار کرده‌ایم تا از توانمند‌ی‌های بخش خصوص بهره‌برداری کنیم.

وی تصریح کرد: رقابت‌پذیری محصولات بخش کشاورزی و غذایی در گرو دستیابی به استانداردها بین‌المللی است. بنابراین، در نظر داریم استانداردهای بازارهای هدف را شناسایی و اطلاع‌رسانی کنیم.

مدیر کل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی افزود: 7 گروه کالایی در قالب میزهای کالایی، هر کدام روی 3 محصول جدید با ظرفیت صادراتی برنامه‌ریزی کرده‌اند و با این رویکرد، جهت‌گیری به سمت مثبت شدن تراز تجاری محصولاتی است که ارزش افزودۀ بیشتری دارند.

بازاری همچنین دربارۀ محصولات با برند "حلال" گفت: رسالت ما به عنوان مسئول کمیتۀ تجارت و شورای سیاست‌گذاری در حوزۀ حلال، توسعۀ زیرساخت‌ها و معرفی ظرفیت‌های حلال کشور است.

بازاری به اصلاحات اخیر در ساختار سازمان توسعه تجارت اشاره کرد و گفت: تمرکز کار کارشناسی و تصمیم‌سازی در حوزۀ صادرات کالا، بخصوص در بخش کشاورزی در چارچوب میز‌های کالایی در این دفتر تعریف شده، از جمله ارزیابی و انتخاب صادرکنندگان نمونه در بخش کشاورزی و غذایی است که تعیین معیارها، ضوابط مربوط به ارزیابی، انتخاب و معرفی صادرکنندگان نمونه و ممتاز کشور طی هفته‌های آتی صورت خواهد پذیرفت.

لیست پروژه‌های دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی به شرح زیر، در حال پیگیری و تصمیم‌گیری است:

1.  شناسایی و اجرایی کردن گواهی‌ها و دستورالعمل‌های استاندارد کیفی در راستای ارتقای کیفیت محصولات در بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی

2.  توسعه کمی و کیفی صادرات میوه‌جات خشک، زرشک، فرآورده‌های خرما و توسعۀ بازارهای هدف این محصولات با همکاری سازمان صمت آذربایجان‌شرقی و خراسان جنوبی

3.  اجرایی شدن طرح شناسۀ ملی زعفران با هدف ارتقای شاخص‌های کیفی و ارز آوری این محصول با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و شورای ملی زعفران ایران

4. شناسایی ظرفیت‌های جدید تولید گل‌های تزئینی شاخه بریده به منظور توسعۀ صادرات این محصولات و ارتقای شاخص‌های کیفی و بسته‌بندی محصولات صادراتی با همکاری تشکل ذیربط

5. افزایش ظرفیت‌های کمی و کیفی صادرات ماهی‌قزل‌آلا با تمرکز بر بازارهای هدف به‌ویژه روسیه و اروپا با همکاری اتحادیه صادرکنندگان آبزیان

6. افزایش ظرفیت‌های کمی و کیفی صادرات ماهیان خاویاری با تمرکز بر بازارهای هدف عمده با همکاری اتحادیه صادرکنندگان آبزیان

7. ارتقای شاخص‌های کمی و کیفی بسته‌بندی و صادرات گیاهان دارویی با همکاری اتحادیه صادرکنندگان گیاهان دارویی

8.  ارتقای شاخص‌های کمی و کیفی بسته‌بندی و صادرات زعفران با همکاری شورای ملی زعفران

9.  شناسایی و توسعۀ ظرفیت‌های کمی و کیفی محصولات جدید لبنی برای صادرات به بازارهای هدف با همکاری شرکت‌های توانمند تولیدی-صادراتی (ماست میوه‌ای، شیرهای غنی‌شده ماست کودک و شیربرنج)

10. شناسایی راهکارهای مناسب به منظور افزایش سهم محصولات شیرینی و شکلات در بازارهای اتحادیه اروپا

11. روان‌سازی صادرات محصولات میوه و تره‌بار در قالب بسته ضوابط بسته‌بندی محموله‌های صادراتی

12. بررسی تراز تجاری گروه‌های مختلف کشاورزی و غذایی و تلاش در جهت مثبت شدن آن

13.  شناسایی شرکت‌های صادرکنندۀ مواد غذایی و کشاورزی که به کشورهای سخت‌گیر صادرات دارند (ژاپن، آلمان، اتحادیه اروپا)

14.  توسعۀ محصولات غذایی حلال

 

 

کد خبر 20372

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 6 =