آب پاکی معاون وزیر اقتصاد روی دست ارز تک نرخی

میرشجاعیان درباره زمان تک نرخی کردن ارز، گفت: هرچند دولت برای تحقق این امر مهم تا پایان امسال برنامه ریزی کرده بود اما در زمان کنونی، عملی نیست

معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره زمان تک نرخی کردن ارز، گفت: هرچند دولت برای تحقق این امر مهم تا پایان امسال برنامه ریزی کرده بود اما در زمان کنونی، عملی نیست. کارشناسان اقتصادی پیش از این نیز بارها گفته اند شرایط در حال حاضر برای تک نرخی شدن از ابهام بالایی رنج می برد و نمی توان به صراحت از تک نرخی شدن ارز تا پایان امسال حرفی زد و احتمالا این موضوع به سال اینده موکول خواهد شد. در این رابطه بانک مرکزی اخیرا در بیانیه ای از فعالان اقتصادی درخواست کرد ارز مورد نیاز خود را از سیستم بانکی مطالبه کرده و ارز در دسترس خود را نیز در بانک ها به ریال تبدیل کنند.برخی معتقدند این مسأله به معنای تک نرخی کردن ارز و یکی از مقدمات آن است درحالیکه بازگشت به گذشته نشان می دهد این سیاست تصمیم جدیدی نیست و پیش از این نیز چنین روندی در کشور وجود داشته است. احمد حاتمی یزد از کارشناسان مسایل بانکی پیش از این در گفتگو با اگزیم نیوز در این خصوص گفته است که تک‌نرخی کردن ارز الزاماتی دارد که به نظر نمی‌رسد در فضای فعلی اقتصادی کشور محقق شده باشد.

به عقیده این کارشناس ارشد مسایل بانکی بررسی های میدانی از چند بانک معتبر داخلی نشان می دهد بانک‌ها از دریافت این بخشنامه برای خریدوفروش ارز به نرخ بازار اظهار بی‌اطلاعی می کنند و به نظر می رسد تاکنون هیچ شعبه‌ای مبادرت به خریدوفروش ارز نکرده است.وی در ادامه با اشاره به این که مهم‌ترین الزام و به‌عبارت‌دیگر مهم‌ترین مقدمه برای تک‌نرخی کردن ارز تسهیل نقل‌وانتقال ارز به ایران و از ایران است گفت: ورود ارز به کشور و خروج آن در شرایط فعلی آسان نیست، به طوریکه بانک‌های اروپایی، ژاپنی، کره‌ای، هندی و غیره برای بانک‌های ایرانی و اشخاص ایرانی حساب باز نمی‌کنند. در هر شرایطی باید ارز مورد مبادله به یک حساب بانکی واریز شود اما در حال حاضر نقل‌وانتقال وجوه در سطح بین‌المللی برای ما آسان نیست.

حاتمی افزود: در این شرایط معاملات ارزی از طریق حواله‌های صرافی و اقدامات زیرزمینی انجام می‌شود و تا وضعیت این است، تک‌نرخی شدن ارز منتفی است. اگر مسوولان بانک مرکزی تک‌نرخی کردن ارز تا پایان سال جاری را وعده دادند، امید به حل مشکلات مالی با بانک‌های اروپایی داشتند که با توجه به پیروزی ترامپ در انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکا بعید به نظر می‌رسد که بتوانیم به‌زودی مشکلات بانکی بین‌المللی‌مان را حل کنیم.

تک نرخی شدن ارز دغدغه دولت نیست

سیدحسین میرشجاعیان حسینی معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی در این رابطه می گوید: مساله تک نرخی شدن ارز دغدغه وحشتناکی برای دولت نیست، زیرا سبد کالای ارز مبادله ای کم و کوچک شده است و شکاف بین قیمت ارز مبادله ای و آزاد نیز شدید نیست. به گفته این مسوول، از آنجا که نرخ ارز بر اساس نرخ تورم داخلی و بین المللی تعدیل می شود، باید به سوی افزایش برود و بالا حرکت کند.
میرشجاعیان اضافه کرد: اگر در سال های آینده نرخ تورم 9 تا 10 درصد و متوسط نرخ تورم خارجی سه تا چهار درصد پیش بینی شود، باید نرخ ارز افزایش یابد و نباید از بالا رفتن قیمت دلار بهراسیم. وی ادامه داد: ترس ما باید وقتی باشد که نرخ ارز را سرکوب کرده و در همان سطح نگه داریم اما پس از مدتی به یکباره جهش کند. معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: ترس دیگر این است که نقدینگی موجود جامعه در شرایط کنونی به سفته بازی شدید منجر شود و بورس بازان به خرید و فروش ارز روی آورند.
میرشجاعیان حسینی گفت: تلاش دولت کنترل نوسان نرخ ارز است که بخشی از آن با کنترل انتظار مردم میسر می شود؛ یعنی این حس بین مردم پدید آید که همیشه سفته بازی به سود افراد تمام نمی شود و گاهی اوقات ممکن است با ضرر و زیان همراه باشد.
وی یادآوری کرد: دولت در سال های گذشته به نوعی سعی در کنترل نرخ ارز داشت اما باید آرام آرام کنترل را رها کند و به مدیریت شناور روی آورد. این مسوول وزارت اقتصاد تاکید کرد «جهش یکباره قیمت ارز، دلهره آور است اما اگر تغییر قیمت ها مسیر مشخصی داشته و برای افراد پیش بینی پذیر باشد اقتصاد دچار نوسان نمی شود».

کد خبر 16618

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 7 =