اصلاح  قوانین مالیاتی عاملی اثرگذار در گسترش صادرات فولاد کشور است

رضا زائر حیدری تحلیل گر بازار فولاد در تشریح وضعیت صادراتی فولاد کشور گفت: یکی از موانع موجود برای افزایش تولید و صادرات این محصول در کشور قوانین مالیاتی است. با وجود آن که صادرات از مالیات معاف است، شرکت های تولیدکننده ملزم به پرداخت مالیات بر عملکرد هستند که میزان آن نیز بسیار قابل توجه است

رضا زائرحیدری تحلیل گر بازار فولاد در تشریح وضعیت صادراتی فولاد کشور، به خبرنگار اگزیم نیوز گفت: یکی از موانع موجود برای افزایش تولید و صادرات این محصول در کشور قوانین مالیاتی است. با وجود آن که صادرات از مالیات معاف است، شرکت های تولیدکننده ملزم به پرداخت مالیات بر عملکرد هستند که میزان آن نیز بسیار قابل توجه است.

وی ادامه داد در کشورهای دیگر صادرکنندگان به ازای صادرات پاداش و مشوق های مالیاتی دریافت می کنند این در حالی است که این مورد در کشور ما وجود ندارد. در ایران مالیات بر عملکرد شرکت ها در ازای صادرات کاهش و یا حذف نخواهد شد و این سبب می شود که صادرات به خودی خود زیان آور شده، تولیدکنندگان به سمت صادرات سوق پیدا نکنند. بنابراین تجدید نظر در قوانین مالیاتی می تواند تا حدودی این مشکل را برطرف کرده و صادرات این محصول را در کشور تسهیل نماید.

این تحلیل گر بازار فولاد در ادامه برای رونق بازار صادراتی این محصول پیشنهاد داد: دولت پرداخت مشوق های صادراتی به صادرکنندگان را به طور جدی پیگیری نماید به عنوان نمونه دولت می تواند به ازای 10 درصد ارزش محصول صادراتی از مالیات شرکت های تولیدکننده کم نماید در اینصورت علاوه بر تشویق تولیدکننده به صادرات میزانی از بار مالیاتی نیز از دوش تولیدکننده برداشته شده است.

زائر حیدری قیمت های پایین این محصول در بازارهای جهانی را یکی دیگر از موانع صادراتی موجود در این بازار نام برد و توضیح داد:  کشوری مانند چین دارای 100 میلیون تن فولاد به صورت شناور است که این میزان تولید بیش از نیاز موجود در بازارهای جهانی است این افزایش عرضه سبب می شود که قیمت محصولات کاهش یابد و از آن جایی که قیمت فولاد تولیدی در کشور ما بیش از قیمت جهانی فولاد است، صادرکننده قدرت رقابتی خود را در بازارهای جهانی از دست خواهد داد.

وی در خصوص وضعیت واردات فولاد در کشور نیز گفت: متاسفانه تعرفه های موجود بر واردات این محصول در کشور ما پایین است. تعرفه واردات محصولات فولاد در ایران 15 درصد است که نسبت به سایر کشورهای صادرکننده فولاد مانند ترکیه با 30 درصد و برزیل با 35 درصد مقدار بسیار کمی است در واقع این میزان تعرفه برای حمایت از صنایع داخلی کافی نمی باشد.

این تحلیل گر بازار فولاد در خصوص بازارهای جهانی این محصول گفت: در هر بازاری انتظارات متفاوتی وجود دارد مثلا کشورهای اروپایی کیفیت را بر قیمت ارجح می دانند ولی در کشوری مثل عراق این وضعیت برعکس است. علاوه بر آن در حال حاضر وضعیت اقتصادی بیشتر کشورهای همسایه ایران وخیم است لذا قیمت حرف اول را در صادرات می زند. کالاهای ایرانی با وجود آنکه کیفیت قابل قبولی را دارا می باشند به دلیل قیمت بالاتر بازار خود را در سطح منطقه از دست داده اند.

کد خبر 1766

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 1 =