راهکارهای افزایش سهم کشاورزی در اقتصاد

وزارت جهاد کشاورزی با مدیریت مناسب خلاء های سال‌های پایانی دولت دهم را جبران کرده و درزمینه زراعت به رشد قابل‌توجهی رسیده است اما ادامه این رشد منوط به رونق صنایع تبدیلی و افزایش صادرات محصولات کشاورزی باارزش افزوده بالاست

سخنگوی دولت در آخرین اظهارنظر درباره رشد اقتصادی، رشد اقتصادی سال آینده ایران را 7.7 درصد پیش‌بینی کرده است درحالی‌که رشد اقتصادی شش‌ماهه امسال با احتساب نفت 6.5 درصد و بدون محاسبه آن 4.5 درصد بوده است. کاوه زرگران، عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران درباره این پیش‌بینی گفت: تحقق رشد 7.7 درصدی با توجه به بررسی برنامه بودجه سال 96 بعید به نظر می‌رسد. از سوی دیگر مسئله نرخ ارز در سال آینده  اهمیت دارد. به نظر می‌رسد پس از انتخابات ریاست جمهوری شاهد تغییراتی در نرخ ارز باشیم و باید آن در مقطع و با توجه به نرخ ارز در همان زمان رشد اقتصادی کشور را ارزیابی کنیم.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران درباره رشد اقتصادی در بخش کشاورزی در سال جاری گفت: در بخش کشاورزی به رشد قابل‌توجهی رسیدیم که یک دستاورد برای دولت است. این دستاورد نتیجه مدیریت مناسب جهاد درزمینهٔ زراعت و خلاءهای بزرگ پایان دولت دهم در بخش کشاورزی است. درزمینهٔ تولیدات زراعی مشکل داشتیم که از سال اول دولت یازدهم در این زمینه کارشده است و از رقم‌های پایین به میزان تولید بالا رسیدیم. با توجه به محدودیت‌هایی که در مزارع و منابع آب‌ داریم به بیشترین سطح از تولید رسیدیم. در گندم خودکفا شدیم و در تولید دانه‌های روغنی و جو به رشد مناسبی رسیدیم که  افزایش اشتغال، کاهش واردات و به دنبال آن جلوگیری از خروج ارز برای تأمین بسیاری از اقلام اساسی در کشور از نتایج رشد درزمینهٔ زراعت است.

زرگران گفت: در جایگاه فعلی ظرفیت تولید بیشتر از این برای صادرات ماده خام نداریم و بخش قابل‌توجهی از نیازهای کشور را تا جایی که منابع آبی و خاکی به ما اجازه دهد تأمین می‌کنیم. در مورد محصولات دامی و شیلاتی، طیور، فرآورده‌های دامی خودکفا هستیم و جایی برای رشد بیشتر نداریم. ازنظر من در سه سال اخیر به رشد قابل‌توجهی در این زمینه رسیدیم و شرایط ثبات ادامه دارد.

عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران با اشاره به رشد 6 درصدی بخش کشاورزی در سال گذشته و افزایش سهم این بخش در رشد اقتصادی کشور گفت: در این زمینه می‌توان روی صادرات حساب کرد اما در شرایطی که دولت در سیاست‌گذاری‌های سال آینده به صنایع تبدیلی بها بدهد و شرایط را برای تولید یک محصول باارزش افزوده بالا از ماده خام فراهم کند.  بارونق صنایع تبدیلی است که چه در مصرف داخلی و در چه درزمینهٔ صادرات به رشد بیشتر می‌رسیم و سهم بخش کشاورزی در تولید ناخالص ملی افزایش پیدا می‌کند.

 

منبع: اتاق تهران

کد خبر 16341

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 0 =