همکاری های اقتصادی ایران و چین بررسی می شود

مدیران بیش از ۵۰ شرکت چینی برای بررسی همکاری های اقتصادی ایران وچین و ارتقای تجارت ۴۰ میلیارد دلاری بین دو کشور ،هفته آینده به تهران می آیند

به گزارش اگزیم نیوز به نقل از اتاق ایران، سمینار «همکاری‌های اقتصادی ایران و چین» قرار است، چهارشنبه 16 فروردین 1396 با حضور هیات 57 نفری از مدیران تشکل‌ها و شرکت‌های بزرگ چینی به سرپرستی نایب رییس اجرایی فدراسیون اقتصاد صنعتی چین، در محل اتاق ایران برگزار ‌شود.
این گردهمایی در قالب سمیناری از سوی اتاق بازرگانی مشترک دو کشور، سازمان توسعه تجارت و با همکاری اتاق ایران هفته آینده در تهران صورت می گیرد
حجم مبادلات تجاری تهران - پکن با رقم سه میلیارد دلار در سال آغاز شده و اکنون به سطح 40 میلیارد دلار رسیده و این بالاترین رشد در مناسبات تهران با دیگر کشورهای جهان است. 
پیش بینی شده در سمینار مزبور شرکت های چینی فعال در زمینه های صنعت برق و انرژی‌های پاک، ساختمان سازی، آهن و فولاد، زغال‌سنگ، نفت، امور مالی، بانکی و بیمه، سرمایه‌گذاری، ارتباطات، هوافضا، تجهیزات صنعتی، خودرو، حمل‌ونقل، کشاورزی، نوشیدنی، دارو و تجارت بین‌الملل، در تهران حاضر شوند.
پیش از این بهروز علیشیری عضو ستاد اقتصادی پسا تحریم اتاق تهران گفته بود،همکاری های مشترک در صادرات خدمات فنی و مهندسی می تواند یکی از راهکارهای توسعه روابط میان ایران و چین باشد.
پیش بینی شده پس از برگزاری سمینار یاد شده ، نشست‌های دو یا چند جانبه بین فعالان اقتصادی تهران و پکن هم انجام ‌شود.
علیشیری معتقد است: الگوبرداری از مدل تولید چینی یکی دیگر از راه های گسترش همکاری ها به حساب می آید و اکنون راهبرد دولت چین، دسترسی به انرژی است که در این زمینه باید سیاست های توسعه روابط تهران با پکن را باید ترسیم کرد.
پیشتر اسدالله عسگراولادی عضو هیات نمایندگان اتاق تهران گفته بود، تجار ایرانی به بازار چین باید نگرش 500 ساله داشته باشند، این درحالی است که دیوار بی‌اعتمادی بین ایران و غرب هنوز وجود دارد و تهران روابط خود را با چین در افق بلند مدت مورد نظر دارد.
به گفته رییس ایرانی اتاق مشترک ایران و چین، برای خرید هر نوع کالا از چین، می توان بهترین یا بدترین آن را سفارش داد، در واقع خریدار کالا کیفیت آن را تعیین می کند، در عین حال چین در سرمایه‌گذاری‌ها به ایران کمک کرده و همکاری‌های مشترکی با تهران دارد.
به گزارش ایرنا، حجم مبادلات ایران و چین تا سقف 44 میلیارد دلار هم ثبت شده بود، اما روند افت قیمت نفت موجب شد تا سطح 38 میلیارد دلار تنزل یابد، اما با تغییر قیمت انرژی باردیگر شرایط بهبود یافت .
عسگراولادی یادآور شد: قرار بود حجم مبادلات دو کشور به رقم 70 میلیارد دلار برسد، اما به دلیل مشکلات با غرب و تحریم‌های بانکی این رقم میسر نشد . 
خبرنگار اقتصادی ایرنا افزوده است، علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان به عنوان رییس ایرانی کمیسیون همکاری های مشترک اقتصادی دو کشور، مردادماه 95 اعلام کرد: میزان مبادلات تجاری دوجانبه تهران- پکن در 30 سال گذشته 100 برابر شده و همکاری های دو طرف از تجارت نفت به بخش زیرساخت ها و سرمایه گذاری گسترش یافته است.

کد خبر 20046

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 9 =