اروپا به دنبال کوتاه کردن سایه فولاد ایران

صادرات فولاد ایران به اتحادیه اروپا طی سال‌های ۲۰۱۲ به بعد، روندی افزایشی داشته است به طوری که ارزش صادرات این محصول در سال ۲۰۱۵ در مقایسه با ۲۰۱۲ تا نزدیک به ۴ برابر شده است

صادرات فولاد ایران به اتحادیه اروپا طی سال‌های 2012 به بعد، روندی افزایشی داشته است به طوری که ارزش صادرات این محصول در سال 2015 در مقایسه با 2012 تا نزدیک به 4 برابر شده است.

صادرات فولاد ایران به اتحادیه اروپا طی سال‌های 2012 به بعد، روندی افزایشی داشته است به طوری که ارزش صادرات این محصول در سال 2015 در مقایسه با 2012 تا نزدیک به 4 برابر شده است. این در حالی است که بر اساس سیاست‌گذاری‌ها، ایران به دنبال آن است که تا سال 2025 صادرات فولاد به این منطقه را تا بیش از 20 میلیون تن افزایش دهد. با این حال، انجمن تولیدکنندگان فولاد اروپا ادعا کرده است که ایران با ارزان‌فروشی در بازارهای صادراتی خود قصد برهم زدن توازن بازار و دستیابی به سهم بازار بیشتر را داشته است. به همین دلیل، شکایتی علیه صادرات فولاد ایران در اتحادیه اروپا مطرح شده و قرار است اواسط فروردین 96 نظر این موسسه در این زمینه اعلام  و برمبنای آن تصمیم‌گیری شود.
انجمن تولیدکنندگان فولاد اروپا در حالی ایران را به دامپینگ فولاد در اروپا متهم کرده است که طی سال 2016 حجم صادرات فولاد ایران به این منطقه رقمی در حدود 500 هزار تن بوده است که به گفته کارشناسان، رقم ناچیزی است.


به گزارش اگزیم نیوز به نقل از روابط عمومی اتاق تهران، اتهام دامپینگ فولاد صادراتی ایران از سوی انجمن تولیدکنندگان فولاد اروپا، دستاویزی شد تا معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق تهران به تجزیه و تحلیل این موضوع پرداخته و پرونده شکایت از ایران را واکاوی کند. بر اساس گزارش معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق تهران، انجمن تولیدکنندگان فولاد اروپا پنج کشور برزیل، ایران، روسیه، صربستان و اوکراین را به دامپینگ فولادی صادراتی به این منطقه متهم کرده است. پرونده مربوط به این شکایات، اولین بار در تاریخ 7 جولای 2016 در کمیسیون اروپا مطرح شد و پس از آن در روز 6 ژانویه 2017 این شکایت ثبت شد.
آن‌طور که از سوی این انجمن اعلام شده، قرار است در تاریخ 7 آوریل 2017 (18 فروردین 1396) معیارهای مربوط به روش‌های مقابله یا همان ضد دامپینگ مشخص شود و پس از بررسی نظرات تکمیلی در این خصوص، روز 6 اکتبر 2017 (14 مهر 1396) روش‌های مربوط به نحوه مقابله با دامپینگ تعیین و تصویب شود.
بر اساس این گزارش، انجمن تولیدکنندگان فولاد اروپا که بیش از 90 درصد تولیدکنندگان فولاد در این اتحادیه را نمایندگی می‌کند، بر این باور است که ایران به همراه چهار کشور دیگر این پرونده، با دامپینگ محصولات صادراتی فولاد، به تولیدکنندگان محصولات مشابه در اروپا به ویژه در اواخر سال 2015 و فصل نخست سال 2016 آسیب وارد کرده و کاهش اشتغال در این دوره را برای شرکت‌های اروپایی به ارمغان آورده‌اند.
بر اساس ادعای مطرح شده از سوی این انجمن، واردکنندگان فولاد در این منطقه، سود قابل توجهی به میزان 20 تا 50 درصد طی فصل دوم سال 2015 و فصل نخست سال 2016 و نیز ارقام بالاتر در ماه‌های انتهایی سال 2015 و فصل نخست سال 2016، ناشی از دامپینگ فولاد به دست آورده‌اند.
این در حالی است که در فصل نخست 2016، واردات فولاد از سوی اتحادیه اورپا در مقایسه با فصل مشابه سال 2015 نزدیک به 30 درصد افزایش داشته است.

انجمن تولیدکنندگان فولاد اروپا در شکواییه خود، خواستار اعمال وضع ضد دامپینگ برای واردات فولاد از پنج کشور مورد اشاره از جمله ایران شده است. این انجمن بر این باور است که چنانچه با این واردات مقابله نشود، نه تنها صنعت و مشاغل مربوط در اروپا آسیب خواهد دید بلکه برای صنایع پایین‌دستی این بخش نیز پیامدهای منفی به همراه خواهد داشت. بر اساس گفته‌های این انجمن، به دنبال اعتراض قبلی به دامپینگ فولاد از چین و اقدامات جبرانی اتحادیه اروپا، صنعت فولاد اروپا پس از سپری کردن بحران‌های عمیق، سرانجام جان تازه‌ای گرفت.


آمار صادرات فولاد ایران به اروپا

بر اساس داده‌های پایگاه آمار تجارت اروپا، بیشترین میزان صادرات فولاد ایران به اتحادیه اروپا مربوط به سال 2006 و به ارزش 522 میلیون دلار بوده است. صادرات فولاد ایران طی سال‌های 2012 به بعد روند افزایشی داشته به نحوی که رقم صادرات در سال 2015 نسبت به سال 2012 تقریبا 3.7 برابر شده است.
این در حالی است که بیشترین واردات فولاد ایران به اتحادیه اروپا مربطو به تعرفه 4 رقمی 7208، یعنی محصولات تخت‌نوردشده از آهن يا از فولادهاي ‌غيرممزوج بوده که ارزش واردات سال 2015 اروپا برای این تعرفه از مبدا ایران حدود یک میلیون تن و به ارزش 416 میلیون دلار بوده است.
واردات فولاد ایران با این تعرفه از سوی اتحادیه اروپا طی چهار سال گذشته از رقم 79 میلیون دلار سال 2013 به 416 میلیون دلار در سال 2015 رسیده که تقریبا 5 برابر شده است.

 

کد خبر 18829

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 0 =